שתף קטע נבחר

האג"ח המועדפת והאג"ח והמאכזבת השבוע

שוק האג"ח כולל אגרות חוב צמודות למדד המחירים לצרכן וכאלה שאינן צמודות לשום מדד. על רקע עליית מדד המחירים לצרכן בשבוע שעבר, דווקא האג"ח הממשלתיות השקליות שאינן צמודות, כיכבו השבוע ולעומת זאת הקונצרניות אכזבו

מתכוונים לרכוש אג"ח להשקעה? איגרת חוב עשויה להבטיח לכם תשלומי ריבית תקופתיים קבועים מהמנפיק, אך כדאי לדעת שלמרות שמדובר בהשקעה סולידית יחסית היא לא חפה מסיכון וגם באג"ח אתם עשויים להיתקל בירידות שערים במחיר האג"ח בהתאם לביקוש ולהיצע. אז איזו אג"ח רשמה ביצועים טובים יותר השבוע?

 

>> גם אתם יכולים להשקיע בקלות - הערוץ שלכם לעולם שוק ההון

 

אם אתם רוצים ללכת על האג"ח הממשלתיות, מתוך מחשבה שהיא בטוחה יותר בהשוואה לאג"ח הקונצרנית, אז נראה כי השבוע הזה עשה טוב לאפיק הממשלתי השקלי שאינו צמוד ובלאומי שוקי הון ממשיכים להמליץ בתקופה זו על אג"ח הממשלתיות השקליות שאינן צמודות למדד המחירים לצרכן. מסקירת האג"ח השבועית של דוד רזניק, מנהל מחקר אג"ח בלאומי שוקי הון, עולה כי בשבוע האחרון המסחר באג"ח האלה (השקליות שאינן צמודות) המשיך להתנהל במגמה חיובית ולהניב ביצועים עודפים.

 

עוד סימן חיובי לאפיק זה הוא שהשבוע בלטו גם האג"ח השקליות הלא צמודות בירידת תשואות (היחס בין התשואות לבין מחיר האג"ח הוא הפוך - ככל שהמחיר של האג"ח הוא זול יותר, התשואה תהיה יותר גבוהה).

 

אפשר להגדיל אחזקות

כידוע, מדד המחירים לצרכן לחודש אוקטובר רשם השבוע עלייה של 0.3% (מעט מעל תחזיות השוק שעמדו על עלייה של 0.2%). האג"ח הממשלתיות השקליות והלא צמודות רגישות במיוחד לשינויים באינפלציה ולשינויים בריבית.

 

איך זה השפיע על האג"ח הממשלתי השקלי הלא צמוד? בלאומי שוקי הון מעריכים כי למרות העלייה במדד בחודש האחרון, האינפלציה בישראל עוד צפויה להישאר נמוכה בחודשים הקרובים, מה שמעודד הגדלת אחזקות באפיק השקלי הלא צמוד.

 

עוד מעריכים בלאומי שוקי הון כי הריבית במשק לא צפויה להמשיך לרדת והשימוש של בנק ישראל בכלי הריבית כבר מוצה, ולכן ממליצים על אחזקה באפיק הממשלתי השקלי והלא צמוד במח"מ (משך חיי איגרת) משולב של אג"ח לטווח קצר יחד עם אג"ח ארוכות טווח של למעלה מ-10 שנים.

 

הקונצרניות מאבדות גובה

ומה לגבי האג"ח הקונצרניות (אג"ח חברות)? אומנם לא תמיד נכון לומר שהאג"ח הממשלתי הוא בטוח יותר מהקונצרני, אבל נראה כי השבוע האחרון לא היטיב במיוחד עם הקונצרניות. "המגמה השלילית שבה והשתלטה השבוע על המסחר באג"ח הקונצרני כאשר במרבית המדדים נרשמו ירידות שערים, בעיקר באג"ח הקונצרניות צמודות למדד", מציין רזניק בסקירת האג"ח השבועית.

 

לעומת זאת, עליות שערים דווקא נרשמו באפיקים הקונצרנים הלא צמודים – מדד תל בונד שקלי (שכולל את האג"ח הקונצרניות שאינן צמודות למדד המחירים לצרכן והן בעלות ריבית קבועה) ומדד תל בונד בריבית משתנה (המדד החדש שהושק בבורסה לאחרונה, הכולל אג"ח שאינן צמודות למדד המחירים לצרכן ובריבית משתנה)

 

עוד סימן לא מעודד במיוחד שנרשם השבוע בגזרת האג"ח הקונצרניות - עליית המרווחים התחדשה וזאת בעיקר באפיק צמוד המדד. מדובר במרווח התשואה שבין האג"ח הקונצרניות לעומת האג"ח הממשלתיות, ככל שמרווח התשואה עולה - עולה גם הסיכון שהחברה לא תצליח לעמוד בהתחייבויותיה מול המשקיע. (ירידה של המרווח מסמנת בדיוק את ההיפך, שהאג"ח הרבה פחות מסוכנת). 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים