שתף קטע נבחר

מוכים, נחטפים ונרצחים: עיתונאים על הכוונת

ארגון "עיתונאים ללא גבולות" פרסם דו"ח שמתעד אלימות קשה נגד אנשי תקשורת ברחבי העולם. בשנה החולפת נהרגו 66 עיתונאים ונחטפו 119

ארגון "עיתונאים ללא גבולות" פרסם היום (יום ג') דו"ח לפיו תקיפות עיתונאים בעולם הלכו והפכו ברבריות יותר בשנה החולפת. על פי הדו"ח, חטיפת עיתונאים בעולם הרקיעה שחקים ובמהלך השנה נהרגו ברחבי העולם 66 עיתונאים - ירידה לעומת 71 שאיבדו את חייהם בשנה שעברה.

 

"לפעמים, העיתונאים משלמים את המחיר"

 

עוד חדשות בעולם : 

שעיר לעזאזל: השוד פוענח בזכות הזקן

לא חסינה מטרור: היום ששינה את אוסטרליה

תקיפה ישראלית באיראן ודאעש. איומי 2015

הפר חוק של מוסוליני: מורה הסיר צלב מהקיר

 

עריפת ראשיהם של ג'יימס פולי וסטיבן סוטלוף האמריקנים על ידי ארגון הטרור "המדינה האיסלאמית" (דאעש) העלתה לסדר היום את הסיכונים שעמם מתמודדים עיתונאים שמסקרים כיום אזורי סכסוך. "לעתים נדירות נרצחו עיתונאים בצורה כה ברברית לצורך תעמולה, הדבר זעזע את העולם", נמסר בהודעת "עיתונאים ללא גבולות".

 

הוצאו להורג בצורה ברברית לצורך תעמולה. העיתונאים האמריקנים פולי (מימין) וסוטלוף ()
הוצאו להורג בצורה ברברית לצורך תעמולה. העיתונאים האמריקנים פולי (מימין) וסוטלוף
מאז 2005 נהרגו בעולם 720 עיתונאים. הירידה במספר העיתונאים שנהרגו השנה לעומת שנה שעברה נובעת בעיקר ממקרי המוות המעטים שנרשמו במדינות שלא נמצאות במצב מלחמה. אולם, השנה נרשמה עלייה בשיעור של 37 אחוזים במספר החטיפות של אנשי תקשורת והם עומדים על 119. את העלייה מייחסים בעיקר לטקטיקות הפעולה של הבדלנים במזרח אוקראינה ושל מיליציות חמושות במזרח התיכון ובצפון אפריקה.

 

"עיתונאים מקומיים משלמים מחיר גבוה"

מתוך העיתונאים שנחטפו השנה, 33 היו באוקראינה, 29 בלוב ו-27 בסוריה. 40 עיתונאים עדיין מוחזקים בשבי ברחבי העולם.

 

10 שנות מאסר ואלף מלקות למעליב האיסלאם

 

"עיתונאים מקומיים משלמים מחיר גבוה, והם מהווים 90 אחוזים מאלה שנחטפו", כתבו מחברי הדו"ח. "מתוך 22 עיתונאים שמוחזקים כיום על ידי ארגונים חמושים בסוריה, 16 מהם סורים. בעיראק, כל שמונת העיתונאים שמוחזקים בשבי הם עיראקים".

 

יעד למסע הכפשות ולאישומי כזב. חאדיג'ה איסמאילובה, חושפת שחיתויות מאזרבייג'ן ()
יעד למסע הכפשות ולאישומי כזב. חאדיג'ה איסמאילובה, חושפת שחיתויות מאזרבייג'ן
ארגון "עיתונאים ללא גבולות" הדגישו כמה מקרים שבהם עיתונאים נענשו על ידי הממשלות שלהם, בהם העיתונאי הסעודי ראיף בדאווי שזכה השנה בפרס הארגון לעיתונות חופשית. בדאווי נידון בחודש ספטמבר לעשר שנות מאסר ולאלף מלקות בגין "העלבת האיסלאם" אחרי שמתח ביקורת על משטרת הדת.

 

אזרבייג'ן: "הכלא הגדול בעולם לעיתונאים"

מקרה אחר שהוזכר על ידי "עיתונאים ללא גבולות" הוא זה של חאדיג'ה איסמאילובה מאזרבייג'ן, מדינה שמוגדרת על ידי הארגון כ"כלא הגדול ביותר בעולם לאנשי תקשורת". עבודתה של איסמאילובה בנושא השחיתות הממשלתית הפכה אותה לקורבן של מסעות הכפשה, סחיטה ואישומי כזב.

 

"היא מוחזקת כעת באשמה מגוחכת של 'דחיפת' עמיתה לשעבר לבצע התאבדות, אישום שהעונש עליו נע בין שלוש לשבע שנים בכלא", נכתב בדו"ח.

 

העבירה מסמך סודי לגוף תקשורת גרמני ונשלחה לכלא. העיתונאית הסינית גאו יו ()
העבירה מסמך סודי לגוף תקשורת גרמני ונשלחה לכלא. העיתונאית הסינית גאו יו

נכון ל-8 בדצמבר, 178 עיתונאים היו כלואים ברחבי העולם - אותו מספר כמו בשנה שעברה.

 

סין מובילה במאסר עיתונאים

סין מובילה בעולם במאסר עיתונאים עם 33 שנמצאים כיום מאחורי סורג ובריח, ואחריה ברשימה המפוקפקת אריתריאה (28) ואיראן (19).

 

עיתונאית נוספת שהייתה יעד לתקיפה מתמשכת היא גאו יו בת ה-70, שזכתה בשנת 1997 בפרס יונסק"ו לעיתונות חופשית בעולם. גאו כבר ישבה בכלא שבע שנים, והיא שוב עומדת למשפט בארצה, הפעם בשל השגת מסמך סודי והעברתו לגוף שידור גרמני.

 

עשר שנות מאסר לאלף מלקות בגין "העלבת האיסלאם". ראיף בדאווי הסעודי ()
עשר שנות מאסר לאלף מלקות בגין "העלבת האיסלאם". ראיף בדאווי הסעודי

סכסוכים בעולם הובילו גם לעלייה גדולה במספר העיתונאים שברחו מבתיהם. בשנה החולפת ברחו מלוב 47 עיתונאים ומסוריה 37 עיתונאים. באתיופיה, הדיכוי של כל סוג של תקשורת עצמאית הוביל ליציאתם של 31 עיתונאים לגולה.

 

הכאות ויחס ברוטלי לעיתונאים הם תופעה רווחת באוקראינה, בוונצואלה ובטורקיה, בעיקר על רקע ניסיונות המשטרים המקומיים לדכא הפגנות מחאה נגדם בשנה החולפת.

 

"הדו"ח שופך אור על העלייה באלימות נגד עיתונאים ועל הדרך שבה סוגים מסוימים של אלימות, איומים ועריפות ראשים למשל, באים לידי שימוש למטרות מאוד ברורות", כתב הארגון.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
דאעש ערף את ראשי שני העיתונאים, סוטלוף ופולי
מומלצים