שתף קטע נבחר

שכירת אייפד סלולרי לחו"ל: נוח, אבל יקר

שירות חדש מאפשר לישראלים לשכור אייפד מיני ולגלוש באמצעותו ברוב המדינות בעולם. הבעיה: זה עולה לא פחות מ-75 שקלים ליום. האם זה נוח ושווה את המחיר? בדקנו

ברכב בארצות הברית, ברכבת בלונדון ובבית הקפה במילאנו, גולשים אוהבים את האינטרנט שלהם זמין מסביב לשעון ולעולם. הבעיה: עלויות הגלישה בחו"ל הן לא נמוכות דרך אף חברה, אך יש כאלו המנסות להציע שירות מוסף. חברת We Make It הישראלית מציעה לישראלים לשכור מכשיר אייפד מיני מהדור הראשון, המגיע עם כרטיס סים שמאפשר לגלוש דרך הרשת הסלולרית ברוב העולם, וגם לשתף את החיבור עם מכשירים אחרים.

 

מה מקבלים

האייפד מגיע בתוך כיסוי קשיח המשמש כמעמד ועם תיק נשיאה שהוא בפירוש 3 מידות מעל הגודל הדרוש. בתוך הערכה תמצאו מטען 230V עם תקע ישראלי, מטען לרכב וכבל הטענה מקורי מסוג לייטנינג.

 

האייפד מגיע עם עשרות אפליקציות מותקנות מראש וביניהן תוכנות ניווט לארה"ב ואירופה, ווייז, מדריכי טיול ושיחונים בכל מיני שפות, אתרי חדשות וכמובן הדפדפן המובנה המאפשר גלישה חופשית. הגרסה הזו של האייפד מגיעה עם אנטנת GPS כך שניתן לנווט במדויק ישירות מהמכשיר, מה שמייתר את הצורך בשכירת מכשיר ניווט מקומי, או ברכישת תוכנה ייעודית לסמארטפון הקיים. מצד שני, אין הרבה דרכים להתקין את האייפד בבטחה ברכב השכור, אך בחברה מוסרים כי הם בודקים כרגע מתקנים לרכב.


צילום: אילוסטרציה ()
צילום: אילוסטרציה

 

מה שמותקן זה מה שיש

הדבר הראשון שכל אחד עושה כשהוא מתאקלם למכשיר חדש, זה להתקין את האפליקציות האהובות והמוכרות שלו. בחברה חסמו את חנות האפליקציות המובנית של אפל. אם בכל זאת תרצו להתקין אפליקציות, תאלצו לבקש בעצמכם את הסיסמה מהחברה, להסיר את המשתמש שלהם מה-iCloud ולהגדיר את שלכם.

 

מצד אחד המגבלה הגיונית - זה נועד כדי למנוע מכל אחד להתקין ערימה של שטויות, למחוק את מה שחשוב ולהפוך את המכשיר לחסר תועלת. מצד שני, כל מה שביקשנו היה להתקין את Zinio - אפליקציה לקריאת מגזינים שילוו אותנו בטיסה וזה נהיה קצת סיפור.


 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

לא ממש מודם אלחוטי

פונקציית הטת'רינג - נקודת גישה אישית כפי שהיא מופיעה במכשיר, מאפשרת לשתף את חיבור האינטרנט דרך ה-Wi-Fi עם מכשירים אחרים בסביבה. טכנית זה עובד היטב, אך ישנה מגבלה מאוד מתסכלת בחלק מהמדינות. מסתבר שחלק מהמפעילות הסלולריות מגדירות שאם הופעלה נקודה שכזו, אך היא אינה בשימוש כמה דקות, היא נכבית אוטומטית. זה אומר שאם תרצו להשתמש באייפד כמודם עבור הסמארטפון שלכם, ואז תפסיקו לגלוש לרגע, ותבקשו לגלוש שוב - תגלו שהחיבור נסגר ועכשיו צריך שוב לפתוח את האייפד ולהפעיל את החיבור מחדש. את המכשיר בדקנו בסיאול ושם המדיניות הזו קיימת, אך העניין לא קבוע בכל העולם. 

 

למי זה מיועד

היות שהתקנת אפליקציות חסומה כברירת מחדל, ניתן להשתמש באייפד רק למטרה המוגדרת מראש וזה ניווט והשגת מידע. חשוב לציין: בחוזה מופיע סעיף האומר שאם לקחתם את הסים מתוך האייפד ושמתם אותו במכשיר אחר, אתם עלולים לספוג קנס של 5,000 שקלים. לחברה אין דרך באמת לדעת אם עשיתים את זה או לא, אך קרו מקרים שבהם מכשירים פרטיים שאליהם הועבר כרטיס הסים, הורידו אוטומטית אפליקציות ועדכונים, וחרגו מחבילת הגלישה בצורה דרסטית וכידוע, בנדידה כל חריגה עולה הרבה מאוד.

 

השירות עולה 75 שקלים ליום עבור שכירת האייפד מיני עצמו ו-1Gb של מידע, או 100 שקל ליום ל-2Gb. חמישה ימים של 1Gb יעלו לכם 300 שקלים, שבעה ימים 400 שקלים ו-12 ימי השכרה יעלו לכם 550 שקלים. לשם השוואה, באחת מחברות הסלולר תוכלו לגלוש בארה"ב בנפח של 1 גיגה ב-139 שקלים, אך זה לא כולל שכירת מכשיר כלשהו, וכל המשפחה צריכה לשאוב את האינטרנט ממכשיר אחד שלא מחזיק הרבה זמן בלי מטען. התעריף רחוק מלהיות נמוך, ולמעשה תוך חודש אתם בפועל קונים את האייפד.

 

ווי מייק איט מכוונת את המכשירים אל אלו שרוצים אינטרנט בכל מקום בלי דאגות, הגדרות ותפעול מכשירים - נושא שרבים חוששים ממנו במיוחד במדינה זרה, שם קשה לקבל תמיכה טלפונית בעברית. עם זאת, בהפרש בין החבילות, אפשר לקנות סוללה חיצונית ולשדך אותה לסמארטפון הקיים.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
האייפד הסלולרי איתכם בחו"ל
צילום: shutterstock
מומלצים