שתף קטע נבחר

יו"ר חברת החשמל: "צופים סכסוך עבודה עקוב מדם"

"הנחת העבודה שלנו היא שאין רפורמה. לכן אנחנו הולכים לצעדים קשים, ולפי דעתי גם לסכסוך עבודה עקוב מדם", אמר היום יפתח רון טל. באשר לנתוני הדו"חות הכספיים המאכזבים: "במלוא הצניעות, הניהול מאוד אחראי ושמרני בשנים האחרונות"

"הנחת העבודה של חברת החשמל ל-2015 היא שאין רפורמה. לכן אנחנו הולכים לצעדים קשים, ולפי דעתי גם לסכסוך עבודה עקוב מדם, כי זו תהיה פגיעה מאוד קשה בעובדים", כך אמר היום יו"ר חברת החשמל, יפתח רון טל, בכנס התעשייה 2014 הנערך באילת. "אני מקווה שנגיע להסכמה, כי יהיה קשה להמשיך ולקיים את המשק ככה". עם זאת העריך: "הרפורמה לא מתה והיא תבוצע במשק החשמל. אין דרך אחרת".

 

כתבות נוספות בערוץ הקריירה

צניחה של 17.4% ברווח חברת החשמל

 

רון טל מנה את הצעדים שמתכננת החברה לשנה הקרובה. "מספר הקביעויות שיינתנו יהיה אפס", אמר. "העובדים החדשים הם היסודות של החברה. אלו הצעירים שגמרו הליך לימוד ואי אפשר להעביר אותם להיות עובדים קבועים. אני רוצה להשאיר אותם בחברה, אבל אם לא נגיע להסכם עם ההסתדרות שהם יישארו זמניים לעוד מספר שנים - והם לא יישארו בחברה".

 

נושא נוסף הוא החוזים האישיים. "נעביר באופן חד צדדי עובדים לחוזים אישיים ונקטין מאוד את השעות הנוספות, שזה מרכיב מאוד חשוב בתלוש", אמר. "נפגע במרכיבים נוספים ככל שהם לא חלק מחוקת העבודה, כדי לשרוד עוד שנה בנסיבות שבהן לא מטפלים באופן יסודי באיתנות הפיננסית של חברת החשמל".

 

באשר לנתוני הדו"חות הכספיים המאכזבים של החברה, לפיהם חלה צניחה של 17.4% ברווח, אמר רון טל: "נכון שהמצב הפיננסי בחברת החשמל לא מזהיר, אבל גם בנסיבות הללו חזרנו מהנפקה בארה"ב, שהייתה ההנפקה הכי יעילה בתולדות ימי חברת החשמל, עם ביקושים כפולים ממה שהבאנו. מה שרואים משם לא רואים מכאן. יש הערכה מאוד גבוהה לחברת החשמל".

 

"זה לא שהמצב טוב, אבל במלוא הצניעות, הניהול מאוד אחראי ושמרני בשנים האחרונות", הוסיף. "לפני 3 שנים הרזרבה במשק החשמל היתה 0%, היום היא סביב ה-20%. זה לא מובן מאליו".

 

"החברה לא קובעת את תעריפי החשמל ואין לה השפעה אמתית על ההכנסות שלה", הוסיף. "קשה לנו להשפיע על הרבה מרכיבים בעלויות. מספיק שרשות החשמל קובעת כללים שקשה לנו לפעול על פיהם. צריכה להיות רפורמה שתטפל בכל המרכיבים הללו".

 

עוד הוא טען, כי "אנחנו בעיצומה של מהפכה ברמה היסטורית. ישראל ומשק האנרגיה בישראל חווה מהפכה שא אחד לא האמין שתקרה. ב-2004 החשמל יוצר מ-50% בפחם, 48% בסולר ומזוט ו-2% מתקנים פוטוללוטאים. הבוקר, 65% מתוכו מיוצר בגז, 35% בפחם, כ-44% פוטוולטאי ו-0% סולר. זה דרמה ומהפכה ברמה היסטורית, גם מבחינה ירוקה - כי החשמל נקי יותר, אבל הכי חשוב - זו מהפכה שאמורה להביא לעצמאות אנרגטית, ממקורות אנרגיה כחול לבן.

 

בתוך כך אמר אתמול יו"ר ועדת הכלכלה, אבישי ברוורמן במסגרת פאנל בועידה כי מחירי הגז הטבעי בישראל גבוהים מדי. סמנכ"ל הכלכלה והרגולציה של חברת דלק קידוחים ואבנר חיפושי נפט, יהודה סבן, הגיב בחריפות ואמר לו כי "מודל הפיקוח על מחירי הגז שאתה מציע, הוביל כבר לקריסת תעשיות שלמות בארגנטינה ומצרים. ליישם אותו בישראל תהה טעות חמורה. רמת המחירים של הגז הטבעי בישראל היא כבר מהנמוכות בעולם ולכן המחיר הוא לא הבעיה. הבעיה של המפעלים היא עצם החיבור לגז הטבעי. כיום מעט מאוד מפעלים מחוברים למערכת ההולכה של הגז הטבעי, למרות שכל מפעל מעוניין בכך. הסיבה לכך היא שבישראל עדיין אין תשתית ראויה לחיבור מפעלים לגז טבעי. על כן על מנת לאפשר לכמה שיותר מפעלים להתחבר לגז טבעי זול, הדגש בשנים הקרובות צריך להיות בניית תשתית להולכה וחלוקת הגז".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
יפתח רון טל
צילום: מוטי קמחי
צילום: יהודה עשור
יהודה סבן
צילום: יהודה עשור
מומלצים