שתף קטע נבחר

מוסלמים באירופה מתנצרים: 'לנקות את הבית'

בפריז ובלונדון קמות קהילות מחתרתיות של מוסלמים שמאסו בדתם ומצאו אושר באתאיזם או בנצרות. הג'יהאד והפונדמנטליזם האיסלאמי רק מחזקים את אמונתם החדשה: "הגיע הזמן שנפסיק להתחבא", אומרים הכומר סעיד וחבריו, "אנחנו צריכים לנקות את הבית"

באירופה מדווחים לאחרונה על תופעה: מוסלמים ביבשת הנוטשים בפומבי את הדת שלהם והופכים לנוצרים או לכופרים למרות הטאבו הגדול שיש בקהילה המוסלמית בכל הקשור למעשים כאלה.

 

עוד חדשות בעולם :

 

בצרפת, הסרט "המטיף" הסיר את הרעלה מכל תופעת ה"כפירה" על-ידי כך שסיפר את סיפורו של מוסלמי צעיר שהתנצר והפך קתולי. הסרט תיאר את הקושי שהיה לו לשכנע את משפחתו וחבריו לקבל את הבחירה שעשה.

תפילה המונית בעיד אל-פיטר במארסיי, צרפת (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
תפילה המונית בעיד אל-פיטר במארסיי, צרפת(צילום: רויטרס)

"זה הזמן שנפסיק להתחבא", אומר הכומר סעיד אוג'יבו, בן 46, שעזב את האיסלאם הרדיקלי לטובת פרוטסטנטיות אוונגלית ונמנה עם המעטים מבין ה"מומרים" שהסכימו לפרסם ברבים את החלטתם בצרפת.

 

לדברי סעיד, עמיתיו לשעבר מגלים סובלנות כלפיו, אף שהוא מודה כי הוא עורר בקרבם כעס וציניות. עם זאת הוא מזהיר מפני יחסם של פלגים שונים באיסלאם בצרפת המקורבים לאחים המוסלמים ולסלפים כלפי מוסלמים הכופרים בדת.

 

"כפירה היא טאבו באיסלאם", אומר רדואן עטייה, מטיף לשעבר שלמד בסעודיה וכעת משמש כמומחה לאיסלאם באוניברסיטת ליאז' בבלגיה, "הקוראן אמנם אינו מדבר על עונש כלשהו למי שעוזב את האיסלאם, אבל מסורת הנביא קוראת להרוג את הכופרים".

 

מומחים אומרים שמספר האנשים המתאסלמים באירופה גדול ממספר העוזבים את הדת, אבל לדברי אוג'יבו מספרם של המוסלמים הממירים את דתם לנצרות, במיוחד לפרוטסטנטיות אוונגלית, נמצא בעלייה. אוונגליסטים מנסים לגרום לאנשי מעמד הפועלים ולתושבי שכונות מהגרים, שם יש מוסלמים רבים, להמיר את דתם.

 

"באירופה, כמו במדינות ערב, תופעת האתאיסטיות הולכת וגוברת, אבל מה שחדש הוא הרצון של עוזבי האיסלאם בנראות", אומר עטייה. "הרדיקליות האיסלאמית והג'יהאד העולמי תורמים להופעת רדיקליות מהסוג ההפוך".

מוסלמים מציינים את סוף הרמדאן בפאלרמו, איטליה (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
מוסלמים מציינים את סוף הרמדאן בפאלרמו, איטליה(צילום: רויטרס)

אחמד, מהנדס בלגי בשנות ה-40 לחייו, נטש את האיסלאם מפני שלדבריו הוא מתנגד ל"שליטה המוחלטת" שיש לדתו לשעבר על חייו של האדם. אחמד ביקש להישאר בעילום שם, ואמר כי גם נמאס לו מהימצאות הפונדמנטליזם בכל מקום ובכל עת ומ"הצביעות של האיסלאם" לדבריו.

 

אחמד הצטרף לקבוצה שנלחמה ב"אינדוקטרינציה" המוסלמית, קבוצה שבה חברים כעשרה בני אדם ונתמכת על-ידי עזרה כלכלית מוגבלת מאוד. לקבוצה הזו יש אתר המפרסם את הספרים של רוברט ספנסר, בלוגר אמריקני אנטי-מוסלמי שהואשם בגזענות ובהסתה לשנאה. ארגונים דומים קיימים זה כמה שנים בבריטניה ובצרפת, וכוללים איראנים גולים.

 

בספטמבר קראה המועצה המרכזית של המוסלמים-לשעבר בגרמניה למחאה נגד כמה סלפיסטים שהכריזו על עצמם כ"משטרת השריעה" בעיר וופרטל שבמערב גרמניה. "זה נכון", אומר אחמד, "שבמידה מסוימת אנחנו מצטרפים לימין הקיצוני, אבל גם האיסלאם הוא ימין קיצוני. אנחנו צריכים לנקות את הבית".

תפילה משותפת בקופנהגן, בירת דנמרק (צילום: AP) (צילום: AP)
תפילה משותפת בקופנהגן, בירת דנמרק(צילום: AP)

אימתיאז שמס, בן 25, שבא לדבריו ממשפחה מוסלמית שמרנית מאוד בלונדון, אינו פעיל כמו אחמד, אבל גם הוא הודיע למשפחתו לפני שנתיים כי הוא נוטש את הדת. הוא הצטרף ל"קהילה מחתרתית" עבור מוסלמים לשעבר. הקהילה הלונדונית הזו מונה כבר כ-300 בני אדם.

 

"אנחנו עורכים פגישות שבועיות ודואגים זה לזה", הוא מספר, "זה אפילו לא קצה הקרחון. זה כמו שתי קוביות קרח על קצה הקרחון. אנחנו

לא ממש מתאימים לאקטיביזם של פעילים שעזבו את האיסלאם, אצלנו זה עניין אישי יותר".

 

לדבריו, למוסלמים קשה מאוד "לצאת מהארון" במונחי כפירה בפני משפחותיהם. "אנשים מרגישים פגועים כי הם מרגישים כאילו אתה דוחה משהו, כמעט כאילו אתה יורק להם בפרצוף, אפילו אם אתה מכבד את האמונה שלהם". לדבריו, אמו חששה אפילו שהילד שלה הולך לגיהנום.

 

בלונדון יש קהילה מוסלמית של כ-600 אלף איש, ולהערכתו עשויים להיות ביניהם כ-10,000 כופרים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
תפילת רמדאן בצרפת. "ההורים מרגישים שזו יריקה בפרצוף"
צילום: רויטרס
מומלצים