שתף קטע נבחר

הגרוש מאוהב והשנאה אוכלת אותי מבפנים

ברגע אחד העולם שלנו מתערער. כל הפחדים שלנו לפתע מכוונים לדבר אחד, לאדם אחד - למישהו הזה שעתה מבלה עם הילדים שלנו ואנחנו לא יכולים להתערב. כעס ותסכול נפגשים יחדיו ונפשנו לא יודעת מנוח. מה עושים עם כל השנאה הזאת?

"בכל פעם שהילדים שלי אצל אבא שלהם אני יוצאת מדעתי. המחשבה שמישהי אחרת מקלחת אותם, מלטפת אותם, עושה לי רע. בודאי שאני שונאת אותה ושלא תעזי לקרוא לה ׳אמא שותפה׳. מאיפה המצאת את המושג הזה? אם הילדים שלי יכנו אותה בכל תואר שהמילה ׳אמא׳ מלווה אליו, אני לא אסכים לכך בשום אופן".

 

 

שנאה היא אנרגיה שלילית. היא תכרסם בנו, תחלחל לכל איבר בגופנו, היא תגרום לנו לעשות טעויות, לבחור בחירות לרעתנו, אבל הכי נורא - השנאה תפגע ביקרים לנו מכל. היא תפגע בילדים שלנו.

 

עוד בנושא:

איך זה שאהבה הופכת לשנאה?

זוגיות בזיג-זג: נעים בין אהבה לשנאה

 

בישראל אחד מכל שלושה זוגות מתגרש. הזוגות הגרושים ממשיכים למערכות יחסים חדשות גם אם הם לא נישאים שוב. מספר פרקי ה-ב׳ הוא גדול משאנחנו מדמיינים ומספר בני הזוג החדשים ("הורים שותפים", כפי שאני מכנה אותם) המשפיעים על הילדים שלנו - גדול גם הוא.

 

סיבות שונות יכולות להשפיע עלינו לייצר שנאה אחרי גירושים. אנחנו שונאים את החוויה הקשה של הלבד, את הקושי שגרמנו לילדים, אנחנו שונאים את התחושה של הכישלון, שאולי מלווה אותנו בעקבות הגירושים. ואז, לבן או בת הזוג שלנו יש אהבה חדשה. אין לנו שליטה על כך ואנחנו לא יכולים לברוח מזה. הילדים שלנו מגיעים אלינו ומספרים לנו "אבא, אתה יודע שלאימא יש חבר? הלכנו אתו לבית קפה והיה ממש כיף!".

 

בום. ברגע אחד העולם שלנו מתערער. כל הפחדים שלנו לפתע מכוונים לדבר אחד, לאדם אחד - למישהו הזה שעתה מבלה עם הילדים שלנו ואנחנו לא יכולים להתערב. כעס ותסכול נפגשים יחדיו ונפשנו לא יודעת מנוח. אנחנו מתחילים לחקור את הילדים על האדם הזה, או לחילופין - מתעלמים לחלוטין מקיומו. אנחנו מטפטפים דברי שטנה עליו, או מסרבים להעלות את השם שלו/ ה בבית שלנו. אנחנו נעשה הכל כדי לגרום לכך שהילדים יהיו כמה שפחות במחיצתה/ו ונרגיש שאנחנו בתחרות קיומית על המעמד שלנו אצל הילדים שלנו.

 

לא ייתכן שהוא המשיך הלאה לפניי. זה לא ייתכן (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
לא ייתכן שהוא המשיך הלאה לפניי. זה לא ייתכן(צילום: shutterstock)

 

זהירות, שנאת החינם תהרוג את כולכם

מעטים האנשים שהצליחו להתחבר לבני הזוג החדשים של הגרושים שלהם, ואלו שהצליחו לעשות זאת הרוויחו את הבריאות שלהם ואת הבריאות הנפשית של ילדיהם. אז אולי לא כולם חייבים להיות החברים הכי טובים, אבל שנאת חינם פשוט תפגע בנו. זה הרגע להזכיר שלא כל בני הזוג של הגרושים הם הורים חורגים מרושעים. רובם אגב, אנשים טובים, עם הרבה נכונות לאהוב את הילדים שלכם ולא פעם מה שהורס להם זו פשוט השנאה שלכם. אז הנה כמה טיפים שאולי יצליחו לעזור למי מכם שמרגיש שכדור השנאה שבתוכו הולך וגדל בכל יום שעובר והיה רוצה לעצור את זה:

 

1. שאלו את עצמכם: מניין מגיעה כל השנאה הזאת?

כדאי להגיע לשורש והמקור של השנאה. האם זו קנאה שמקורה בפחד שאתם בתחרות על הילדים? מתסכול - כי לכם עדיין אין בן זוג? מהאשמה - בני הזוג שלכם בגדו בכם? אולי אתם עדיין אוהבים את הגרושים שלכם? אם תצליחו להודות בסיבה האמיתית אתם בדרך הנכונה.

 

2. אל תחששו להתייעץ

התגרשתם וחשבתם שאתם כבר אחרי הכאב והטראומה? פתאום הגיח בן/ת הזוג החדש של הגרוש ואתם שוב בקרשים? קחו עזרה. לא תאמינו מה יקרה לכם כאשר תשמעו את עצמכם מדברים בקול רם עם גורם מקצועי.

 

3. חשבו על הילדים

אם אתם שונאים דמויות בחיי ילדיכם שהם עצמם מחבבים או אפילו אוהבים, אתם מייצרים עבורם קונפליקט שרק פוגע בהם. אולי זה יעזור לכם בבחירה האם להמשיך לשנוא או לנסות לשנות את זה.

 

 

4. להפוך רגש שלילי לחיובי

אל תמשיכו להפיץ את השנאה שלכם לכל עבר. המעיטו במילים שזורעות הרס או במעשים שיכולים לפגוע באנשים אחרים. אם אתם זורעים הרס, חוזר אליכם הרס.

חפשו את הכוחות בתוך עצמכם להתגבר על הקושי, למגר את השנאה ואפילו לפתוח פתח לאהבה. להפוך רגש שלילי לרגש חיובי זו עוצמה שלא ניתן להסביר במילים את השינוי החיובי שהיא יכולה להכניס לחייכם.

 

בהצלחה!

 

הכותבת היא יועצת לזוגות בפרק ב' ומשפחות משולבות

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: index open
אני שונאת את האישה החדשה שלו!
צילום: index open
הכרויות
כתבו לנו
מומלצים