שתף קטע נבחר

"הכלכלה העולמית דוחפת משקיעים למניות"

ארה"ב מתאוששת, אירופה נראית על סף גלישה למיתון וביפן מהלכים דרמטיים שעשויים להשפיע על המסחר בשווקי אסיה – איך כל ההתרחשויות בכלכלה הגלובלית משפיעות על שוק המניות?

הכלכלה האמריקנית יוצאת מהמיתון ומגלה סימנים מעודדים מאוד בהשוואה לשאר העולם, "הבנק המרכזי של ארה"ב (הפד) מרגיש מספיק בטוח בתוואי הצמיחה של הכלכלה האמריקנית וזה מתבטא בנכונותו לסגת מההרחבה המוניטארית (רכישת האג"ח הממשלתיות ע"י הפד כדי להגביר את הנזילות בשווקים)", כך מסביר רוני יונסיאן, מנהל דסק מחקר ני"ע זרים בלאומי שוקי הון.

 

לכתבות נוספות בנושא:

 

עוד מזכיר יונסיאן את הנתונים האמריקנים המעוררים אופטימיות באשר לכלכלה האמריקנית, הצמיחה של ארה"ב ברבעון השלישי של השנה הפתיעה לטובה והיא עומדת כבר על קצב של 3.5%, מדד אמון הצרכנים מצוי בשיא של 7 שנים וגם מצב התעסוקה ממשיך להראות שיפור הדרגתי ומתמשך.

 

אירופה יורדת, אסיה עולה

לעומת ארה"ב, המצב באירופה הרבה פחות מעודד והערכה היא כי יש אפשרות שכלכלת היבשת תגלוש חזרה למיתון "אירופה מתמודדת עם צמיחה אפסית, קיימת סכנת דיפלציה (ירידה ברמת המחירים וצמצום היצע הכסף בשוק) והייצור באירופה בחודש שעבר כמעט ולא צמח כאשר בצרפת ובאיטליה נרשמה אף התכווצות בייצור", מציין רוני יונסיאן.

 

השוק היפני תופס את תשומת לב המשקיעים, לאור המהלכים בכלכלה היפנית שעשויים להזרים לכלכלה היפנית טריליונים של יין ומה שעשוי לשלוח את השווקים באסיה ובעולם לעליות חדות, כך עולה מסקירה של הראל פיננסים.

 

הבנק המרכזי ביפן הודיע על הרחבה נוספת של תוכנית ההקלה הכמותית, לדברי יוניסיאן מלאומי מדובר על הגברת התוכנית לקצב חסר תקדים של 80 טריליון יין (710 מיליארד דולר) ובנוסף גם קרן הפנסיה הממשלתית היפנית הודיעה שתגדיל את היקף אחזקותיה במניות – יפניות וזרות (תגדיל את הרכיב המנייתי ל-25%) "הרחבת תוכנית ההקלה הכמותית ביפן תמשיך לתמוך בפיחות ביין, באטרקטיביות של הייצוא היפני ובמחירי הנכסים", כך מעריכים בהראל פיננסים. עוד מוסיף יונסיאן מלאומי שוקי הון כי הצעדים האלה ביפן נועדו לדחוף את המשקיעים לקחת יותר סיכון.

 

משיכה למניות

אז איך ישפיעו המהלכים הכלכליים בעולם על שוק המניות? בלאומי מעריכים כי על רקע ההרחבות הכמותיות בעולם ועל רקע סביבת התשואות הנמצאת בשפל היסטורי, המשקיעים צפויים למצוא עניין גדול יותר במניות, "בטווח הבינוני והרחוק עלולה להיווצר גם בועת נכסים", מסביר יונסיאן מלאומי.

 

בלאומי שוקי הון סבורים כי נכון להיום המניות לא נראות יקרות באופן יוצא דופן, "ריביות נמוכות ועונת דוחות כספיים טובה עד כה עשויים לתמוך בהתרחבות נוספת של מכפילי הרווח (היחס בין שווי השוק של החברה לבין הרווח הנקי שלה) והמשך המגמה החיובית".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים