שתף קטע נבחר

סערה באג"ח: הפיחות בשקל החמיר את המצב

האג"ח הממשלתיות ממשיכות להציג נתונים חלשים בהשוואה לאג"ח בעולם, ההיחלשות רק תופסת תאוצה לאור הפיחות המתמשך בשקל (הפיחות צפוי להתחזק בעקבות הקדמת הבחירות). גם באג"ח הקונצרניות אין הרבה נחמה בתקופה האחרונה ובשבוע האחרון כמעט כל המדדים נסחרו בירידות שערים. אילו אג"ח בכל זאת עדיפות בתקופה הזו?

גם בשבוע האחרון שוק האג"ח הממשלתיות התאפיין בחולשה מול שוקי האג"ח האחרים בעולם, אלא שהשבוע נוספה לו עוד סיבה שהכבידה עליו והביאה לביצועים נמוכים – הקדמת הבחירות למארס 2015 יצרה אי וודאות לגבי כיוון המשק בתקופה הקרובה אך מעל לכל היא הביאה להמשך מגמה של היחלשות השקל מול הדולר, התוצאה של זה היא עלייה חדה בציפיות האינפלציוניות שלא היטיבה עם שוק האג"ח הממשלתי.

 

לכתבות נוספות בנושא:

 

>> גם אתם יכולים להשקיע בקלות - הערוץ שלכם לעולם שוק ההון

 

העלייה בציפיות האינפלציה נובעת מהסיכוי הנמוך ביותר לראות בעתיד הנראה לעין את העברת תקציב 2015. וכאמור, נובעת גם מהפיחות המתמשך בשקל. "עד הבחירות הלחץ על השקל עשוי להימשך. בשבועות האחרונים השקל היה אחד המטבעות שהציגו את הביצועים החלשים ביותר ביחס לדולר", מציין דוד רזניק, מנהל דסק מחקר אג"ח לאומי שוקי הון.

 

איזו אג"ח כדאית?

הציפיות האינפלציוניות היו נמוכות עד השבוע האחרון וסביבת האינפלציה הנמוכה ביחד עם הציפיות הנמוכות תמכו באג"ח ארוכות הטווח. לאור המציאות הנוכחית של עלייה בציפיות לאינפלציה, בלאומי שוקי הון ממליצים לחזור ולהעדיף אחזקה באג"ח השקליות הלא צמודות. "פחתה העדיפות לצמודי המדד על פני השקלים הלא צמודים", מעריך רזניק.

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

לגבי כיוון האינפלציה בתקופה הקרובה, בלאומי שוקי הון עדיין צופים כי היא תישאר נמוכה בחודשים הקרובים וגם לא רואים בשלב זה את בנק ישראל מעלה את הריבית במשק. גם בבית ההשקעות מיטב דש צופים כי האינפלציה המצטברת בחודשים הקרובים צפויה להיות שלילית ובבית ההשקעות הראל פיננסים מסכימים כי שנת 2014 צפויה להסתיים באינפלציה שלילית ומעריכים כי האינפלציה בשנת 2015 תהיה סביב 1%.

 

כ-60% מהאג"ח הקונצרניות ירדו

האג"ח הקונצרניות יותר אטרקטיביות? הביצועים של השוק הקונצרני מוכיחים שממש לא כך. ירידות שערים ומגמה שלילית אפיינו את המסחר באג"ח הקונצרניות ברוב המדדים המובילים בשבוע האחרון.

 

בלאומי שוקי הון מציינים כי למעט מדד תל בונד בנקים, כל המדדים רשמו ירידות שערים כאשר את הירידות הובילו מדד תל בונד תשואות (רשם ירידה של 2.5% בשבוע האחרון ואיבד כ-5% בחודש האחרון) ומדד תל בונד 20.

 

הנתונים החלשים בשוק האג"ח הקונצרני (אג"ח חברות) הם לא עניין חדש והמגמה השלילית הזו מאפיינת את האג"ח חברות בחצי השנה האחרונה. בהראל פיננסים מציינים כי השוק הקונצרני לא מייצר תשואה למשקיעים מאז חודש מאי. "כ-60% מכל האג"ח הקונצרניות רשמו ירידות שערים בשבוע האחרון", מדגישים בבית ההשקעות.

 

האג"ח הקונצרניות החלשות יותר שהובילו את הירידות במדדים היו בעיקר אג"ח בעלות דירוגי אשראי נמוך, לכן ממליצים בהראל פיננסים גישה דפנסיבית באג"ח הקונצרני עם חשיפה גבוהה יחסית לאג"ח בעלות דירוג אשראי גבוה – ברמה של AA.

 

נזכיר כי הסיכון העיקרי בהשקעה באג"ח קונצרניות טמון בחוסר היכולת של מנפיק האיגרת (בעלי החברה) לעמוד בהחזרי החוב שלו כלפי רוכשי האג"ח ואז יאלץ מנפיק האיגרת לפנות לביצוע הסדר חוב – מה שעלול להסתיים בהפסד מצד המשקיע. חברות הדירוג מדרגות את מידת הסיכון שהאג"ח הקונצרניות חשופות אליו ובהתאם לכך נקבע הדירוג. ככל שהדירוג גבוה יותר, האג"ח הקונצרנית פחות מסוכנת.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים