שתף קטע נבחר

הממשלה אישרה את חוק הגיור

בתום מאבק פוליטי ממושך, אישרו השרים כמעט פה אחד את ההצעה לקידום רפורמה שתקל את הליך הגיור. יוזם החוק ח"כ שטרן: "בשורה למתגיירים". בנט: "עתיד העם היהודי הוא לא נושא לקומבינות"

אחרי מאבקים פוליטיים והצהרות מצד ראש הממשלה בנימין נתניהו שלא יקדם את הנושא, הממשלה אישרה בצהריים (יום א') כמעט פה אחד את הצעת המחליטים שנועדה לקדם רפורמה בנושא הגיור בישראל, ולהקל על מי שמבקשים להתקרב ליהדות באמצעות מתן סמכויות גם לרבני עיר לערוך את הליך הגיור.

  

כיום, בשל העובדה שרק מספר מצומצם של מוסדות מוסמכים לערוך הליכי גיור, מצויים בישראל לא מעט צעירים ועולים שמעוניינים להתגייר, אולם בשל תנאים נוקשים ופרוצדורות מתישות, אינם עוברים את הליכי הגיור.

 

ח"כ אלעזר שטרן ממפלגת התנועה הודיע כבר בתחילת הקדנציה כי יילחם על רפורמה שמטרתה להקל על הליכי הגיור ולקרב יותר ויותר אנשים ליהדות. החוק אושר בממשלה לאחר קרב פוליטי עיקש שניהלה יו"ר התנועה ציפי לבני בממשלה ובכנסת. לבני אף הצליחה לגייס רוב סביב ההצעה, גם ללא תמיכת נתניהו.

 

משראה נתניהו את הרוב המתגבש בכנסת לאישור ההצעה הפרטית, ולאחר שאושרה בוועדת חוקה למרות היעדר הסכמות בקואליציה, הודיעו בסביבתו שלא יילחם שוב בהצעה אם זו תגיע לשולחן הממשלה.

 

ח"כ שטרן. "נעבוד במהירות ליישום ההחלטה" (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
ח"כ שטרן. "נעבוד במהירות ליישום ההחלטה"(צילום: גיל יוחנן)

בהצעה תמכו כל שרי הממשלה למעט אורי אריאל שהתנגד. השרים גדעון סער וישראל כץ לא נכחו בישיבה. בתום ההצבעה אמרה השרה לבני: "זוהי בשורה למאות אלפי אזרחים שהיו עד כה אזרחים סוג ב' ומעתה יוכלו לממש את שאיפתם להיות חלק מהעם היהודי בארץ ישראל".

 

השר נפתלי בנט אמר: "הצעת המחליטים שהעליתי בנושא הגיור ואושרה על ידי הממשלה תשים קץ לגל הפופוליזם בנושא. זאת החלטה אחראית ומאוזנת, הצעה שנותנת יד לאחינו המתגיירים, נותנת להם לעבור את התהליך כחוויה חיובית ותומכת וגם תוך קיום ההלכה במלואה. עתיד העם היהודי הוא לא נושא לקומבינות פוליטיות של קיצונים משני הצדדים ואני שמח שההצעה החשובה הזו עברה".

 

השר בנט. "זאת החלטה אחראית ומאוזנת" (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
השר בנט. "זאת החלטה אחראית ומאוזנת"(צילום: גיל יוחנן)

במפלגת 'הבית היהודי' אומרים כי תמכו בהצעה בעיקר בשל מספר סעיפים שקיימים בה ולא היו קיימים בהצעת החוק הפרטית. במפלגת 'התנועה' אומרים כי מדובר ביום היסטורי שישנה עוול של שנים ארוכות שנגרם למועמדים לגיור. על פי 'התנועה', מדובר בניצחון משמעותי מבחינת לבני ושטרן, למרות הצהרות נתניהו והחרדים, ויש לו השלכות רחבות עבור הציבור בישראל. השרה לבני: "חיים בקרבנו אזרחים שעודדנו אותם לבוא לישראל – ובצדק, אבל מרגע שהגיעו הם מרגישים אזרחים סוג ב'. כשרת הקליטה ראיתי עולים שכבר הרימו ידיים מהגיור. אני קוראת להם היום: יש לכם הזדמנות. אנחנו פותחים בפניהם את שער ההצטרפות לעם היהודי. זו בשורה חשובה גם ליהדות התפוצות,

שמדינת ישראל יודעת בעת הצורך להתאחד עם היהדות המקבלת והפתוחה יותר. שמרנו גם על הזכויות והמעמד של הזרמים האחרים ביהדות".

 

על התנגדות הרבנים הראשיים לחוק אמרה לבני: "ניסינו להגיע להבנות עם הרבנות הראשית אבל לא נתנו לה זכות וטו. ממשלת ישראל אימצה את ההחלטה שמאפשרת בעצם גיור על פי היהדות אבל יותר ידידותי, יותר פתוח, כזה שמחבק אל קרבו את העולים החיים בתוכנו".

 

ח"כ שטרן: "זו בשורה גדולה למתגיירים, נעבוד במהירות האפשרית ליישום ההחלטה ולהקמת הרכבים שיביאו רוח חדשה לרבבות המועמדים לגיור, ובמיוחד לאלה שכבר התייאשו מגיור. אני קורא לרבנים הראשיים לישראל להכיר בחשיבות הגדולה של החלטת הממשלה הזו. הם יודעים שאין פה שום פריצה של ההלכה. הילדים שלנו פוגשים אותם (את חסרי הדת המבקשים להתגייר) ומתחתנים אותם. החוק הזה הוא לא סוגיה דתית אלא לפני הכל סוגיה של כבוד האדם". שטרן הביע תקווה שחוקים דומים יתקבלו גם בסוגיות דת ומדינה אחרות.

 

Read this story in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
ח"כ אלעזר שטרן
צילום: ירון ברנר
מומלצים