שתף קטע נבחר

נתיבות: מכתבי שימוע ל-180 עובדי רמי לוי

עובדי סניף רמי לוי, המתוכנן להיפתח בפארק התעשיות נ.ע.מ, הוזמנו לשימוע לפני פיטורים, כיוון שהמבנה בו הוקם הסניף לא קיבל היתר. מנהלת כוח האדם בסניף: "אני מעסיקה עובדים שבמקום אחר לא יתנו להם הזדמנות". רמי לוי: "באנו להפריח את השממה, להיטיב עם הפריפריה, השקעתי במקום 30 מיליון שקל. במקום להקשות עם הביורוקרטיה – שיקלו עלינו"

180 עובדי רשת השיווק רמי לוי, אשר אמורים לאייש את סניף הרשת שיפתח בפארק התעשיות נ.ע.מ הסמוך לנתיבות, קיבלו אתמול (ד') מכתבי שימוע לפני פיטורים. זאת, כיוון שהמבנה בו הוקם הסניף לא קיבל ביום ראשון את אישור הוועדה המקומית לתכנון ובניה, עקב חריגות בניה. לא ברור האם הליך הפיטורים אכן יושלם, או שמא מדובר בניסיון להפעלת לחץ מצד הרשת.

 

>> גם אתם יכולים להשקיע בקלות - הערוץ שלכם לעולם שוק ההון

 

במכתב שנשלח לעובדים צוין, כי החברה שוקלת להביא לסיום עבודתם עקב "אי קבלת רישיון לפתיחת הסניף" וכן "רצון עז של הנהלת הרשת להמשיך העסקתך, אך עקב אי קבלת אישור, המשך העסקתך מוטל בספק". העובדים הוזמנו לשיחת שמוע ביום שני הקרוב, בשעה 09:00 בבוקר.

מכתב השימוע לפני פיטורים שנמסר לעובדים ()
מכתב השימוע לפני פיטורים שנמסר לעובדים
 

מנהלת כוח אדם של סניף נתיבות, ליאת זהבי, סיפרה ל-ynet: "הסניף היה אמור להיפתח לפני שנה וארבעה חודשים. אני עובדת במקום שנה וחצי, קלטו אותי חודשיים לפני הפתיחה המתוכננת, וכל התקופה הזו הפתיחה מתעכבת בגלל ביורוקרטיה. הסניף מוכן לפתיחה, הסחורות בפנים, הכל עומד. הפתיחה תוכננה ל-11 בנובמבר, והיו כבר פרסומים במקומונים".

 

לדברי זהבי, 180 העובדים מועסקים בסניף בתקופה שבין חצי שנה לשנה. 110 מהעובדים הם תושבי נתיבות, 20 מאופקים, 5 משדרות, והשאר מיישובי הסביבה. "מסרתי מכתבי שימוע לכל 180 העובדים, עשיתי את זה בלב כבד", סיפרה זהבי, "אנשים בכו - אנחנו ביחד כמעט שנה, כשהעובדים נוסעים לסניפים אחרים כדי ללמוד.

 

"אני מעסיקה אנשים עם נכות מביטוח לאומי, אימהות חד הוריות, עובדים שיקומיים המגיעים דרך עמותות, נשים שהגיעו אלי משירותי הרווחה ובשום מקום לא העסיקו אותן. אני מעסיקה עובדים שבמקום אחר לא יתנו להם הזדמנות". 

 (צילום: יריב גורליק) (צילום: יריב גורליק)
(צילום: יריב גורליק)
 

רמי לוי מסר ל-ynet: "אחרי שהעסקתי אותם יותר מחצי שנה, ואני משלם להם משכורת בלי שהחנות נפתחה, פוטרו 180 עובדים. באנו להפריח את השממה, להיטיב עם הפריפריה ולדאוג לייצר 180 מקומות עבודה. השקעתי במקום 30 מיליון שקל, בזמן שאנשים בפארק נ.ע.מ מקבלים מענקים של מיליונים, ואני לא קיבלתי שקל. במקום להקשות עם הביורוקרטיה – שיקלו עלינו".

 

"הפארק יאבד מאופיו"

הסניף נמצא כאמור בפארק התעשיות נ.ע.מ, השוכן בצומת בית הגדי, ליד נתיבות. לפארק שותפות 5 רשויות: נתיבות, מועצה אזורית שדות נגב, מועצה אזורית מרחבים, שדרות ואופקים.

הסניף בנתיבות מלא סחורה - מחכה לפתיחה (צילום: ליאת זהבי) (צילום: ליאת זהבי)
הסניף בנתיבות מלא סחורה - מחכה לפתיחה(צילום: ליאת זהבי)

 (צילום: ליאת זהבי) (צילום: ליאת זהבי)
(צילום: ליאת זהבי)
 

המבנה בו שוכן הסניף, בשטח של 3,500 מ"ר, הוקם בהיתר. חריגת הבניה המדוברת, בשטח של 400 מ"ר, עדיין לא הושלמה. אנשי רמי לוי ביקשו לקבל הקלה שתכשיר את החריגה, אולם בדיון שנערך ביום ראשון האחרון בוועדה המקומית לתכנון ובניה, "נגב מערבי", הוחלט שלא לאשר את הבקשה להקלה. הוועדה ציינה בהחלטתה, כי מהנדס הוועדה המליץ לאשר את הליך ההקלה, אולם מנהלת פארק נ.ע.מ הגישה התנגדות.

 

בהחלטה נכתב כי מליאת הוועדה החליטה "לקבל את ההתנגדות שהוגשה על ידי מנהלת פארק נ.ע.מ ולדחות את הבקשה להקלה בתכסית (השטח הבנוי המרבי שתופסת הקומה הראשונה, מתוך המגרש כולו, י.ח). המבקשת, בניגוד גמור להיתר בניה שניתן, עשתה דין לעצמה וקבעה עובדות מוגמרות בשטח, מבלי שקיבלה לכך היתר כדין. לאחר מעשה ולאחר קביעת העובדות מבקשת המבקשת מהוועדה המקומית להכשיר את הבניה.

 (צילום: יריב גורליק) (צילום: יריב גורליק)
(צילום: יריב גורליק)
 

"מדובר בהיקף בניה נרחב והוועדה המקומית אינה מוכנה, בהתחשב בחומרת ובהיקף הבניה, לתת יד ורוח גבית לעברינות בניה. זאת ועוד, אישור הבקשה להקלה בתכסית במקרה דנן תהווה פתח ודוגמא למגרשים ובעלי עסק אחרים בפארק נ.ע.מ ובכך יאבד הפארק מאופיו כפי שנקבע בתוכנית".

 

לקריאת החלטת הוועדה

  

יוסי אנגלר-שר, מנכ"ל מנהלת פארק נ.ע.מ, מסר בתגובה: "לפחות מבחינתנו, לסופרמרקט עצמו אין לנו מניעה שייפתח גם היום, אם הוא יפתח כסופרמקט בלבד. איננו מתנגדים להפעלת הסופרמרקט. יש נדבכים אחרים ששם יש לנו בעיות, אבל לא לגבי הסופרמרקט".

 

בפארק נ.ע.מ פועלים כיום שלושה מפעלים: המחלבה החדשה של טרה, המעסיקה מעל 500 עובדים, מפעל הפלסטיקה והמתכת מובילק המעסיק 120 עובדים, ומפעל המזון ירק נטו עלי קטיף, שנפתח אתמול (ד'). הנהלת הפארק נמצאת במגעים עם 22 מפעלים נוספים שאמורים לפעול במקום, בשלב הראשון. 25 המפעלים הראשונים שיפעלו בפארק צפויים להעסיק כ-3,000 עובדים.

 

המידע הראשוני לידיעה הגיע במייל האדום


פורסם לראשונה 12/11/2014 23:23

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יריב גורליק
הסניף בנתיבות, ממתין לפתיחה
צילום: יריב גורליק
מומלצים