שתף קטע נבחר

איראן: סיפקנו לחיזבאללה טילים שמגיעים לדימונה

טילי הפאתח לטווח שבין 250 ל-350 קילומטר ונעים במהירות 5,400 קמ"ש. "הם יאפשרו לחיזבאללה לפגוע בכל מקום בישראל", אמר מפקד במשמרות המהפכה

איראן סיפקה לחיזבאללה טילים שמסוגלים לפגוע בכור האטומי בדימונה, כך דיווחה בימים האחרונים סוכנות הידיעות פארס. טילי הפאתח האמורים מחזיקים בטווח שבין 250 ל-350 קילומטר, מצוידים בראש קרבי במשקל 500 ק"ג ונעים במהירות 1.5 ק"מ בשניה (4,500 קמ"ש).

 

פרשננו לענייני ביטחון רון בן ישי מציין שהטילים האיראניים שנשלחו לחיזבאללה כנראה דרך סוריה נחשבים למדויקים ולמהירים מהדגמים הקודמים באופן שמקשה על יירוטם באמצעים העומדים לרשות ישראל. זו גם הסיבה שבגללה ישראל ראתה ברקטות הללו נשק שובר שוויון ותקפה - לפי מקורות זרים - משלוח שכזה של טילי "פאתח 110" בשנה שעברה באזור שדה התעופה של דמשק. אם אכן איראן הצליחה להעביר רקטות שכאלו לחיזבאללה, זו התפתחות שלילית מנקודת ראותה של ישראל והיא עשויה לבוא לידי ביטוי בעימות הבא, אם יהיה.  

 

"הטילים החדשים יאפשרו לחיזבאללה לפגוע בכל מקום בישראל", אמר סעיד מג'יד מוסאווי, מפקד בכיר במשמרות המהפכה באיראן. "העקרון החשוב ביותר באסטרטגיה האיראנית הוא אספקת אמצעי לחימה מתאימים לתנועות ההתנגדות של חמאס וחיזבאללה, כדי שאלו יוכלו להתמודד עם המשטר הציוני תאב הדם".

 

בשבוע שעבר חשף מפקד אחר במשמרות המהפכה כי מפעלי הייצור של הטילים המשמשים את צבא סוריה תוכננו והוקמו על ידי איראן. הוא הוסיף כי מפעלים דומים, כמו גם שירותי הכשרה, סופקו גם לחיזבאללה ולחמאס. דיווח הסוכנות, שנחשבת שלוחה בלתי רשמית של המשטר האיראני, לא סיפק פרטים נוספים ולא פירט אם הטילים החדשים יוצרו בלבנון או שהועברו לחיזבאללה בשלמותם.

  

הדיווח הזה מתפרסם כ-48 שעות לפני פקיעת המועד האחרון שהוצב להשגת הסכם גרעין בין איראן ובין המערב. מזכיר המדינה האמריקני ג'ון קרי אמר כי "הפערים בין הצדדים עדיין בעינם". קרי, השוהה בווינה, הדגיש כי "אנו עובדים קשה, אך קיימים עדיין פערים משמעותיים". עמיתו הגרמני, פרנק וולטר שטיינמאייר, אמר עם זאת כי הצדדים "מעולם לא היו קרובים יותר להסכם".

 

לעת עתה, ובהתבסס על מקורות מערביים, אחד מגורמי המחלוקת העיקריים הוא דרישת איראן להסרת הסנקציות עליה כבר לאחר חתימת ההסכם. הבית הלבן הבהיר כבר כי אפשרות זו קלושה, והדיווחים הבלתי רשמיים מאוסטריה עוסקים בהארכה פוטנציאלית נוספת של המשא ומתן - שאמור היה להסתיים במקור באמצע 2014 - לחודש מרס.

 

"במוקדם או במאוחר יושג הסכם", אמר ראש הרשות לאנרגיה גרעינית באיראן, עלי אכבר סלאחי. הרמטכ"ל האיראני, חסן פיירוז אבאדי, מתח ביקורת קשה על ארצות הברית ואמר כי "האמריקנים דיברו מפי הישראלים. הם שבויים בהונם לציונים ולכן לא מסוגלים להכיל את עמדותינו".

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים