שתף קטע נבחר

גירעון ענק בבתי חולים: 'צריך לצמצם פעילות'

בגלל נפילת התקציב והקדמת הבחירות: מנהלי בתי החולים הממשלתיים כינסו מסיבת עיתונאים שבה דיווחו על גירעון של 1.5 מיליארד שקל וחשש לקראת 2015. מנהל וולפסון: "ניתוחים יידחו, לא יהיה כסף לאוכל ותחזוקה"

מנהלי בתי החולים הממשלתיים קיימו אחר הצהריים (ג') באיכילוב מסיבת עיתונאים שבה הציגו את הסיבות לגירעון של 1.5 מיליארד שקל בתקציבם. לדבריהם, המוסדות לא חרגו מתוכנית העבודה השנתית שגובשה בתחילת השנה מול משרד הבריאות. הם ציינו כי גירעון של 750 מיליון שקל נכלל מראש בתקציב, וכעת חסרים 750 מיליון שקל נוספים. בנוסף הם טוענים כי אי אישור התקציב וההליכה לבחירות מחריפים את מצבם לקראת 2015.

 

עוד בחדשות:

 

הרקע למסיבת העיתונאים נעוץ בשיטת התקצוב של משרד האוצר, שלטענת המנהלים גורמת לפגיעה בתקציבי בתי החולים. מנהל בית חולים וולפסון, ד"ר יצחק ברלוביץ', אמר על רקע זה: "זו הפעם הראשונה שאני נאלץ להודיע שנצמצם את היקף הפעילות של בית החולים. המשמעות עלולה להיות שבימים הקרובים נצטרך להתקשר לאנשים ולהודיע להם שאף שנקבע להם תור לניתוח, הם יאלצו להמתין תקופה ארוכה עד שיהיה לנו הכסף לקנות את השתלים, את הקוצבים".

 

מנהלי בתי החולים במסיבת העיתונאים (צילום: שחר חי) (צילום: שחר חי)
מנהלי בתי החולים במסיבת העיתונאים(צילום: שחר חי)

ההסבר של המנהלים לגירעון (צילום: שחר חי) (צילום: שחר חי)
ההסבר של המנהלים לגירעון(צילום: שחר חי)
 

ד"ר ברלוביץ' הוסיף: "מעבר לכך, כל אחד מהחולים עלול לחוש בצמצום בכל אחד מהתחומים בכל בית החולים, אם זה באוכל, בתחזוקה או בציוד. אני עומד פה בדקה ה-90 ומבקש: אנא, אל תתנו לנו להגיע למצב הזה. התפקיד של אנשי האוצר הוא לדאוג שהמערכת הזו לא תגיע למצב שכולנו חוששים ממנו".

 

השנה הוחלט במשרד האוצר לא לסבסד לחלוטין את תקציב בתי החולים הממשלתיים אלא רק ב-1.035 מיליארד שקל. המשמעות היא שגירעון של מאות מיליוני שקלים יועבר ל-2015, ובתי החולים ייאלצו להתמודד עם הקשיים התקציביים כבר מיומה הראשון של השנה ולא רק מחודש אוקטובר או נובמבר, כפי שמתרחש בכל שנה. משרד האוצר הגיש את התקציב ואת אופן הסבסוד לוועדת הכספים מבלי להגיע להסכמות עם משרד הבריאות.

 

לפני חודשים אחדים הזהירו בתי החולים הממשלתיים שתקציבם נגמר, ומאז הם מתנהלים באמצעות אישורים זמניים על מנת לא לפגוע בחולים. אלא שעד כה המנהלים קיוו שב-2015 יוכלו להתחיל בתקציב חדש, אך ההליכה לבחירות ללא תקציב טרפה את הקלפים וכעת הם חוששים שיהיו מוכרחים להאט את פעילותם כדי להתמודד עם הגירעון.

 

מנהל בית חולים איכילוב, פרופ' גבי ברבש, אמר במסיבת העיתונאים: "איך מפטרים שרים בממשלה ומשאירים את מערכת הבריאות בלי מבוגר אחראי שיודע להתמודד? יש לנו סופר-טנקר של מערכת הבריאות שטס על אדי דלק, בלי קברניט".

 

מנהל בית החולים זיו בצפת: "באוקטובר הפסקנו להזמין ציוד כי נגמר הכסף. אנחנו עושים את כל המאמצים כדי לא לפגוע במטופלים אבל הגענו לקו האדום".

 

מנהל שיבא, פרופ' זאב רוטשטיין: "זאת תקופה של ייאוש. פניתי לכל מי שהסכים לשמוע אותי ואמרתי שאנחנו הולכים להתרסקות. קופות החולים קרסו, הדסה קרס. בתי החולים רכשו ציוד ואין להם כסף לשלם עבורו, ועכשיו אף אחד לא ייתן להם אשראי. אנחנו בשיבא נמצאים עם הסכין על הצוואר".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים