שתף קטע נבחר

סמסונג נוט 4: סוס עבודה כבד

פאבלט הדגל של סמסונג מציג מסך גדול וחד, ביצועים טובים וממשק די נוח, אבל מתאים בעיקר למי שצריך אותו ככלי עבודה, ולא כמכשיר פנאי

מאז שיצא האייפון הראשון ב-2007, המתחרים ואחר כך אפל בעצמה, התחילו לייצר סמארטפונים משלהם עם מסכים גדולים יותר מדי שנה. בנוסף, נוצרה קטגnורית הפאבלטים שהולכת ומטשטשת את הגבול בינה לבין סמארטפונים רגילים. סמסונג נמצאת בקטגוריה הזו מאז 2011 עם סדרת הדגל שלה, הגלקסי נוט, וכעת מציגה את המכשיר הרביעי בסדרה, ה-Note 4 עם מסך של 5.7 אינץ' - בדומה לדגם הקודם.

 

 (צילום: יעל לינזן) (צילום: יעל לינזן)
(צילום: יעל לינזן)

 

הנוט עדיין נבדל מאוד מסדרת הגלקסי S הפופולרית (שעוד תמשיך) בביצועים, בגודל וביכולות שלו, אבל משווק במסע פרסום לא רק ככלי עבודה למי שצריך להיות מחובר למסמכים ולמשרד גם מהכיס, אלא מכשיר סמארטפון שמתאים כל אחד.

 

במחיר של כ-3,600 שקלים, עדיין מדובר במכשיר פרימיום (כמו האייפון). הגלקסי S5, וכל מתחריו G3, HTC One, סוני Z3 אחרים מבוססי אנדרואיד בהחלט מספקים פתרונות טובים למי שצריך מכשיר חזק למשחקים, סרטונים קצרים ומצלמה איכותית. מכשירי המיני למיניהם ושלל המכשירים הסינים הזולים יותר בהחלט יכולים להספיק למי שאין דרישות גבוהות. 

 

הנוט 4, לעומתם, מתאים בעיקר למי שממש עובד באופן יום יומי בסמארטפון ומוכן להסובב עם מכשיר מסיבי.

 

ביד אחת עם עט

העובי של הנוט 4 הוא 8.5 מ"מ, המכשיר דק יותר מה-G3 של LG, אבל עבה בהרבה מהאייפון 6 פלוס (7.1 מ"מ בלבד). הנוט שוקל 176 גרם שמורגשם היטב - טיפה יותר 172 של האייפון 6 פלוס והרבה יותר מה-149 גרם של ה-G3. נכון לעכשיו מכשירים גדולים גם יהיו כבדים יחסית.

 

 

 (צילום: יעל לינזן) (צילום: יעל לינזן)
(צילום: יעל לינזן)

 

 

יש לו גב דמוי עור שמתפרק, בשביל להחליף סוללה, סים וכרטיס זכרון. שזה נחמד, אבל למרות שהמכשיר יוקרתי גב הפלסטיק עדין מאוד ועשוי להשבר. בניגוד לגלקסי S5, הנוט 4 משום מה לא עמיד במים. הנוט קמור ונוח לאחיזה לטעמי, אבל קצת פחות נוח ביד אחת מאשר ממכשירים אחרים מו האייפון או ה-G3. המקלדת נוחה מאוד ומאחר שהיא רחבה, נמנעים פספוסים ושגיאות בהקלדה. אפשר בהקשה אחת להפוך אותה למקלדת קטנה יותר בשביל להקליד ביחד אחת.

 

כמו מכשירי סמסונג האחרונים, גם בנוט 4 יש סורק טביעת אצבע. הוא עדיין לא מושלם ולא מדייק כאשר אפשר למשל לרשום שתי אצבעות כאצבע אחת. הוא יכול לשמש לנעילה מפני מבקרים אקראיים, אך לא כדאי לסמוך עליו כאמצעי בטחון בלעדי למכשיר.

 

סמסונג ממשיכה לשפר את עט הסטיילוס שלה, והוא נוח לאחיזה. יש בו כפתור בצד להפעלת תפריט מהיר לאפליקציות תזכורות והוא עובד גם מהאוויר בשביל להצביע על אפשרויות בתפריט, רשומות ביומן או תצוגה מקדימה באלבומים, בדומה למכשירים קודמים בסדרת הגלקסי. העט די מדוייק בציור ובכתב יד, ואפשר ללחוץ עליו קצת יותר חזק בשביל לקבל קווים עבים יותר.

 

ממשק

הנוט מבוסס על אנדרואיד קיטקט 4.4.4 העדכנית. גירסת 5.0 אמורה לצאת בימים הקרובים למכשירים של גוגל, ובהמשך גם לשאר היצרניות. עוד אין תאריך מדויק לגירסה החדשה ולמהדורה העברית שלה, אך כנראה זה יקרה בחודשים הקרובים.

 

על גבי האנדרואיד מותקן ממשק הטאץ' וויז של סמסונג, שמפוצץ בתפריטים והגדרות, אבל משתפר בנוחות שלו. בנוט יש אפשרות לעבוד עם מספר אפליקציות במקביל, להקטין אותן ולסדר במסך ממש כמו חלונות, בשיבל לנצל את כל השטח.

 

הסטיילוס יכול לעזור בפונקציה שנקראת Smart Select כדי לסמן טקסט, נניח מתוך אתר אינטרנט או מייל בשביל להדביק בהודעות. כאשר מנסים לגזור טקסט מפייסבוק, למשל, הוא פחות מצליח.

 

תצוגה, סאונד ומצלמה

רזולצית המסך של הנוט היא 1440X2560 פיקסלים בצפיפות של 515ppi. אפליקציות וסרטים נראים חלק מאוד על המסך, כמעט מכל זווית. יש התשקפויות באור ישיר וזה מפריע, כמובן, אבל פחות ממכשירים אחרים. הצליל של הנוט חזק במיוחד ומאפשר לצפות בסרטים, או להאזין להקלטות גם בסביבה רועשת יחסית, למי שבאמת מעדיף לעבוד בלי אוזניות.

 

 (צילום: יעל לינזן) (צילום: יעל לינזן)
(צילום: יעל לינזן)

 

לנוט מצלמה אחורית של 16 מגהפיקסל, עם ייצוב תמונה אופטי. המיקוד אמור להיות מהיר, אך הנוט מפצה טוב על טעויות של הצלם פחות ממכשירים אחרים, ונתקלנו בבעיות. עם יד יציבה וצילום כמו שצריך, התמונות ייראו טוב, אלא שלסמסונג יש נטיה לתת צבעים רוויים יותר ממה שהם באמת. זה נראה טוב לרוב, אבל לא נאמן למציאות. המצלמה הקדמית של 3.7 מגהפיקסל מספקת תמונות סלפי טובות עד טובות מאוד.

 

יש גם תוספות חביבות אך לא מרהיבות כמו פנורמה (גם בסלפי), הפעלה קולית, HDR לצילום איכותי במיוחד, צילום בשתי המצלמות וסלפי במצלמה האחורית - שעובד, אבל בצורה קצת מסורבלת.

 

מצלמת הוידאו טובה, אך לא יוצאת דופן בקטגוריה הזו. לנוט 3 מיקרופונים - בהקלטת סרטון אפשר להבחין בכיוון שממנו מגיע הצליל, ואפשר גם להקליט שיחה בהפרדה בין מראיין למרואיין.

 

ביצועים וסוללה

הנוט הוא כלי עבודה חזק. הסוללה שלו שרדה יותר מיום עבודה אחד, ובמצב המתנה הוא אפילו הצליח להחזיק כמה ימים לפני שהיה צריך להטעין אותו. בסמסונג מבטיחים טעינה של חצי שעה מ-0 אחוזים ל-50 אחוזים. בפועל, זה לוקח קצת יותר.

 

מבחינת ביצועים לנוט 4 אין בעיות בכלל. מעבד  Snapdragon 805 מרובע ליבות, במהירות 2.7 גיגהרץ וזכרון פנימי של 3 גיגהבייט הופכים אותו למכשיר באמת חזק. לא נתקלנו בבעיות מיוחדות, והנוט זוכה לציונים גבוהים במבחני ביצועים חיצוניים.

 

המכשיר מותאם לעבוד עם הדור הרביעי הנוכחי בארץ, ועם הדור הבא LTE Advance שמכונה גם דור 4.5.

 

 (צילום: אהוד קינן) (צילום: אהוד קינן)
(צילום: אהוד קינן)

 

כמה עולה

הגלקסי נוט 4 נמכר ברשתות השונות המחיר של החל מ-3,600 שקלים ועד ל-4,000 שקלים. 

 

פלאפון מוכרת את המכשיר ב-3,770 שקלים ונותנת מכשיר גלקסי טרנד במתנה + שירות isafe לשלושה חודשים. סלקום מציעה גם את הטרנד מתנה עם הנוט 5 במחיר של 3,890 שקלים.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יעל לינזן
גלקסי נוט 4
צילום: יעל לינזן
מומלצים