שתף קטע נבחר

לא מוותר: "בלי אופטימיות לא הייתי כאן"

לפני עשר שנים, בזמן שישב בבית קפה, הותקף גזי רוזנולד על ידי מחבל שחבט בראשו עם גרזן ומאז השתנו חייו. אבל רוזנולד, אופטימי מטבעו, לא ויתר על החיים והחליט להתנדב כדי לעזור לאחרים להתמודד עם התקופה הלא קלה. לרגל יום ההוקרה הממלכתי לפצועי מערכות ישראל ופעולות איבה שיצויין לראשונה השבוע, הוא מספר את סיפורו

"צריך לחיות עם האישה המתאימה ועם האמונה שנתנו לי את החיים במתנה - ועכשיו אני צריך לחיות אותם כמו שצריך. יש משפט שאומר האתגר הוא לנהל את הפגיעה (נכות) שלך ולא שהיא תנהל אותך, וכך אני חי". לפני עשר שנים השתנו חייו של גדי רוזנולד, אז בן 46 - הוא ישב בבית קפה ברמת-גן כשמחבל הגיע והחל לתקוף את יושבי המקום.

 

לאחר שתקף המחבל אדם מחוץ לבית הקפה, רץ לעברו של רוזנולד, וחבט בראשו עם גרזן: "בהתחלה חשבתי שנפלט כדור לאחד החיילים שהיו באזור, אבל מהר התברר לי שמדובר בפעולת איבה. לאחר מכן הוא פגע בי הוא פגע בבחורה נוספת. אני זוכר את זה עד היום כי הייתי בהכרה מלאה".

 

בעקבות הפיגוע חסרה לרוזנולד עצם בגולגולת בגודל 15 ס"מ ולאחר שיקום של שנתיים נקבעו לו 60 אחוזי נכות. לפני הפיגוע עסק בתיווך נדל"ן, ולאחר השיקום חזר לעבודתו אך בהיקף קטן יותר וזאת בשל בעיות בשיווי המשקל, מהן סבל ולאחר שנזקק לטיפולים פסיכולוגיים. אך רוזנולד לא איבד תקווה, ובטח לא את החיוך ושמחת החיים שלו: "אני מטבעי אדם אופטימי, אחרת לא הייתי פה", הוא מסביר.

 

לפני כשש שנים הגיע רוזנולד לארגון נפגעי פעולות האיבה בכדי להתנדב ולתת מעצמו "רציתי לקחת חלק בארגון.

אני מאמין שמי שמקבל צריך לדעת גם לתת", הבהיר. כיום, רוזנולד מתנדב כאחד מחמשת חברי ועדת רווחה. יחד עם שאר חברי הוועדה הוא בוחן מתן הלוואות ומענקים לחברי הארגון ומלגות לימודים לחברי הארגון ובני משפחתם. "נמצאים בארגון המון אנשים, שמוכנים לשמוע ולהיות ואוזן קשבת לחברים. חשוב לי שידעו שהארגון עוזר ויש לו הכלים לכך, לכן ארצה שחברי הארגון ישתמשו בו.

 

אני לדוגמא פניתי, לפני כשנתיים, לביטוח לאומי בבקשה להלוואה. אישרו לי הבקשה אך ביקשו ממני ארבעה ערבים, לכן החלטתי לרדת מהעניין. לפני כשנה פניתי לארגון ולנציג הארגון במועצת הביטוח הלאומי ובעזרתו הצלחתי לקבל מהמוסד לביטוח לאומי הלוואה ללא ערבים.

 

"הארגון מנסה לסייע לי גם בקבלת מענק לכיסוי לחובות מהמוסד לביטוח לאומי, שניתן לקבלו רק בשנתיים שלאחר הפיגוע. עם זאת, מאחר ובתקופה שבסמוך לפיגוע הייתי עסוק בשיקומי הרפואי וכלל לא הייתי מודע לזכותי לקבל את הסיוע, ובמוסד לביטוח לאומי לא יידעו אותי בכך ולכן לא פניתי, ועתה משפניתי נאמר לי שאיחרתי את מועד ושאני יכול לקבל רק הלוואה. נציגי הארגון מנסים לסייע לי ולשכנע את המוסד לביטוח לאומי כי בנסיבות האלו יש לאשר לי את המענק. במישור האישי הייתי רוצה שחברי הארגון שעברו חוויות קשות יראו את חצי הכוס המלאה. לדעתי ניתן להם צ'אנס להיות פה אז שינצלו את זה".

 

מוקירים תודה

השבוע (9.12) יצוין, לראשונה, יום ההוקרה לפצועי מערכות ישראל ופעולות האיבה. היום הלאומי מיועד להביע הערכה לתרומתם ולהקרבתם של הנכים והפצועים בישראל, שממשיכים ומתמודדים עם פציעתם לאורך השנים.

 

אחת מיוזמות יום ההוקרה, בשיתוף פעיל תנועת נוער בירוחם, הינה דליה שץ המכונה ''אם הפצועים''. על היוזמה ליום ההוקרה היא עומלת כבר שנתיים יחד עם נציג מתנועות הנוער. "חרשנו את הארץ לאורכה ולרוחבה במפגשים עם בני נוער, הרצאות, פגישות עם ראשי עיריות, וכינוס במליאת הכנסת", היא מספרת.

 

הנשיא לשעבר שמעון פרס ודליה שץ ()
הנשיא לשעבר שמעון פרס ודליה שץ

 

הקשר של שץ עם החיילים והפצועים החל כבר בילדותה - היא זוכרת שביתה היה תמיד פתוח לכולם, החל מקצינים בריטים, פוליטיקאים והאנשים הפשוטים. היא יודעת היטב שהטיפול אינו נגמר ביציאה מהשיקום: "את העזרה האמיתית לפצועים חשוב להעניק כשהפצוע משתחרר מבית החולים, כשהתקשורת כבר לא מתלהבת לספר סיפור דרמטי, כשהחברים לפעמים נעלמים והוא מגלה שהחיים השתנו למעשה מקצה לקצה".

 

היום הלאומי, על-פי ראייתה של שץ, מיועד להביע הערכה לתרומתם ולהקרבתם של הנכים והפצועים בישראל, שממשיכים ומתמודדים עם פציעתם לאורך השנים. במסגרת יום ההוקרה יתקיימו שלל אירועים ופעילויות הסברה בהובלתו של סגן שר החינוך, ח"כ אבי וורצמן,

וכבר השבוע התקיימו מגוון אירועים בכל רחבי הארץ, בבתי הספר הממלכתיים והממלכתיים-דתיים, בתנועות הנוער ובמגוון מקומות נוספים. בין היתר נשלחו גלויות לכ-60 אלף פצועים על ידי תלמידי בית הספר, נערכו שיעורים חינוכיים בנושא ופגישות עם פצועים המשתפים בסיפוריהם האישיים.

 

״מבחינתי זה פלא שזה לא קרה עד היום", אומר סגן שר החינוך, ח״כ אבי וורצמן. "היום הזה החל כיוזמה מקומית של בחור בשם אליעד אברקי, רכז מחוז דרום בבני עקיבא, שהציע את הרעיון.

 

"לפני שנתיים עשינו יום כזה בבאר שבע וזה היה מרגש. צריך להבין שבמדינת ישראל ישנה קבוצה גדולה של כמאה אלף איש, שסוחבים על גופם יום יום את הכאב ואת הצער ומתמודדים עם קשיים כל כך גדולים, רק כדי שכולנו נוכל לנהל חיים נורמליים בכבוד. אך טבעי להקדיש יום אחד בשנה למענם כדי לומר להם תודה.

 

"אני שמח על החלטת הממשלה לחרות על דגלה לדאוג גם לאלה שנושאים על גופם את פצעי המלחמות והפיגועים ולהוקיר את פועלם. מהשנה פצועי צה"ל ונפגעי פעולות האיבה לא יישארו מאחור והם יזכו להוקרה על פעילותם האמיצה".

 

סגן שר החינוך, אבי וורמן, מבקר פצוע בבית החולים (צילום: קובי ויצמן) (צילום: קובי ויצמן)
סגן שר החינוך, אבי וורמן, מבקר פצוע בבית החולים(צילום: קובי ויצמן)

 

"יום ההוקרה מהווה עבורנו הזדמנות לעצור ממרוץ החיים ולהצדיע לפצועים, תוך שאנו מביאים לקדמת

הבמה הציבורית את סיפורי הקרבתם ונתינתם למען המדינה", הוסיף איתי גרנק, מנכ"ל זהות- איגוד המרכזים לזהות יהודית, שמוביל את הפעילות בתוך מערכת החינוך. "בכך אנחנו גם מכריזים לתלמידי ישראל ולעולם כולו כי למרות המערכה ארוכת הימים שמדינת ישראל מצויה בה, נצח ישראל לא ישקר".

 

הפעילויות מופקות על ידי'זהות' ומפעלות הציונות הדתית ובשיתוף ארגון נכי צה"ל, ארגון נפגעי פעולות האיבה, מועצת תנועות הנוער, משרד הביטחון ומשרד התרבות והספורט.

 

ממשלת ישראל הכריזה על יום הוקרה לפצועי מערכות ישראל ופעולות האיבה שיערך מידי שנה בתאריך י"ז בכסלו - הראשון יצוין ביום ג' הקרוב, ה- 9.12, במהלכו יערך טקס ממלכתי במעמד נשיא המדינה, יתקיימו טקסים בבתי הספר ובעיריות ברחבי הארץ. את יום ההוקרה מוביל סגן שר החינוך אבי וורצמן יחד עם ארגון "זהות", 'מפעלות הציונות הדתית' ובשיתוף ארגון נכי צה"ל וארגון נפגעי פעולות האיבה. במסגרת יום ההוקרה מדריכי ומדריכות 'זהות', בשיתוף משרד החינוך, יעבירו שיעורים ופעילויות בעלי תכנים ייעודיים בנושא המותאמים לכל הגילאים

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
תמדי אופטימי - גדי רוזנולד
דליה שץ
מומלצים