שתף קטע נבחר

צילום: רויטרס, AFP

מופז: בטונדות - לא פתרון מול המתאבדים

שר הביטחון לשעבר אמר באולפן ynet כי ההחלטה לשים מחסומי בטון לאורך הרכבת הקלה בעקבות הפיגועים מרתיעה את התושבים: "יש כאן סוג חדש של מתאבדים וצריך להתאים דרכי פעולה". השר פרי מותח ביקורת על רה"מ

"הבטונדות הן לא הפתרון, לא הייתי רוצה לראות את הבירה זרועה בבטונדות". אלו הדברים שאומר הבוקר (ד') יו"ר קדימה, ח"כ שאול מופז, שהתנגד בראיון באולפן ynet להחלטה למגן את הרכבת הקלה במחסומי בטון בעקבות פיגוע הדריסה אתמול בירושלים.

 

הוא אמר כי כדי להתמודד מול "המתאבדים החדשים", הבטונדות הן לא הפתרון למצב: "אסור להגיע למצב שבו כל ציר במדינת ישראל יהיה עם בטונדות. זה רק מפחיד את התושבים ומרתיע אותם משימוש באמצעי תחבורה ציבורית. לא הייתי רוצה לראות את בירת ישראל זרועה בבטונדות". 

 

מופז התייחס גם לאווירה המתוחה ולהסתה מצד הפלסטינים, אך גם מצד נבחרי הציבור בישראל. "יש הרבה אדי דלק באוויר והפלסטינים מנצלים את זה", ציין שר הביטחון לשעבר. "יש כאן רצון להוביל מלחמת דת ולהחריב את זה. עם זאת, ישנו תהליך של ליבוי יצרים מצד חברי כנסת שרוצים עוד זמן בתקשורת. הם צריכים לבלום את עצמם ולהפסיק להצית אש בהר הבית".

 

מופז קרא לקבינט להתכנס, לפעול באופן אחראי, להחליט על מדיניות ברורה ולקיים אותה לאורך זמן. "המשטרה עושה כל שביכולתה אבל זה לא מספיק. האירועים הללו מלווים אותנו כבר תקופה ארוכה. ישראל חייבת לפעול בירושלים באופן נחוש ולהעביר מסרים מרגיעים כמו אפשרות לתהליך מדיני בעתיד, אבל מול הטרור לפעול ביד מאוד נחושה".

 

נוסע בודד בתחנת הרכבת הקלה ברחוב שמעון הצדיק (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
נוסע בודד בתחנת הרכבת הקלה ברחוב שמעון הצדיק(צילום: גיל יוחנן)

בעיקר כוחות משטרה ומג"ב וגם בטונדות (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
בעיקר כוחות משטרה ומג"ב וגם בטונדות(צילום: גיל יוחנן)

 (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
(צילום: גיל יוחנן)

"בנושאים האלה יש לנו המון ניסיון", ציין יו"ר קדימה. "התמודדנו עם אינתיפאדה שנייה, ידענו מה אנחנו רוצים להשיג ועצרנו את זה. יש כאן סוג חדש של מתאבדים וצריך להתאים דרכי פעולה".

 

יו"ר הקואליציה, ח"כ זאב אלקין (הליכוד), אמר במשדר כי המצב כיום הוא תוצאה של הזנחה ורפיון של תקופה ארוכה. "הפצרתי בשר לביטחון פנים ובמפכ"ל המשטרה להפסיק את מדיניות ההכלה", טען אלקין. "אפשר לפנות יהודים מירושלים, אבל זו לא הדרך. אנחנו מתמודדים עם נוער במזרח ירושלים שעשרות שנים גדל על תוכניות לימוד של הרשות הפלסטינית המסיתה".

 

אלקין הפנה את האצבע המאשימה כלפי ראש הרשות הפלסטינית אבו מאזן. "יש פה מנהיג פלסטיני, כביכול שוחר שלום, שמנהיג הסתה ומממן רוצחים. הרי אם המחבל היה שורד, הוא היה מקבל משכורת עתק מאבו מאזן. מבחינת הנשיא הפלסטיני, הנוכחות שלנו בארץ ישראל היא פרובוקציה אז בואו נעוף מפה".

 

השר יעקב פרי (יש עתיד) מתח ביקורת נגד ראש הממשלה בנימין נתניהו ואמר כי היה עדיף שיקרא להימנע מפרובוקציות. "זה בהחלט היה תורם להרגעת הרוחות”, אמר פרי במשדר.

 

לדבריו, "ההסלמה בירושלים הגיעה לרמה מאוד חמורה וצריך להחזיר את ההרתעה. אנו כולנו מצווים לשמור על איפוק, כל הצדדים כולל אבו מאזן שמסית ללא הרף, אך גם פעילי ימין יהודים. אני יודע את החשיבות בעלייה להר הבית, אבל בעת הזו, כשירושלים בוערת ויש פיגועי דריסה, כולנו מצווים על איפוק ואיזון".

 

פרופ' עוזי רבי, ראש מרכז משה דיין ללימודי המזרח התיכון באוניברסיטת תל אביב, טען כי אנו בפתחו של מצב חדש. "זה שיש תרעומת של צעירים פלסטינים בירושלים לשיפור מצב כלכלי זה לא חדש. מה שחדש הוא שלכל הארגונים, חמאס, ג'יהאד והתנועה האיסלאמית, יש רצון לעורר את נושא הר הבית. כשנכנס מסגד אל-אקצה לדיון, העסק מתחיל לבעור".

 

לדברי רבי, אנשי האיסלאם הקיצוני מנפחים את מה שקורה בהר הבית. "אחת הבעיות הקשות היא שמישהו לוקח סכסוך, שבמהות הוא טריטוריאלי חומרי, ומעיף אותו למעלה באמצעות האינטרנט למיתוס של אל-אקצה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ולדימיר רוטנשטיין ,אורי דוידוביץ'
שאול מופז
צילום: ולדימיר רוטנשטיין ,אורי דוידוביץ'
מומלצים