שתף קטע נבחר

הרחפן והקפצן - צעצועים לסמארטפון

רחפן עם מצלמה ומכונית מקפצת - מגוון הצעצועים שניתן לשלוט בהם מהמסארטפון רק גדלה כל רגע, ועתה חברת פארוט שהביאה לנו את ה-A.R Drone, מציעה את ה-Minidrons - צעצועים קטנים ומקפיצים

הכירו את ה-Parrot Minidrons - סדרת צעצועים ממונעת ובה רחפן (קואדקופטר) קטן עם מצלמה ומכונית עם שני גלגלים המסוגלת לקפוץ.

 

 

Rolling Spider - העכביש המתגלגל

זהו קוואדקופטר קטן מימדים עם מצלמה זעירה שניתן לשלוט בו דרך בלוטות' ממכשיר אפל, אנדרואיד, ומהחודש גם Windows Phone. הרחפן הקטן מגיע עם שני גלגלים המתחברים לגופו דרך מוט גמיש, ומטרתם כפולה: להגן על העכביש ממפגשים עם הקירות בבית, ולאפשר לו לנסוע על קירות ותקרות.

 

צלם אותי

העכביש מכיל מצלמה זעירה ומאוד לא איכותית המסוגלת לצלם תמונות בלבד ברזולוציה של 0.3 מגה פיקסל. התמונות המתקבלות לא שימושיות במיוחד אבל זה נחמד שיש.

 

תמונות ברזולוציה לא שמישה (צילום: שחר שושן)
תמונות ברזולוציה לא שמישה(צילום: שחר שושן)

 

מגוון דרכים לטוס

הממשק נחלק לשני צדדים: בצד שמאל בקרת הגובה והפנייה המאפשרת לרחפן לעלות ולרדת, וגם להסתובב במקום. הבקר עצמו הוא דמוי ג'ויסטיק שככל שתזיזו אותו יותר רחוק, ככה הרחפן יגיב יותר במהירות. הצד הימיני השולט בתנועת הקדימה-אחורה, וריחוף ימינה-שמאלה, ניתן להחלפה בין שליטה על ידי הטיית הטלפון, או בקר ידני דמוי ג'ויסטיק.

 

במצב מתקדם אפשר לצלם את הרחפן מתוך הטלפון (צילום: שחר שושן) (צילום: שחר שושן)
במצב מתקדם אפשר לצלם את הרחפן מתוך הטלפון(צילום: שחר שושן)

 

לכל אחת מהדרכים בעיות משלהן הנובעות מחוסר הפידבק. היות שכשמטיסים לא מביטים בשלט אלא ברחפן עצמו, אי אפשר לדעת כמה כוח מופעל על הבקר באותו רגע. המשמעות היא שאי אפשר לחזות את תנועת הרחפן מכיוון שאין לו דרך למדוד אותה עד שהרחפן זז בפועל.

 

עושה טריקים

דרך האפליקציה אפשר לבחור כל מיני תרגילים אקרובטיים שהרחפן יעשה בעודו באוויר. זה החלק שבו ממשק המגע נכשל עוד יותר. כדי להפעיל את התרגיל, יש לבחור מתוך תפריט, ואז להקיש פעמיים במרכז המסך. אך כשעושים זאת במצב שליטה מתקדם שבו מוצגים שני ג'ויסטיקים, בקרי השליטה מימין ומשמאל, נעים ממקומם אל האצבע אוטומטית כדי שלא נפספס אותם חלילה, ואז התרגיל לא מתבצע. התזוזה האוטומטית הזו היא דבר חיובי, שכן מדובר בממשק מגע שאין לו פידבק פיזי, כך שקל לפספס את מיקום הכפתורים. אך מן הראוי היה להשאיר קצת מקום לפונקציות הנוספות לפעול.

 

ממשק פשוט אך לא נוח לשליטה על עיוור (צילום: שחר שושן) (צילום: שחר שושן)
ממשק פשוט אך לא נוח לשליטה על עיוור(צילום: שחר שושן)

 

עמיד בחבטות

בתוך האפליקציה ניתן לכוון את רמת הרגישות ככה שלא תטיחו אותו בקיר ב-18 קמ"ש. ניתן להגביל את זווית ההטייה ואת הגובה המקסימלי כדי שלא תפגעו בתקרה. בשטח פתוח בכל מקרה המגבלה היא עד 6 מטרים מגובה הקרקע שתחתיו, שזה נחמד. רק חשוב לזכור, שאם תמריאו מהחלון בקומה שלישית, הוא יצנח מיד עד שיזהה שהוא בגובה הנכון.

 

לרחפן מנגנון השבתה אוטומטית כשהוא נתקל באובייקטים, כך שברגע שתפגעו בקיר, הוא יפסיק. הפרופלורים עדיין מכאיבים מאוד  אם תהיתם, אך הם עמידים בצורה מפתיעה. בכל מקרה סט חדש עולה 29 שקלים.

 

כיבוי עצמי אוטומטי בעת התנגשות (צילום: יח"צ) (צילום: יח
כיבוי עצמי אוטומטי בעת התנגשות(צילום: יח"צ)

 

סיפורי הסוללה

העכביש פועל על סוללת Li-Po 550 מיליאמפר האמורה להחזיק כשמונה דקות של תעופה - בערך הזמן שבו מי שהוא לא אתם, יוכל לסבול את הרעש דמוי הצרעה שהוא מפיק. אך מהר מאוד ראינו ירידה דרסטית בזמן הפעולה של המכשיר, כשהוא לעיתים לא עבר את הארבעים שניות תעופה על סוללה מלאה. המצב השתפר מעט עם סוללה חדשה שקיבלנו מהספק - אך עדיין נתקלנו בזמן הטסה מאוד נמוך. 

 

לא וואו

אם אתם רוצים להיות מסמר המסיבה (כאורך הסוללה) ומחפשים רחפן פשוט ויחסית בטיחותי לשחק איתו - אז זה המכשיר בשבילכם. כשהוא עובד הוא מוצלח מאוד, וכיף לשחק בו. עם זאת, חיי הסוללה הקצרים מאוד וזמן טעינה של שעה וחצי, אומרים שהילד הפנימי שבכם הולך להיות מתוסכל ומשועמם מהר מאוד. מחירו 549 שקלים וניתן להשיג אותו ואת מגוון חלקי החילוף שלו בבאג.

 

Jumping Sumo - המכונית המקפצת

זוהי מעין מכונית הנוסעת על שני גלגלים המסוגלת לקפוץ לגובה של 80 סנטימטרים מעמידה, כשיש לה מצלמה מובנית המשדרת את התמונה לסמארטפון. הסומו פועל על סוללת Li-Po 550 מיליאמפר כמו של הרחפן, רק שכאן היא מחזיקה כרבע שעה של משחק ערני.

 

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

 

הנסיעה כיפית ואפילו קצת מאתגרת, כשפונקציית הקפיצה מוסיפה ממד שלם של הנאה, אבל בקטע הגיקי שבו אתה מחשב את זווית הקפיצה והמרחק כדי לראות אם הוא יצליח לעלות על השולחן. (הוא כן).

 

 

מצלמה עם מגבלות

המצלמה המובנית מסוגלת לצלם תמונות ווידאו ברזולוציה של 640x480 בקצב של 15 פריים לשנייה שזה סביר בלבד ולא יותר, ונמוך בהרבה מכמעט כל מצלמה סלולרית. את התמונות אפשר לשמור לטלפון אך כדי לצלם וידאו יש לחבר התקן זיכרון חיצוני. זה לא היה כזה סיפור לו היה שקע USB רגיל במכונית המקפצת.  היעדר השקע אומר שיש להשתמש במתאם בצורת כבל קצר שאליו מחברים את הדיסק און קי. כל זאת בזמן שהווידאו כבר מועבר בשידור חי לטלפון. את הווידאו שצילמנו אגב, לא הצלחנו לערוך או להמיר לכל פורמט אחר בגלל בעיה בקבצים עצמם.

 

 

עמיד וגמיש

הסומו נוסע דרך קבע על שני גלגלים כשהוא גורר את הזנב שלו על הרצפה. הזנב נדרך לתוך גוף המכונית על ידי מנוע חשמלי, כשהוא משוחרר בבת אחת ונדחף על ידי קפיצים חזקים המרימים את המכונית קדימה כ-80 סנטימטרים או ישירות למעלה כ-80 סנטימטרים. בנוסף, ניתן לסובב את הרכב על גבו כדי שהמקפצה תשמש כדי לבעוט בחפצים. רק שימו לב שאתם לא בועטים דברים אל עבר אנשים כי אנחנו לא היינו רחוקים מלהוציא עין לעורך הערוץ.

 

אם במקרה נסעתם על משטח שאינו חלק לגמרי, הסומו מסוגל לאזן את גופו באוויר על שני הגלגלים, כדי לעבור שטח קשה. עם זאת מספיק שטיח שאגי כדי לגרום לו להתקע במקום ואל תחשבו בכלל על לנסוע בדשא.

 

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

 

הסומו מאוד עמיד כשהוא מסוגל להחבט במשטחים זוויתיים מבלי להשבר, אך במכשיר שבדקנו פונקציית הקפיצה הפסיקה להיות אפקטיבית מכיוון שחתיכת הגומי המעניקה לו אחיזה בקרקע בזמן קפיצה, נפלה ועתה המקפצה מחליקה במקום.

 

שליטה טובה

הסומו מתחבר אל הסמארטפון דרך ווי פיי, וניתן לשלוט בו דרך האפליקציה הייעודית. התנועה קדימה ואחורה נעשית על ידי הזזת בקר בצד שמאל של המסך, כשפנייה מתבצעת ב-90 מעלות על ידי החלקת האצבע בצד ימין של הממשק. כדי לפנות במדויק יש להחזיק את האגודל על בקר המהירות, ולהטות את הטלפון. זה דורש קצת הסתגלות אבל אחרי כמה פעמים אתם כבר שולטים בזה מצוין. לסומו מגוון תרגילים שהוא יכול לבצע כמו סיבוב וקפיצה או סללום אבל הכיף האמיתי הוא לנהוג בו ידנית ממקום למקום.

 

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

 

חיבור ארוך

אל הסומו מתחברים דרך ווי פיי, כלומר יש להדליק אותו, להמתין כמעט דקה עד שיעשה ריקוד קטן שאומר שהוא מוכן, לחפש אותו בתפריט הווי פיי בטלפון, להתחבר אליו, להפעיל את האפליקציה ואז בשעה טובה לשחק. בחלק מהמכשירים אגב יש לכבות את הבלוטות' אחרת הוא לא מתחבר.

 

 

נחמד אך יקר

הסומו המקפץ של פארוט הוא צעצוע כיפי, במיוחד אם אתם אוהבים לשגע את בעלי החיים בבית. זמן הסוללה שלו סביר בהחלט ופונקציית הקפיצה הופכת אותו לייחודי מעניין. אך מחירו המוגזם - 849 שקלים הופכים אותו לצעצוע השמור למעטים, במיוחד לאור העובדה שילדים מאבדים עניין דיי מהר בגאדג'טים שכאלה. גם אותו ניתן להשיג ברשת באג.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יח"צ
הרחפן והקפצן - צעצועים לסמארטפון
צילום: יח"צ
מומלצים