שתף קטע נבחר

מלון "רות" בצפת: שלווה עתיקה עם ערך מוסף

מלון "רות" החדש מרשת רימונים הושק בצפת תחת הכותרת "מלון עם סיפור". למה הכוונה? בעיקר לכך שהיום כבר צריך ערך מוסף מעניין כדי לכבוש את לב הנופש הישראלי. מה עוד תמצאו במלון ובסביבתו? סיורים, סוֹפרים ושלווה. מה לא תמצאו? תשתיות חדשניות ונגישות לנכים

שלווה ישראלית. זו ההגדרה המדויקת למה שאפשר למצוא במלון "רות" החדש שהושק לאחרונה בצפת, מרשת מלונות רימונים. נכון, לא מסובך להשיג שקט ושלווה בעיר הצפונית הקרירה שמשופעת בעיקר באוויר הקדוש של חז"לנו, במוסדות ללימודי דת וביערות הרועדים מפני השלג המתקרב. הלא שיא ההמולה והרעש מתרחש באזור בעיקר כשאוטובוסים ענקיים פורקים מעליהם רווקות המבקשות זיווג שיגיע (ב"ה) לא לפני שישתטחו על קברי הרבנים הקדושים בעמוקה הסמוכה. ובצפת, בכל מקום בו תניחו בטעות את רגליכם תמצאו קבר קדוש להשתטח עליו.

 

שלווה ישראלית מול הר מירון (צילומים: בן פרידמן) (  ) (  )
שלווה ישראלית מול הר מירון (צילומים: בן פרידמן)

אבל זה לא רק השקט של בירת הגליל העליון שחופשה ב"רות רימונים" מציעה. רשת המלונות החליטה על מיתוגו מחדש של המקום כ"מלון עם סיפור הראשון" - מתוך כוונה להעניק תוכן נוסף לחופשה. "היום קשה הרבה יותר לספק חופשה טובה עבור המבקרים", אומר מנכ"ל הרשת ערן קויאטק. "כבר לא מספיק להעניק חדר, עם מיטה נוחה ומקלחת חמה. למבקרים דרוש ערך מוסף, בילוי, אטרקציה, חוויה - ואת זה מספק הרעיון של ה'סיפור' אליו הגענו לאחר ימים של סיעור מוחות", הוא מספר.

 

"מלון עם סיפור" הוא בעצם דרכה של רשת המלונות לספק את התוכן הנוסף לחופשה. סיורים מודרכים מתקיימים מטעמם שלוש פעמים בשבוע - גם אל האתרים ההיסטוריים בעיר העתיקה (הנמצאת מרחק הליכה מהמלון), וגם אל הפינות הנסתרות במתחם ההארחה עצמו, שנבנה ע"י הסולטן הממלוכי לפני יותר מ-700 שנה וטומן בחובו שפע סיפורים על האנשים שעברו בו מאז ועד ימינו אנו. המתחם כולו עוצב מחדש ע"י אדריכלית נוף שהתאימה את השטחים הציבוריים של המלון לקונספט ולששת הסיפורים המרכזיים של המבנה.

 

לכל נקודה במתחם יש סיפור היסטורי (  ) (  )
לכל נקודה במתחם יש סיפור היסטורי

"החאן והסיפורים שלו היו כאן כל הזמן", אומרת סמנכ"ל השיווק והמכירות של הרשת ענת אהרון. "לא בנינו או המצאנו דבר, רק חשפנו אותם אל פני השטח". כך, ניתן לראות את אחת הבארות בעומק 15 מטרים, ממנה שאבו מים לא רק התושבים - אלא גם הסוחרים שעברו עם גמליהם, עמוסים אריגי משי, בשמים, פירות ושפע תבואה שהביאו מדמשק ואליה. את חדרי האבן בהם השתכנו, את הלולאות אליהן קשרו את הבהמות ואת צמחי התבלין שכיסו את האדמה והדיפו ריחם לכל עבר.

 

קל לדמיין אותם שם, עייפים מן המסע, עוצרים לחדש כוחם מול ההרים המוריקים, ישובים תחת עצי הזית, מביטים אל הר מרון, ומספרים לנוכחים על מסעם. השלווה הישראלית, מתברר, התחילה בכלל כממלוכית. כשהכל מסביב עטוי אבנים גדולות ושקטות, החוסמות כל סיכוי לקליטה סלולרית, אפשר בקלות להתחבר לסיפור שלהן לאורך ההיסטוריה של צפת. ואף מילה על המגפות, המלחמות, הביזות והרעב ששלט בה בתקופה העותמנית.

 

בית הדואר העתיק המשמש היום כלובי ובר (  ) (  )
בית הדואר העתיק המשמש היום כלובי ובר

את מותג ה"סיפור", משלימים במלון על ידי אירוח של סופר ישראלי במהלך סוף השבוע. האורחים מקבלים את ספרו במתנה - ומלבד הקריאה בו, נהנים ממפגש עם האמן עצמו. בסוף השבוע האחרון התארחה דורית רביניאן עם ספרה החדש "גדר חיה", ושבתה בקסמיה את האורחים כולם.

 

לא בטוח שכל מפגש עם כל סופר ישלים כך את האווירה במקום (לרגעים חשתי כאילו רביניאן וסבתה מנפות עבורי תבלינים ותוך כדי שאיבת מים מגדירות מחדש עוצמה נשית) - וגם לא ברור אם די יהיה בסיפורים כדי לבחור בצפת, ובמלון רות בפרט כיעד לחופשה - אבל למי שרוצה לחוש את הגליל העתיק במלוא הדרו, זו בהחלט הדרך.

 

ימי הביניים

לצד הדברים חייבים לציין שתקופת ימי הביניים לא פסחה על המלון גם בחלקים המודרניים שלו - ולא תמיד לטובה. נדמה שמערכת הביוב בו לא התפתחה הרבה מאז, וקשה היה לה לספוג נייר טואלט באסלה, או לספק זרם מים ראוי, גם בחדרי הגן שאמורים להיות מפנקים יותר. בנוסף, כמו רוב המבנים בעיר הבנויה בשטח הררי, ההגעה ממתקן אחד של המלון לאחר, כרוכה בטיפוס או ירידה במדרגות - וכמעט בלתי אפשרית לנכים (במלון מבטיחים כי עפ"י החוק ישלימו את ההנגשה שלו עד שנת 2017).

 

קל לדמיין את מה שאירע כאן פעם (  ) (  )
קל לדמיין את מה שאירע כאן פעם

מתקני הספא (בריכה, חדרי טיפולים וחדר כושר) אינם מרשימים במיוחד - וכאן בעצם "נופל" המלון בין ההגדרות: מצד אחד יש בו רק 77 חדרי אירוח, ומצד שני מדובר ביותר מדי חדרים מכדי להגדירו מלון בוטיק. זהותו כ"מלון עם סיפור" לא מספיקה כדי להגשים פנטזיית חופשה למי שמחפשים מקום קטן, אינטימי ורומנטי - או למי שמעוניינים להגיע לסוף שבוע משפחתי פעלתני.

 

לטובת השלווה, לא תמצאו שם ריקודי "אגאדו" לצד הבריכה, אך בהנהלת הרשת מספרים על התאמת תכנים עתידיים גם לילדים (למשל במהלך חופשת החנוכה, עם סדנאות יצירה ופעילויות סביב סיפורי החג), ומתאימים את אולם הכנסים במלון לטובת פעילויות אלה, אם כי נדמה שאין בכך די כדי למשוך משפחות למקום.

חבל שאין חלונות (  ) (  )
חבל שאין חלונות

המחירים ב"רות רימונים" צפת נעים בין 450 שקלים באמצע השבוע לזוג ללילה - ועד 950 ש"ח בסוף השבוע, על בסיס לינה וארוחת בוקר בחדרי המושבה הרגילים. על חדרי גן וחדרי דה לאקס תשלמו תוספת של 260 שקלים, חדרי הר מירון הצופים אל הנוף יעלו 100 שקלים תוספת. בפרסומי המלון ניתן לבדוק מי הם הסופרים המתארחים בו בכל תקופה, להירשם לסיורים מודרכים עם המדריך דוד עמיאל, או להזמין טיפולי ספא שונים. בנוסף על הסיורים במקום תמצאו במלון מפעם לפעם גם הרצאות בנושא קבלה ויהדות.

 

מעולה: צוות המלון האדיב שעושה מעל ומעבר כדי לרצות את האורחים, והאוכל המגוון העשיר בטעמים נפלאים.

טעון שיפור: מתקני הספא והכושר, היעדרם של חלונות בחדרי הגן.

אפשר לוותר: על ביקור בשירותים. אי אפשר לדעת איך זה ייגמר.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים