שתף קטע נבחר

נעילה יציבה בת"א; ירידות חדות באג"ח

המדדים ת"א 25 ות"א 100 ננעלו ללא שינוי מהותי ומדד הבנקים עלה ב-0.3%. יום נוסף של ירידות במניות לווייתן: רציו איבדה 2.4%, אבנר ירדה ב-2.7% וקבוצת דלק השילה 1.8%

הבורסה ננעלה היום (ב') ביציבות: המדדים ת"א 25 ות"א 100 ננעלו ללא שינוי מהותי ומדד הבנקים עלה ב-0.3%. מחזור המסחר עמד על 1.24 מיליארד שקל.

 

מדדי המניות

מדד ת"א 25 עלה ב-0.03% ל-1,475.03 נקודות, מדד ת"א 100 ירד ב-0.02% ל-1,306.7 נקודות, מדד הבנקים עלה ב-0.27% ל-1,287.19 נקודות ומדד נדל"ן ירד ב-0.42% ל-395.49 נקודות.

 

צניחה של 20% בשער הרובל הרוסי מול הדולר שלח מטה את איגרות החוב של אפריקה ישראל. האג"ח מסדרה כז' ירדה ב-4% לתשואה של 11%.

 

ברקע המסחר

דירקטוריון הבורסה אישר השקת מדד חדש - תל בונד-לא צמודות. זהו מדד תל-בונד ה-11 שמחשבת הבורסה, ושיושק ב-20 בינואר 2015. במדד צפויות להיכלל 74 סדרות אג"ח שמשקל כל אחת מהן יוגבל ל-2%, אותן הנפיקו 45 מנפיקים שונים בשווי שוק של כ- 50 מיליארד שקל.על פי הבורסה, איכות המדד המוצע טמונה, בין היתר, בפיזור הרחב של האג"ח הנכללות בו. מדד הבסיס של המדד החדש יהיה המדד הקובע של מדד תל בונד-מאגר, כפי שייקבע ביום המסחר הקודם ליום השקת המדד.

 

מניות מרכזיות

יום נוסף של ירידות במניות לווייתן: רציו איבדה 2.4%, אבנר ירדה ב-2.7% וקבוצת דלק השילה 1.8%.

 

חברי הדירקטוריון והמנהלים של החברות הגדולות בקבוצת אלשטיין הגיעו השבוע לישראל וקיימו כאן את ישיבות הדירקטוריון שלהן. הישיבות התקיימו במשרדי אי.די.בי במרכז עזריאלי בתל אביב. אלשטיין נוהג להטיס את המנהלים שלו לאחר כל רכישה גדולה שהוא עושה כדי להכיר להם את הסביבה העיסקית של החברה שרכש, ואת החברה עצמה. במקרה של קבוצת אי.די.בי, המנהלים יבקרו בחברות הבנות התפעוליות כמו סלקום, נכסים ובניין ושופרסל.

 

דסק"ש ביצעה הפרשה של 700 מיליון שקל על ירידת ערך ההשקעה שלה בחברת אדמה. דסק"ש נהנתה מהכנסות מימון נטו של 558 מיליון שקל בגין עדכון ערכו של המכשיר הפיננסי המעורב בגין הלוואת נון ריקורס שקיבלה כור (100%) מהבנק הסיני. כך שבשורה התחתונה, השפעת ביטול ההנפקה של אדמה הסבה לדסק"ש הפסד של 142 מיליון שקל.

 

אי.די.בי פיתוח הפסידה ברבעון השלישי 134 מיליון שקל, שיפור לעומת הפסד גבוה יותר, של 211 מיליון שקל, בתקופה המקבילה אשתקד. בסעיף ההתחייבויות הפיננסיות ניכרת ירידה בהיקף החוב של אי.די.בי שירד ל-4.1 מיליארד שקל, לעומת 6 מיליארד שקל בסוף ספטמבר 2013.מנגד, נרשמה גם ירידה ביתרות הנזילות שאי.די.בי שירדו לרמה של 209 מיליון שקל בלבד, לעומת 1.1 מיליארד שקל ששכנו אשתקד בקופה של החברה שבשליטת אדוארדו אלשטין ומוטי בן משה.

 

קרסו מוטורס מדווחת הבוקר כי היא מנהלת משא ומתן למכירה לצד שלישי של מלוא זכויותיה במגרש שאזור התעשייה בראשון לציון, בשטח של 19 אלף מ"ר, תמורת 56 מיליון שקל. ככל שהמו"מ ישתכלל לכדי הסכם מחייב, החברה צפויה לרשום רווח הון של 12.5 מיליון שקל.

 

זרח חיפושי נפט וגז עשויה לאבד את זכויותיה ברישיון "גוליבר" (396). השותפות מדווחת כי לנוכח הנחיות הממונה על ענייני הנפט במשרד התשתיות הלאומיות, האנרגיה והמים בדבר דרישת הבטחונות, נכון להיום אין בידי השותפות את האמצעים הכספיים הדרושים להמשך ביצוע תכנית העבודה ברישיון ולצורך העמדת הערבות הנדרשת. "השותפות לא העמידה היום ערבות בקשר עם הרישיון כנדרש בהנחיות. לאור זאת קיים חשש כי השותפות עלולה לאבד את זכויותיה ברישיון הנ"ל", נאמר בדיווח שפרסמה זרח לפני שעה קלה.
פורסם לראשונה 01.12.14, 10:04

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עידו ארז
מומלצים