שתף קטע נבחר

חברים של רוזנברג: "כמו מדליית זהב לדאעש"

הדיווחים על כך שייתכן כי ג'יל רוזנברג נחטפה על ידי אנשי דאעש בסוריה, מדאיגים מאוד את חבריה בארץ ובחו"ל. "היא צפון אמריקנית, ישראלית ויהודיה, זה פרס בשבילם", אומר צ'רלי ורדי, אחד מידידיה בישראל

"זו הפעם הראשונה שאני שומע על כך והלב שלי פשוט צנח לבטן". כך הגיב צ'רלי ורדי, אחד מחבריה בישראל של ג'יל רוזנברג לדיווחים אתמול (יום א') שטרם אומתו על חטיפתה על ידי ארגון דאעש. לדיווח אין כל אימות, וגם ארגון דאעש לא הוציא ידיעה רשמית בעניין. גורמים כורדים הכחישו כי הישראלית נחטפה. גורם כורדי נוסף אמר כי אין זרים הנלחמים יחד עם הכורדים באזור שבו נטען כי נחטפה. ממשלת קנדה הודיעה כי היא בודקת את הדיווחים, כיוון שרוזנברג היא אזרחית קנדית.

 

גם במשרד החוץ בירושלים עוקבים אחרי הדיווחים. דובר משרד החוץ עמנואל נחשון מסר כי "משרד החוץ עוקב בעניין אחר הפרסומים השונים בנושא חטיפת אזרחית ישראלית על ידי דאעש ומנסים להשיג מידע נוסף בנושא". יצוין כי משפחתה של הצעירה לא פנתה עד כה למשרד החוץ. גורמים מדיניים אמרו כי ישנם סימני שאלה עם רוזנברג כלל נחטפה.

רוזנברג. "כתבה שתהיה בחזרה בבית תוך שבועיים" ()
רוזנברג. "כתבה שתהיה בחזרה בבית תוך שבועיים"

ורדי, תושב צור הדסה, מכיר את רוזנברג דרך הפודקאסט (תוכנית רדיו שמועברת באינטרנט) שהעלה בזמנו לשידור על החיים בישראל. ג'יל הייתה אחת המאזינות שלו כאשר עדיין התגוררה בקנדה ושמרה על קשר טוב איתו ועם עם משפחתו בארץ. "גילה", כך קורא לה ורדי בשם שבו היא מוכרת לו ולמשפחתו, "שלחה כמה מיילים כלליים והודעות פייסבוק מאז שעזבה לסוריה, בהם כתבה שתהיה בחזרה בבית תוך שבועיים, אבל לא פירטה מעבר לכך. אני באמת מקווה שישראל תנקוט בכל האמצעים ההכרחיים כדי להחזיר את גילה לביתה, שהוא בישראל. מובן שאם דאעש אכן מחזיקים בה, זה כמו מדליית זהב ופרס בשבילם כי היא צפון-אמריקנית, ישראלית ויהודיה".

 

חברת ילדות של ג'יל רוזנברג, המתגוררת בקנדה, אמרה ל-ynet: "אלוהים, אני מקווה מאוד שזו רק שמועה. המסר האחרון ממנה נשלח לפני שבועיים, שבו היא כתבה שלא תהיה לה גישה לפייסבוק ושמישהו אחר יתפעל את העמוד שלה בשבילה. כולם מאוד מודאגים לגבי ג'יל. זה נשמע הזוי שיקרה דבר כזה למישהי שלמדה בכיתת תיכון כל כך קטנה בקנדה, שכללה 10 תלמידים בלבד".

 


הפעמים האחרונות שרוזנברג כתבה בפייסבוק ()
הפעמים האחרונות שרוזנברג כתבה בפייסבוק

 

ורדי ההמום הוסיף: "לצערי, אני יודע כמו כולם איך הדברים האלה עובדים: הם בטח לא היו מציגים טענה כזו אם זה לא היה נכון, אם לא היו יכולים להוכיח את זה. גילה נסעה לשם כדי לעזור לאנשים שלא הצליחו לעזור לעצמם. אם זה קרה, זו טרגדיה. אני באמת מקווה שהמדינה שלנו תנקוט בכל האמצעים כדי להבטיח את חזרתה הבטוחה הביתה".

 

העירייה קובאני. רוזנברג רצתה לעזור ללוחמים הכורדים (צילום: AP) (צילום: AP)
העירייה קובאני. רוזנברג רצתה לעזור ללוחמים הכורדים(צילום: AP)
 

חבר ותיק של רוזנברג מצפון אמריקה אמר ל-ynet לאחר הדיווחים אתמול: "אם זה נכון, זו התפתחות מאוד מצערת של שרשרת האירועים . לא שמעתי מג'יל מאז שעזבה לעיראק, למעט מה שפרסמה באופן פומבי בעמוד הפייסבוק שלה. עיקר הדאגה שלי זה לביטחונה ורווחתה של ג'יל".

 

האם אתה מבין את רצונה להצטרף לשורות הלוחמים נגד דאעש?

"אני מבין את אהבתה לישראל ואת רצונה העז להיות פעילה. אני באמת מקווה שאם הדיווחים נכונים, הם מתייחסים אליה בכבוד, בצורה הולמת והומאנית ובהתאם לאמנת ז'נווה".

 

רצתה להיות טייסת

רוזנברג, שהצטרפה לפני כמה שבועות לכוחות הכורדים שנלחמים בדאעש בסוריה, תמיד הייתה בעלת אופי הרפתקני ואמיץ. על אף שלא סיפרה לכל חבריה ומכריה על תוכניתה המסוכנת, בהכירם אותה, קשה לומר שהופתעו.

 

אנשי דאעש. "אם הדיווח נכון, אני מקווה שמתייחסים אליה בכבוד" (צילום: AP) (צילום: AP)
אנשי דאעש. "אם הדיווח נכון, אני מקווה שמתייחסים אליה בכבוד"(צילום: AP)
 

"גילה היא אחד האנשים הכי נחמדים שיצא לי להכיר", הוסיף ורדי, "היא שקטה, ביישנית מעט, יש לה חוש הומור טוב והיא מאוד נלהבת". הוא סיפר על אופיה ההרפתקני והאמיץ: "גילה הטיסה מטוסים מאז שהייתה ילדה קטנה בקנדה, החל מגיל 10 או 11. למשפחתה הייתה שם חווה והיה להם מטוס, גילה למדה לטוס מגיל צעיר והמשיכה להתעניין בטיס עד שקיבלה את הרישיון שלה כטייסת מסחרית בתחילת שנות ה-20 לחייה והייתה טייסת בחברה אזרחית גדולה. בהמשך, החברה נכנסה לקיצוצים והיא לא קיבלה הרבה שעות טיסה. מה שהיא תמיד רצתה לעשות זה ללמוד להטיס מטוסי קרב. היא תכננה להצטרף לחיל האוויר האמריקני אבל אז הבינה שעדיף ללמוד מהטובים ביותר, וחשבה שחיל האוויר הישראלי הוא הטוב ביותר".

 

רוזנברג עלתה ארצה ב-2006 ובאותה שנה כבר התגייסה לצה"ל. ורדי: "היא הצטרפה לחיל האוויר והבטיחו לה שתוכל להיכנס לקורס טיס, אבל מסיבה כלשהי זה לא קרה. בסופו של דבר היא שירתה

ביחידת החילוץ וההצלה של צה"ל".

 

ב-2009 הסתבכה רוזנברג בפרשת הונאת קשישים שהצטברה לסכום עתק של 25 מיליון דולר. היא נעצרה במבצע חשאי של ה-FBI ומשטרת ישראל ונחשדה בכך שהיא ואנשים נוספים התקשרו לאזרחים, הודיעו להם שזכו בסכומי כסף גדולים בהגרלות הלוטו ועליהם לשלם מס בסך עשרות אלפי שקלים. בית המשפט הפדרלי בארה"ב דן את רוזנברג לארבע שנות מאסר, אך בפועל היא ריצתה תקופה קצרה יותר וגורשה בסופה לישראל.

 

עו"ד יהל בן עובד, שייצגה את רוזנברג בפרשת ההונאה, מספרת שהוריה של גילה התגרשו כשהייתה צעירה, ואמה חיה בקנדה. עד כמה שידוע לה, אבל היא לא הייתה בקשר עם שני הוריה. "אין לה משפחה בארץ ועד היום היא חיה פה לבד", אמרה, "היא עלתה לישראל ממניעים ציוניים, הייתה חיילת והשתרבבה לכל עניין ההונאה. היא שבה לארץ לאחר שההליך המשפטי הסתיים סופית, התכתבה איתי בספטמבר, השאירה לי את הטלפון שלה ורצתה להיפגש. לצערי לא הספקנו, ואז שמעתי על כל הסיפור בכורדיסטן וזו הייתה הפתעה גמורה".


פורסם לראשונה 30/11/2014 21:03

 

בהכנת הכתבה השתתף איתמר אייכנר
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ג'יל רוזנברג. "נסעה כדי לעזור"
מומלצים