שתף קטע נבחר

איום: מתקפת סייבר על ישראל בשישי

גולשים המזדהים כארגון ההאקרים אנונימוס מאיימים לתקוף בשישי את ישראל. ההתקפה האחרונה התקיימה באפריל וגרמה לנזקים זעירים וזניחים

גולשים המזהים את עצמם בשם אנונימוס מאיימים שוב בתקפת סייבר על ישראל. זאת בעקבות המתיחות בימים האחרונים. "הדיפלומטיה לא עובדת" אומרים הגולשים.

 

 

בסרטון שהעלו לרשת, מקריא מחשב בקול מתכתי: "אנחנו קוראים לקולקטיב אנונימוס ולקבצות העילית של ההאקרים להצטרף אלינו במסע צלב, ולפתוח במלחמת סייבר נוספת נגד מדינת ישראל. בשישי הזה, ישראל תרגיש אתכם בשרתים שלה ובבתים שלה. זה יהיה יום הזדהות עם ההתנגדות".

 

מדי מספר חודשים, מאיימים האקרים או סתם גולשים במתפקות סייבר שונות. במקרים רבים ההאקרים לא מצליחים לממש את התקיפה, או גורמים לנזק מזערי וזמני בלבד. בחלק מהמקרים, מופצות ברשת רשימות של שמות וסיסמאות של גולשים ישראלים בשביל להבהיל, אלא שלעתים מדובר ברשימות ישנות ולא בפריצה עדכנית.

 

מהצד השני, אתמול (ד') הכריזו גולשים ישראלים כי הצליחו להפיל אתרים של הרשות הפלסטינית. "הדרך היחידה אשר אנחנו יכולים להחזיר היא באמצעות האינטרנט. חלקנו חיילים אשר משרתים בכבוד את המדינה. הפלנו 3 אתרים הנחשבים לגדולים שלהם בקלות רבה", אמר אחד התוקפים ל-ynet.

 

האטה בגלל הגנה

באפריל האחרון האקרים, שגם הזדהו כאנונימוס, ניסו לתקוף שרתים ישראלים, אולם כמעט ולא גרמו לנזק. מספר אתרים ממשלתיים ובהם אתר הלמ"ס לא עבדו כשורה או הואטו, אולם זאת כתוצאה מהורדתם באופן יזום והפעלת פעולות הגנה אחרות.

 

יש מה לעשות?

מהדיווחים האנונימיים אי אפשר להסיק שמדובר באיום ממשי, או איום גדול יותר מאשר כל יום רגיל. גופים פרטיים גדולים וגופים ממשלתיים וציבוריים מחזיקים ממילא מערך הגנה שוטף, וכן מערכי מודיעין שיכולים לעריך את הסכנה, בלי קשר לאיומים אנונימיים.

 

המשתמש הפרטי לא צריך להחלץ יתר על המידה. אין הרבה אמצעי הגנה, מעבר לכללי הזהירות שצריך לנקוט בהם בכל יום - להמנע מקישורים חשודים במייל, בפייסבוק או בתוכנות בסמארטפון, לא להתקין תוכנות ואפליקציות לא מוכרות, ולדאוג לעדכונים של מערכת ההפעלה ושל האנטי וירוס.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Shutterstock
מאיימים במתקפה
צילום: Shutterstock
מומלצים