שתף קטע נבחר

הולנד מבקשת: אל תעשו צרכים על הארמון

בכיכר דאם באמסטרדם ניצב ארמון המלוכה המפואר. כשיורד החושך משמשים הקירות למפלט של מי שלא יכול להתאפק. לרשויות שלל פתרונות למיגור התופעה

אם קשה לכם להתאפק בזמן שאתם מטיילים בכיכר דאם באמסטרדם, לממשלת הולנד יש מסר ברור בשבילכם: אל תעשו צרכים על הארמון.

 

עוד חדשות בעולם:

הג'וב החדש של 'הרוצחת הסקסית': עיתונאית

החזקים בעולם: פוטין ראשון, נתניהו 26

הנשק של השמרנים: בת 18 נבחרה לקונגרס

 

משפחת המלוכה ההולנדית משתמשת בארמון המפואר באמסטרדם כמקום עבודה, ולא גרה בו. קירות הבניין בעל הקשתות הכהות הפכו למקום מועדף, בדרך כלל בלילה והרחק מעיני המשטרה, לעוברי אורח שמטילים את מימיהם מול המבנה.

הגדר שהוקמה למנוע "לא ראויה" לארמון

בתום שיפוץ יקר שהסתיים בסוף 2011, התחילו אנשים לעשות את צורכיהם מול חזית הארמון, והובילו את הרשויות להציב גדר במקום שתמנע את התופעה. אך אתמול (יום ד') כינה משרד הפנים את הגדר "לא ראויה" לאתר ההיסטורי.

 

כעת מותקנים חיישני אור ותנועה שיאתרו את מי שמטיל את צרכיו. הממשלה הזהירו שהקנס על עשיית צרכים בציבור הוא 140 אירו (175 דולר).

 

אם צעדים אלו לא יצלחו, הרשויות שוקלות להתקין משתנה סמוך לארמון, שמתרוממת מהמדרכה בשעות הלילה ושוקעת חזרה בשעות היום. צעד אפשרי נוסף הוא גדר ש"תקפוץ" במפתיע מהמדרכה ותחסום את הגישה לקירות הארמון.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חיישנים או משתנה מתרוממת?
חיישנים או משתנה מתרוממת?
מומלצים