שתף קטע נבחר

חשיפה לסין: שוק המניות הטוב בעולם נפתח

למרות הירידה בקצב הצמיחה, שוק המניות הסיני דווקא משגשג ומתחילת השנה עלה ב-34%. שוק המניות מתחיל להיפתח למשקיעים זרים מהמערב והוא צפוי להיפתח עוד יותר במהלך 2015

הכלכלה הסינית כבר כבשה את התואר הכלכלה הגדולה בעולם ולקחה את הכתר מהכלכלה האמריקנית, שהחזיקה עד כה בתואר זה. סין צמחה בשנים האחרונות בקצב מסחרר של 8%-11%, אולם, כיום מגלה הכלכלה הסינית סימני האטה והיא כבר לא צפויה בעתיד להמשיך לצמוח בקצב מהיר שכזה. למרות הירידה בקצב הצמיחה, כדאי לשים לב לבורסה הסינית ולביצועי שוק המניות במדינה, שוק שמצליח להרשים עם ביצועים נאים מאוד.

 

לכתבות נוספות בנושא:

 

>> גם אתם יכולים להשקיע בקלות - הערוץ שלכם לעולם שוק ההון

 

שוק המניות הסיני פורח ובלאומי שוקי הון מציינים כי מתחילת השנה ביצועי השוק במדינה הם הטובים ביותר בעולם עם עלייה של כ-34%. מה גורם לשוק המניות הסיני להיראות טוב כל כך? ידוע שממשלת סין רוצה לפתוח את הכלכלה הסינית למערב וכחלק מזה היא מאפשרת גם את פתיחת שוק המניות, זה תהליך הדרגתי אבל הוא כבר התחיל.

 

קורצת למשקיעים

כניסתם של המשקיעים מהמערב לשוק הסיני והיכולת שלהם לקנות מניות סיניות, תרמה רבות לאווירה החיובית בשוק המניות שם. בלאומי שוקי הון מסבירים כי החל מחודש אוקטובר, יותר ויותר בנקים זרים קיבלו היתר להחזיק רישיון לקנות מניות הרשומות בבורסת שנחאי והונג קונג.

 

נכון להיום עדיין לא מדובר בכניסה מאסיבית של משקיעים זרים מן המערב לשוק המניות של סין אך זו מגמה שצפויה להתרחב. "ככל שייפתח שוק המניות הסיני, הביקושים למניות יקפצו, מה שיתמוך מאוד במחירי המניות שם", מציין רוני יונסיאן, מנהל דסק ני"ע זרים בלאומי שוקי הון.

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)
 

השינוי בסין רק מתחיל, עד היום לזרים הייתה מגבלה לרכוש מניות סיניות מסוימות. ישנן מניות שקנייה ואחזקה שלהם הותרה רק לסינים (מניות A-Shares). בלאומי שוקי הון מציינים כי ביוני 2015 מניות אלה צפויות להיכנס לראשונה למדד העולמי היוקרתי MSCI (מדד העוקב אחר שוקי ההון במדינות בעולם). ההיכללות של מניות אלה במדד העולמי תחשוף את השוק הסיני למשקיעים זרים ובעיקרם משקיעים מוסדיים (קרנות פנסיה וגמל עוקבות אחר מדד זה).

 

גם הסינים קונים יותר מניות

"הכללה של סין במדד העולמי היוקרתי תייצר ביקושים כמעט אוטומטיים וזרימה של עשרות מיליארדי דולרים לשוק הסיני ובנוסף תייצר יותר מודעות למניות הסיניות", מסביר יונסיאן.

 

בחודש נובמבר האחרון הבנק המרכזי של סין הוריד את הריבית במדינה, מהלך שלא בוצע בסין מאז יוני 2012. הצעד של הורדת הריבית נועד להמריץ את המשק הסיני ובא בתגובה להיחלשות הכלכלית ולתחזיות כי סין לא תצליח לעמוד ביעד הצמיחה השנתי שלה.

 

חמש השנים האחרונות הוכיחו מה יכולות לעשות ריביות נמוכות לשוקי המניות, מציין יונסיאן. "האזרח הסיני רוכש כיום מניות בקצב הגבוה ביותר מזה שלוש שנים", מוסיף.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים