שתף קטע נבחר

חם לנו: האם אוהבי חריף נהנים יותר?

אם אתם חושבים שכל החריף הזה עושה אתכם גברים, אתם כנראה צודקים. מחקר חדש מוכיח: אוכלי חריף הם בעלי רמות טסטוסטרון גבוהות מהממוצע

אוכל חריף. גבר או לא גבר? (צילום: Shutterstock) (צילום: Shutterstock)
אוכל חריף. גבר או לא גבר?(צילום: Shutterstock)

 

כולנו יודעים שהדרך ללבו של גבר עוברת בקיבה שלו. עכשיו מסתבר שייתכן שיש הרבה יותר מאחורי המשפט הזה ממה שחשבנו: מחקר צרפתי חדש טוען שצריכה של אוכל חריף כגון צ'ילי, עלולה להגביר אצל גברים את רמות הטסטוסטרון, הורמון שמגביר אצלם את היצר המיני ואת רדיפת הריגושים. המחקר נערך על ידי חוקרים מאוניברסיטת גרנובל שבצרפת, ובחן 114 גברים בני 18-44.

 

עוד בנושא:

 זהירות: זכר אלפא משמעו סקס אנוכי

מה קרה לחיי המין שלי? שינויים אחרי גיל 30

 

 

במסגרת המחקר, הוגשה לנבדקים מנה של פירה, לה הוסיפו רוטב שכלל פלפל חריף ומלח לפי העדפתם האישית, ולאחר מכן נלקחו מהם דגימות רוק. נמצא שאצל גברים שהעדיפו את האוכל שלהם חריף יותר, רמות הטסטוסטרון היו גבוהות יותר. לכמויות המלח, לעומת זאת, לא היה קשר להימצאות ההורמון ברוק.

 

מד החריפות

פרופ' לורן בג, ממחברי המחקר, אמר לעיתון הטלגרף הבריטי: "הטסטוסטרון מניע גברים לחפש יותר ריגושים וסיכונים. התוצאות עומדות בקנה אחד עם מחקרים קודמים, שמצאו קשר בין טסטוסטרון לבין התנהגות מינית או כלכלית מסוכנת יותר. רק שבמקרה הזה, מדובר בלקיחת סיכון קולינרי".

 

 

 

עוד הוא מסביר על הקשר ההפוך: "ייתכן וצריכה קבועה של מאכלים חריפים תורמת לרמות הטסטוסטרון בגוף, אך עד כה הקשר הזה הוכח רק אצל מכרסמים". אבל רגע לפני שאתן רצות לתבל לבני הזוג שלכן את המנה הבאה, כדאי שתדעו שהשפעות הטסטוסטרון יכולות להיות גם הרסניות. המדען האמריקאי ג'יימס דאבס חקר את ההורמון בספרו "גיבורים, נוכלים ומאהבים", שם קישר אותו גם עם מקרים של אלימות ותקיפה מינית.

 

*המחקר עומד להתפרסם בגיליון הבא של המגזין האמריקאי "Physiology and Behavior".

 

כל הכתבות שלנו נמצאות בפייסבוק. לייק קטן ואתם מעודכנים!

 

 

ל"ערה?" – דף הפייסבוק של עדי רם.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Shutterstock
אכלת פלפל, שתה מיץ
צילום: Shutterstock
הכרויות
כתבו לנו
מומלצים