סיכום שבועי בבורסה: ת"א 25 עלה ב-1.9%
היום במסחר, מדד ת"א 25 ננעל ללא שינוי מהותי, ת"א 100 ירד ב-0.3%; פריגו צללה ב-3.6% לאחר שהודיעה על רכישת אומגה פארמה ב-4.5 מיליארד דולר. דו"חות טובים לפריון - המניה זינקה ב-16%; מחזור המסחר - 1.13 מיליארד שקל
המסחר בבורסה ננעל (ה') במגמה מעורבת. מחזור המסחר הסתכם ב-1.13 מיליארד שקל.
>> גם אתם יכולים להשקיע בקלות - הערוץ שלכם לעולם שוק ההון
מדדי מניות
מדד תל-אביב 25 עלה ב-0.01% ל- 1,451.11נקודות, מדד תל-אביב 100 ירד ב-0.28% ל- 1,296.41נקודות, מדד הנדל"ן עלה ב-0.24% ל- 398.80נקודות ומדד הבנקים ירד ב-0.02% ל- 1,287.25נקודות.
בסיכום שבועי בבורסה: מדד ת"א 25 עלה ב-1.9% ומדד ת"א 100 טיפס ב-1.5%.
ברקע המסחר
המסחר התקיים על רקע המגמה המעורבת שנרשמה אמש בניו-יורק, והשיאים שרשמו המדדים דאו ג'ונס ו-S&P 500 - שניהם התחזקו ב-0.6%: הדאו על 17,484.53 נקודות -S&P על 2,023.57 נקודות. נאסד"ק נחלש ב-0.1%. המסחר בנפט שינה מגמה עם עלייה של 1.9% לרמה של 78.68 דולר לחבית.
נשיא הבנק האירופי, מריו דראגי חזר, במסיבת העיתונאים על מחויבותו של הבנק לנקוט את כל האמצעים על מנת לסייע להתאוששות הכלכלה האמריקנית, ובכלל זה אמצעים חריגים. הוא הוסיף היא הבנק צופה שרמת האינפלציה הנמוכה תישאר ברמות הנוכחיות בחודשים הקרובים, ותחל לעלות בהדרגה ב-2015 וב-2016.
דראגי הדגיש כי מקבלי ההחלטות בבנק מחויבים להשתמש בכלים "לא קונבנציונליים", אם יהיה צורך בכך, כדי להשיג יציבות מחירים. נשיא הבנק האירופי; בכך רמז לאפשרות של השקת תוכנית הקלה כמותית.
יניב צלאל, מנהל השקעות ראשי במיטב דש, אמר אתמול בוועידת שוק ההון של "כלכליסט" ש"בשנה הבאה אנו צפויים לראות עליות של עד 15% בשוק המניות הישראלי. שוק המניות ימשיך להניב תשואה פנימית חיובית כי הוא מתומחר בחסר". גם לדברי רועי יקיר, מנהל השקעות ראשי בהפניקס, השוק הישראלי צפוי בפני מגמה ירוקה. "להערכתי אנו נראה בשנת 2015 שווקים חיוביים עם שיעור עלייה חד ספרתי גבוה. יחד עם זאת אני ממליץ להיות קפדן בבחירה מאחר שכמו בשנה שעברה, התנודתיות תהיה קיצונית מאוד כאשר יהיו מניות שיעלו הרבה ויהיו כאלו שירדו משמעותית", אמר יקיר.
מניות במרכז
פריון (זינקה ב-16%) סיכמה את הרבעון השלישי עם הכנסות של 87.4 מיליון דולר, עלייה של 7% ביחס לרבעון המקביל בו היו ההכנסות 81.6 מיליון דולר. הרווח המתואם הסתכם ב-33.9 מיליון דולר או 38 סנט למניה לעומת 12.7 מיליון דולר ברבעון המקביל. ציפיות האנליסטים היו לרווח נקי מתואם של 27 סנט למניה ולהכנסות של 83.4 מיליון דולר.
פריגו (צנחה ב-3.6%) פרסמה דיווח מהותי: החברה ממשיכה במסע הרכישות - קונה את אומגה פארמה הבלגית תמורת 4.5 מיליארד אירו כולל חוב של 1.1 מיליארד אירו. העסקה עצמה תמומן באמצעות מזומן, חוב ומניותיה של פריגו. כרבע מהעסקה תמומן באמצעות המניות של פריגו, בסך הכל כ-5 מיליון מניות. פריגו תקבל הלוואה מג'יי.פי מורגן וברקליס. העסקה אושרה על ידי הדירקטוריונים של שתי החברות והיא צפויה להיסגר במהלך הרבעון הראשון של 2015.
עידן עופר, בעל השליטה בחברה לישראל, מביע אמון בקורוס, מיזם המכונית החשמלית שבשליטת החברה לישראל (ושצפוי לעבור לשליטת קנון הולדינגס, החברה החדשה שתוקם כחלק ממהלך הפיצול של החברה לישראל). "אנו מצפים בכיליון עיניים להתחרות בכל רחבי העולם ביצרני הרכב הוותיקים. אין ספק שנצמיח את החברה להיות מכובדת ורווחית-ונתחיל בשוק הבית שלנו-בסין", כתב עופר ל"וול סטריט ג'ורנל", בתגובה לפרסום על "גל שמועות בדבר כוונת החברה לישראל לסגת ממיזם קורוס, שפורסם באמצעי תקשורת סיניים".
תוצאות לייבפרסון לרבעון השלישי: ההכנסות הסתכמו ב-52.8 מיליון דולר, עלייה של 17% ביחס לרבעון המקביל אשתקד. הכנסות מפעילות לקוחות עסקיים (B2B) הסתכמו ב-48.8 מיליון דולר, והכנסות מפעילות ה-B2C – עסקים ללקוחות - הסתכמו ב-4.0 מיליון דולר. צבר ההזמנות לרבעון השלישי עמד על 10.6 מיליון דולר, לעומת 10.2 מיליון דולר ברבעון המקביל. ההפסד הנקי הסתכם ב-1.1 מיליון דולר, או 2 סנט למניה, עומת הפסד 700 אלף דולר או 1 סנט למניה ברבעון המקביל. הרווח המתואם עמד על 3.8 מיליון דולר או 7 סנט למניה. יתרת המזומנים של החברה לסוף הרבעון הסתכמה ב-87.1 מיליון דולר, לעומת 71.2 מיליון דולר ב-30 ביוני 2014.
לצד פרסום הדו"חות לייבפרסון דיווחה על עסקה לרכישת Contact At Once - CAO, ספקית פתרון התקשרות דיגיטלית מבוסס ענן. לייבפרסון תרכוש את כל זכויות ההון המונפק של CAO במחיר רכישה מצטבר של 65 מיליון דולר, המורכב מכ-43 מיליון דולר במזומן ו-22 מיליון דולר במניות. כמו כן, CAO עשויה לקבל עד 5 מיליון דולר נוספים בהתאם לביצועים הכפופים ליעדים ומטרות פיננסים, אסטרטגיים ומיזוגיים. CAO צפויה לתרום 3.0 מיליון דולר מהכנסותיה ללייבפרסון במהלך הרבעון הרביעי של 2014.
מבטח שמיר דיווחה כי התקשרה בהסכם עם בנק בישראל לקבלת הלוואה של 150 מיליון שקל לצורך מימון פעילותה השוטפת והשקעותיה של החברה. ההסכם לתקופה של 3 שנים עם ריבית קבועה של 2.4% שנתי. תשלומי הקרן והריבית יוחזרו ב-3 תשלומים שנתיים שווים ביום 5 בנובמבר של כל אחת מהשנים 2015 עד 2017.
אורמת עדכנה כי החברה הבת אורמת טכנולוגיות רשמה השלישי ברבעון גידול של 7.3% בהכנסות ל-140.2 מיליון דולר לעומת 130.7 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד. הרווח הנקי הסתכם ברבעון ב-16.5 מיליון דולר או 36 סנט למניה, לעומת 13 מיליון דולר או 28 סנט למניה ברבעון המקביל אשתקד. החברה העלתה את הטווח התחתון של התחזית לשנת 2014 וצימצמה את הטווח - על פי הצפי המעודכן יעמדו ההכנסות על 560-550 מיליון דולר כאשר הכנסות מגזר החשמל יעמדו על 375 עד 380 מיליון דולר והכנסות מגזר המוצרים יעמדו על 175 עד 180 מיליון דולר.
חברת החשמל הודיעה אמש על סיום שלב התמחור (PRICING) של הנפקת אגרות חוב לגופים מוסדיים אמריקניים ובסכום כולל של 1.25 מיליארד דולר. הגיוס התבצע באמצעות הנפקת אגרות חוב שתפרענה בתשלום אחד בשנת 2024. לפי חברת החשמל אגרות החוב יונפקו "במחיר השווה ל-99% מערכן הנקוב, ותישאנה ריבית שנתית בשיעור של 5%, אשר תשולם בתשלומים חצי שנתיים". ההנפקה צפויה להיות מושלמת ב-12 לחודש.