שתף קטע נבחר

דיווח: 'פשעי ישראל' במרמרה לא ייחקרו בהאג

ממסמכים שבידי סוכנות הידיעות רויטרס עולה כי בית הדין הפלילי הבינ"ל לא יחקור את אירועי המשט הטורקי לעזה, שבו נהרגו תשעה טורקים מאש צה"ל. "יסוד להניח שישראל ביצעה פשעי מלחמה, אולם זה לא בתחום שיפוטנו"

ניצחון לישראל בזירה המשפטית שבאנקרה לא יאהבו לשמוע: התביעה בבית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג החליטה לא לחקור את אירועי המשט הטורקי לעזה. כך דיווחה אמש (יום ד') סוכנות הידיעות רויטרס שבידיה מסמכים שמאששים את הדיווח שלה.

 

על מה אנחנו מדברים כשאנחנו מדברים על האג?

 

עוד חדשות בעולם :

אובמה המובס: 'לרפובליקנים היה ערב מוצלח'

החזקים בעולם: פוטין ראשון, נתניהו 26

איראן זה לא כאן, וכאן זה לא איראן

נחשף מתקן סודי שמקדם את צ' קוריאה לגרעין

 

על פי רויטרס, התובעים בהאג מצאו "יסוד סביר" להניח שחיילי צה"ל ביצעו פשעי מלחמה במהלך הפשיטה על הספינה "מאווי מרמרה", אולם הפשעים המדוברים לא נופלים בתחום שיפוטו של בית הדין בהאג משום שכנראה לא היו חמורים מספיק.

 

היחסים הקרובים בין ירושלים לבין אנקרה הידרדרו במאי 2010 בשל תקרית המרמרה, שבה נהרגו תשעה אזרחים טורקים מאש חיילי צה"ל. מאז התקרית הקטלנית בלב ים דרש ראש ממשלת טורקיה וכיום הנשיא רג'פ טאיפ ארדואן מישראל להתנצל ותקף אותה לא פעם, וגם ניסיונות הפיוס של נשיא ארצות הברית ברק אובמה לא עזרו.

 

במהלך מבצע "צוק איתן" בעזה החריף ארדואן את התבטאויותיו כלפי ישראל. הוא הישווה לא פעם את פעולותיה ברצועת עזה למעשיו של הצורר הנאצי אדולף היטלר. טורקיה וקטאר ניסו לתווך בין ישראל לבין חמאס, אך בישראל העדיפו את התיווך המצרי.

 

לפני שלושה חודשים החליט ארגון IHH הטורקי, שארגן את המשט לפני ארבע שנים, "לשבור את המצור סביב הרצועה" ולשלוח ספינה נוספת לעזה תחת השם "משט החירות 2". יו"ר הארגון בולט ילדרים אמר כי הגיש לממשלת טורקיה בקשה לסיוע וליווי המשט בשל היותם של הנוסעים אזרחים טורקים שזקוקים להגנה.

 

בית הדין הפלילי בהאג פועל מתוקף "אמנת רומא" והחל את עבודתו בשנת 2002. בבית המשפט נידונים ארבעה סוגים של פשעים: פשעים נגד האנושות, פשעי השמדת עם, פשעי מלחמה ופשע תוקפנות.


פורסם לראשונה 05/11/2014 23:27

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים