שתף קטע נבחר

ח"כ בן אליעזר פורש מהפוליטיקה

חבר הכנסת הוותיק הודיע ליו"ר הכנסת על החלטתו ממיטתו בבית חולים. "הקשיים הבריאותיים לא מאפשרים לי להתמקד בעבודה הפרלמנטרית", הסביר. הוא התחייב להמשיך להיאבק בחשדות שהוא קיבל שוחד

אחרי 60 שנות עבודה ציבורית, חבר הכנסת בנימין (פואד) בן אליעזר פורש. השר לשעבר, שמאושפז בבית החולים אסף הרופא בשל זיהום, ניסח את מכתב ההתפטרות ממיטת חוליו והגיש אותו היום (ה') ליו"ר הכנסת יולי אדלשטיין באמצעות שליח. "היום, בגיל 78, אני בוחר לעזוב את החיים הציבוריים, להקדיש את מרב זמני לטיפול בבריאותי ולבלות בחיק משפחתי", הוא הודיע.

 

מאז נפתחה נגדו חקירת המשטרה בחשד לקבלת שוחד בעיצומו של הקרב לתפקיד נשיא המדינה, מיעט בן אליעזר להגיע למשכן הכנסת ואף לא לקח חלק בפעילות פרלמנטרית. פרישתו מהחיים הציבוריים, על רקע מצבו הבריאותי והאישי, הייתה רק עניין של זמן.

הפך לשר תחת יצחק רבין (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
הפך לשר תחת יצחק רבין(צילום: גיל יוחנן)

בן אליעזר ביום הבחירות לנשיאות המדינה (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
בן אליעזר ביום הבחירות לנשיאות המדינה(צילום: גיל יוחנן)
"לאחר לבטים לא קלים החלטתי לפרוש מחברותי בכנסת ישראל", כתב בן אליעזר במכתבו. "בתקופה האחרונה אני מתמודד עם בעיות בריאותיות ובין היתר אני ממתין לעבור השתלת כליה. ההתמודדות עם הקשיים הבריאותיים דורשת ממני את מרב זמני וכוחי, ולצערי אינה מאפשרת לי להתמקד בעבודה הפרלמנטרית".

 

בן אליעזר סיפר שהתייעץ בנושא עם משפחתו ועם חברים קרובים. "אני כותב שורות אלו בהתרגשות רבה", המשיך. "זה מכבר השלמתי קריירה של 60 שנה שאותה הקדשתי למען מדינת ישראל. אני מתבונן אחורה בתחושה של גאווה וסיפוק, ומודה על כך שניתנה לי הזכות לשרת את עם ישראל ולקחת חלק בפיתוחה של מדינת ישראל".

בן אליעזר ואברהם נניקשווילי. "מאמין ששמי ינוקה" ()
בן אליעזר ואברהם נניקשווילי. "מאמין ששמי ינוקה"
 

הוא הדגיש כי בכוונתו להמשיך לפעול למען מדינת ישראל גם מחוץ למסגרות הפוליטיות. הוא התייחס גם לחקירה נגדו, וציין כי "בנוסף למאבק על בריאותי, בחודשים האחרונים אני מנהל מאבק עיקש על שמי הטוב. יש לי אמון מלא ברשויות החוק והצדק של מדינת ישראל, ואני בטוח כי בסופו של ההליך שמי ינוקה ולא יימצא רבב במעשיי".

 

ממצאי החקירה העלו חשד כי כמה אנשי עסקים, ובהם אברהם נניקשווילי וג'קי בן זקן, העבירו מיליוני שקלים לידיו במהלך השנים כדי לקדם אישור לזיכיון קידוח נפט. באחרונה דווח כי פרקליטיו של בן אליעזר פנו ליועץ המשפטי לממשלה בבקשה "לקדם הסכמות בתיקו" בשל מצבו הרפואי המידרדר. "לאורך כל חיי הציבוריים הקפדתי על ניקיון כפיים, על טוהר מידות ועל שקיפות", הוא הדגיש במכתבו. "בכוונתי להמשיך ולהיאבק על שמי, על כבודי ועל האמת".

 

מפלגת העבודה פרסמה הודעה בעקבות פרישתו של חברהּ: "בנימין בן אליעזר, שר הביטחון לשעבר ומראשי מפלגת העבודה, הילד שעלה מעיראק לבדו בגיל צעיר, הוא לוחם בשדה הקרב ולוחם למען השלום. הוא ידע לשלב בין מאבק חברתי למאבק מדיני, העלה את הנושאים החברתיים על סדר היום הלאומי, וחתר תמיד לביטחון ולשלום. מאחלים לו בריאות מלאה ונחת".

 

בן אליעזר החל את עבודתו הפרלמנטרית ב-1984, אז

נבחר ברשימת "יחד" בראשות עזר ויצמן ועמה השתלב בתוך מפלגת העבודה. בכנסת ה-11 היה חבר בוועדת הכנסת, בוועדת החוץ והביטחון ובוועדת העבודה והרווחה, ובכנסת ה-13 כבר הפך לשר - שר הבינוי והשיכון בממשלתו של יצחק רבין. ב-1994 יצא בשליחות רבין לטוניס, והיה השר הישראלי הראשון שנפגש לשיחה עם מנהיג אש"ף, יאסר ערפאת.

 

עם הצטרפותה של מפלגת העבודה לממשלת שרון בינואר 2005 התמנה לשר התשתיות, וכיהן בתפקיד זה עד לפרישתה של המפלגה מממשלת שרון בנובמבר 2005. לאחר הבחירות לכנסת ה-17 והצטרפותה של ממשלת העבודה לממשלה בראשות אהוד אולמרט, נתמנה שוב לשר התשתיות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
בן אליעזר. ממתין להשתלת כליה
צילום: AP
חבר הכנסת בצעירותו
מומלצים