שתף קטע נבחר

מוקדם להספיד: שוק המניות בארה"ב חיובי

בשלושת החודשים האחרונים המשקיעים מאותתים על פחד בשוק המניות, וכנראה מריחים מימוש רציני בפתח, מה שגורם להם לחפש אלטרנטיבות ולהתבצר במניות הבטוחות יותר. למרות הכל, נראה כי אין באמת למשקיעים במניות ארה"ב סיבה לחשוש

שוק המניות מתחיל לגלות סימנים מעט מדאיגים. אם בוחנים את ביצועי המניות בסקטורים השונים בשלושת החודשים האחרונים, ניכר כי המשקיעים חוששים ומתחילים לחשוב מחדש על אסטרטגיית ההשקעה שלהם, הרבה פחות התקפה של קניית מניות והרבה יותר השקעה הגנתית שתבטח אותם במקרה של ירידות שערים.

 

>> גם אתם יכולים להשקיע בקלות - הערוץ שלכם לעולם שוק ההון

 

רוני יונסיאן, מנהל דסק מחקר ני"ע זרים בלאומי שוקי הון, מציין כי הסייקל החיובי בשוק המניות שהוביל לעליות שערים בבורסות, מתחיל להתקרב אל סופו ומעריך כי המשקיעים ככל הנראה מריחים מימוש רציני לאחר גל עליות כמעט רציף בשלוש השנים האחרונות.

 

לא לוקחים סיכון

לאן בורחים המשקיעים? הדאגה ממצב הכלכלה העולמית גורמת למשקיעים לגלות עניין דווקא במניות הדפנסיביות (הגנתיות) כאלטרנטיבה למניות היותר פופולאריות ומועדפות שיש בהן גם יותר סיכון. המניות הדפנסיביות הן מניות של חברות שנתפסות כעמידות גם בעת מיתון כיוון שהביקוש למוצרים שלהן הוא עדיין גבוה יחסית גם בתקופות קשות יותר לכלכלה. הנהירה למניות דפנסיביות אלה מאפיינת תקופות של היחלשות בשווקים.

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

"המשקיעים מעדיפים להתבצר כרגע במניות שנחשבות בטוחות יותר – כאלה עם רווחים שפחות מושפעים ממצב הכלכלה ומניות שמחלקות דיבידנדים גבוהים יחסית (שני מאפיינים שנתפסים כבולמי זעזועים בעת משבר)", מסביר יונסיאן.

 

אילו סקטורים נחשבים דפנסיביים? בלאומי שוקי הון מציינים בעיקר את הבריאות, הצריכה הבסיסית וחברות החשמל. מניות בסקטורים אלה רשמו תשואות נאות של 7.5%- 9.33% בשלושת החודשים האחרונים.

 

אפשר להיות אופטימיים

למרות הדאגות והחששות, בלאומי מעריכים כי הכיוון של המניות האמריקניות הוא עדיין חיובי. שני גורמים ממשיכים עדיין לתמוך בשוק המניות – האינפלציה בארה"ב ובעולם עדיין נמוכה והריבית עדיין ברמה אפסית. השילוב של שני הגורמים הוא כוח שמעודד את שוק המניות, לכן, סבורים בלאומי, מוקדם מדי להספיד את שוק המניות האמריקני.

 

עוד מעריכים כי המציאות הזו של ריבית נמוכה לא עתידה להשתנות בקרוב מאוד וההבנק המרכזי האמריקני (הפד) לא יזדרז להעלות את הריבית. "אווירת המיתון בעולם והאינפלציה הנמוכה תעכב את העלאת ריבית ארה"ב", סבור יונסיאן מלאומי שוקי הון.

 

וברקע, מצב הכלכלה באירופה וביפן ממשיך להיות מדאיג. יפן הציגה רבעון שני של צמיחה שלילית, מה שאומר שהיא כבר נכנסה למצב של מיתון, מה שעשוי לעודד את הבנק המרכזי של יפן לצאת שוב לתוכנית של הקלה כמותית (הזרמה של כספים למשק באמצעות רכישה מאסיבית של אג"ח). גם באירופה, יו"ר הבנק המרכזי של אירופה, מריו דראגי, כבר רמז על תוכנית הרחבה כמותית נוספת שתכלול גם אגרות חוב ממשלתיות.

 

בסיכומו של דבר, צעדים מוניטאריים כאלה של הרחבות כמותיות באירופה וביפן יעכבו את הבנק המרכזי בארה"ב בהעלאת הריבית. "הפד יתקשה להעלות את הריבית מהר מדי מחשש להתחזקות נוספת של הדולר מול מטבעות עיקריים בעולם – מה שעלול לפגוע בחברות אמריקניות", מסבירים בלאומי. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים