שתף קטע נבחר

חנוכה של גיבורים: הפנינג מורשת

מסע בעקבות סיפורה של רחל המשוררת, ביקור בצריף של בן גוריון בשדה בוקר, אירוע מורשת מוסיקלי לזכר מרד החשמונאים בגן הלאומי בבית שאן ושלל אירועים נוספים מצפון ועד דרום שיתקיימו במסגרת הפנינג מורשת וגיבורים בחנוכה

במסגרת 'שבוע המורשת בישראל', שייערך במהלך חג החנוכה (23-19/12), יתקיימו עשרות פעילויות למשפחות ולקהל הרחב בסימן גיבורים ומורשת שחיו בארץ לאורך התקופות. בין היתר: מתיתיהו החשמונאי, המלך הורדוס, רבי יהודה הנשיא, רחל המשוררת ודוד בן גוריון. הפעילויות יתקיימו באתרי המורשת, באתרים ארכיאולוגיים מכל התקופות, ובמונומנטים בעלי חשיבות לאומית ובינלאומית ברחבי הארץ. את מגוון הפעילויות יעבירו צוותי החינוך בגופים השונים, תוך הקניית ידע בסיסי בתחומי המורשת.

  

והנה האירועים הצפויים להתקיים במהלך שבוע המורשת - מצפון לדרום:

 

גן לאומי יחיעם: באנו חושך לגרש עם גיבורי הפלמ"ח

קימוריו של מבצר יחיעם ממתיקים סודות משלוש תקופות הסטוריות מרתקות בהן הצלבנים, העותמאנים וימינו אנו – תקופת הישוב העברי. במהלך חג החנוכה, בעקבות שיתוף פעולה בין רשות הטבע והגנים בשיתוף אוצרות הגליל ותיאטרון "ויהי", יוצע למבקרים להשתתף במסע חוויתי מומחז המבקש לעקוב אחר שיירת יחיעם ולוחמי תש"ח ומאבקם במלחמת העצמאות, להיחשף לקירות העצומים של המבצר שימשו ללוחמי תש"ח מגן במהלך המצור וכן לעמדות המגינים ששוחזרו לאחרונה וגם בהם נבקר במהלך המסע הלילי.

 

המסע יצא לדרכו בשעות החשיכה, לאור עששיות, ויתרחש ברובו בתוך מבצר יחיעם. נסיים את המסע בהדלקת נרות חגיגית וכיבוד.

  

  • גילאים: 6 ומעלה
  • היכן: גן לאומי יחיעם, בגליל המערבי במתחם קיבוץ יחיעם.
  • מתי: חמישי 18.12, שישי 19.12 , ראשון – שלישי 21.12 – 23.12
  • מחיר: מבוגר 50 שקל, ילד 40 שקל; מנויים: מבוגר 45 שקל, ילד 35 שקל
  • לפרטים: בהרשמה מראש 3639*

 (צילום: רון פלד) (צילום: רון פלד)
(צילום: רון פלד)
 

אתר לאומי חצר כנרת: מסע בעקבות רחל המשוררת

בתחילת המאה שעברה החליט ד"ר רופין, מנהל המשרד הארצישראלי, על הקמת חווה לאומית ללימוד חקלאות לפועלים. החווה הפכה עם השנים למעבדה חברתית-משקית, בה מתגבשים ניצנים ראשוניים לניסויים חברתיים של צעירי העלייה השנייה. מכאן יצאו החבורות המייסדות של קבוצת דגניה, קבוצת כנרת, קיבוץ עין חרוד ומושב העובדים הראשון - נהלל. כמו גם, סיפורים רבים ושמות גדולים שזורים באתר המורשת חצר כנרת, בהם: רחל המשוררת, שהייתה מתלמידותיה של האגרונומית חנה מיזל שייסדה וניהלה במקום את "חוות העלמות" - בית ספר שהכשיר נשים לעבודה חקלאית ושחולל מהפכה במעמד האישה. גם א.ד. גורדון נענה לפנייתו של ד"ר רופין והגיע ב-1913 לעזור בניהול החווה החקלאית, תוך שהוא נוטל חלק גם בהיווסדו של קיבוץ קבוצת כנרת הסמוך.

 

באתר ההיסטורי נוף פסטורלי ותצוגות מעניינות המאפשרות להמחיש את רוח הימים דאז, החזון והחדשנות שפעמו באנשי העלייה שניה. רחל המשוררת שהגיעה למקום ב-1911 פגשה בחווה את א.ד. גורדון, ברל כצנלסון ואת הנשיא לשעבר זלמן שז"ר עמו הייתה קשורה באופן רומנטי ולו אף הקדישה חלק משיריה. במהלך הביקור נעקוב אחר התקופה המאושרת ביותר בחייה הטרגיים של רחל המשוררת, ונעמיק בסיבות לכיסופיה האינסופיים לכנרת. לצד הסיור ההיסטורי תתקיים גם פעילות חוייתית סביב אוכל החלוצים; נזיד עדשים, לחם חי וחמאה שיוגשו בחדר האוכל הראשון של התנועה הקיבוצית. הפעילות תתקיים במשך כשעה וחצי.

 

  • היכן: חצר כנרת, מושבה כנרת
  • מתי: ימי שישי, 19.12.12; 26.12.12, בין השעות 13:00-10:00
  • מחיר: ילד 25 שקל, מבוגר 30 שקל.
  • לפרטים והזמנות: 04-6709117

 (צילום: חן ליאופולד) (צילום: חן ליאופולד)
(צילום: חן ליאופולד)
 

בית חיים שטורמן: מסע בעקבות חיים שטורמן ואורד צ'רלס וינגייט

המוזאון, שהוקדש לידיעת הארץ והסביבה, נפתח ב-1941 על שמו של חיים שטורמן שהיה חבר ארגון השומר, ממניחי ההתיישבות חומה ומגדל ומידידיו של אורד וינגייט שסייע להקים את "פלוגות הלילה המיוחדות" ששימשו להגנה על היישובים העבריים.

 

בבית שטורמן מוצגת תערוכה על דמותו ופועלו של וינגייט, ולמבקרים באתר במהלך ימי החג צפוי מסע הכולל סדרת ניסוים והפעלות, בהם: הכנת "פכים" קטנים ככלי המאור הראשונים, הפעלות בעקבות דמותם של שטורמן ווינגייט שלמדו במהלך חייהם ללחום בחושך, למידה על החיים בחושך מנסיונם של בעלי החיים השונים, יצירת פכית שמן מחימר ובילוי במדורה.

 

גילאים: לכל המשפחה

היכן: מוזיאון בית חיים שטורמן בעין-חרוד (כניסה מצומת "תנובה תל-יוסף")

מתי: ימים ראשון-שלישי, 23-21 בדצמבר, בשעות 11:00 ו-13:30

מחיר: 35 שקל לילד. 20 שקל למבוגר

 (צילום: חן ליאופולד) (צילום: חן ליאופולד)
(צילום: חן ליאופולד)
 

גן לאומי בית שאן: דמותו של יוחנן החשמונאי

חג החנוכה נחוג מדי שנה על מנת לציין את שחרורה של ירושלים ובית המקדש מידי היוונים. הכל התחיל במרד החשמונאים שהחל בשנת 167 לפנה"ס, שהוא גם תחילת מלכותה של משפחת החשמונאים ששלטה ביהודה עד 37 לפנה"ס. במשך למעלה מ-2,500 שנה עד קום מדינת ישראל ממלכת החשמונאים הייתה הממלכה היהודית הריבונית היחידה בארץ ישראל, שלא היוותה חלק מאימפריה כלשהי. בתקופתו של יוחנן הורקינוס בנו של שמעון החשמונאי התרחבה ממלכת החשמונאים, בשנת 108 לפנה"ס כבש יוחנן את בית שאן (סקיתופוליס) וניסה לייהד חלק מתושביה הנוכריים.

 

את כל ההיסטוריה הארוכה הזו אוצר בקרבו הגן לאומי בבית שאן, בו שמורים שרידי הפאר המרהיבים של בית שאן הרומית והביזנטית. מעל כל אלה מתנשא התל הגבוה, בו שכנה בית שאן המקראית. בלב הגן הלאומי עובר נחל חרוד, שמימיו זורמים כל ימות השנה. במהלך החנוכה מתוכנן במקום אירוע מורשת ססגוני הכולל מופע מוסיקלי של האמן שיר סופר, סיורים מודרכים ומפגשים עם דמויות מימי רומא ברחובות סקיתופוליס. עוד באתר: פעילות "פקחים צעירים" - מסע משפחתי לעומדים במשימות טקסי השבעה, תגים וסופגניות.

 

  • היכן: גן לאומי בית שאן
  • מתי: בימים שבת - 20.12 , ראשון - 21.12 בשעות 09:00 - 15:00
  • מחיר: ללא תשלום נוסף לדמי הכניסה לאתר. חינם למנויים.
  • לפרטים נוספים: להשיג בחוברת הניתנת לרכישה בעלות של 10 שקלים, או להורדה בחינם באתר - www.parks.org.il

 (צילום: דורון ניסים) (צילום: דורון ניסים)
(צילום: דורון ניסים)
 

מחנה המעפילים בעתלית: דמותו של שלומי הפלמחניק

מי היו הפלמחניקים ואיך הם קשורים למעפילים? במחנה המעפילים בעתלית מתואר מפעל ה"העפלה", או במילים אחרות - העלייה הבלתי לגאלית לארץ ישראל בשנים 1948-1934, אחד מהמפעלים הגדולים בתולדות העם היהודי והציונות. בתקופת שלטון המנדט הבריטי המעפילים הבלתי לגאליים נתפסו ונכלאו במחנה בעתלית, ועם הקמת המדינה שימש המחנה כאחד מאתרי הקליטה לגלי העלייה שהגיעו ארצה.

 

במהלך החג נוכל לחוות את חווית ההעפלה הבלתי לגאלית באניה "גלינה" המדמה את ההפלגה לארץ, במחנה המעצר הבריטי על גדרות התיל, מגדלי השמירה, צריף המיון, צריף החיטוי וצריף המגורים ונלמד על חיי היומיום של המעפילים. באמצעו מסע על ציר הזמן נהפוך לכיתת פלמ"ח שמתכננת מבצע לשחרור מעפילים הכלואים במחנה, נתמודד עם דילמות שונות, נכיר את השטח הסמוך למחנה ונציג את אפשרויות השחרור.

 

  • גילאים: לכל המשפחה
  • איפה: מחנה המעפילים עתלית, בסמוך לכביש החוף מצפון ליישוב עתלית
  • מתי: בימים ראשון-שלישי 23-21 בצדמבר, בשעה 11:00.
  • משך הפעילות: 2.5-3 שעות.
  • מחיר: 45 שקלים לילד; 5 שקלים למבוגר.

 (צילום: חן ליאופולד) (צילום: חן ליאופולד)
(צילום: חן ליאופולד)
 

פסיפס הציפורים בקיסריה: דמותו של הורדוס

העיר קיסריה נבנתה על ידי הורדוס שרדף באכזריות את החשמונאים ושלטונו ביהודה נחשב לתקופת ביניים, בין שלטון מלכי בית חשמונאי לבין שלטון נציבי רומא. בתקופתו הפכה יהודה לחלק אינטגרלי, גם אם אוטונומי, של האימפריה הרומית. הורדוס ידוע במיוחד במפעלי הבנייה המפוארים שיזם - הוא בנה מחדש את בית המקדש ועיר נמל גדולה בקיסריה, לכבוד אוגוסטוס קיסר.

 

בשרידיו של ארמון ביזאנטי מפואר (המאה ה-6 לספירה) בקיסריה שכלל אולם, קומה שנייה על עמודים וחצר יוקרתית המרוצפת בפסיפס צבעוני מרהיב - ניתן לחזות במה שזכה לכינוי "פסיפס הציפורים". מדובר בפסיפס המעוטר במסגרת עם עצי פרי ובעלי חיים (אריה, נמר, דב, חזיר בר, יעל, כלב, פיל, צבי ושור), התוחמת 120 מדליונים עגולים שבכל אחד מהם ציפור. שם תוקם בחנוכה תחנת יצירה בה ניצוק מטבעות בדוגמאות עתיקות, נכין ונעטר נרות חרס בדגמים חשמונאים ועוד.

 

  • גילאים: לכל המשפחה
  • איפה: רחוב רוטשילד, קיסריה
  • מתי: יום ראשון, 21/12/2014, בין השעות 13:00-10:00
  • מחיר: ללא תשלום
  • לפרטים נוספים: עינת קאשי, 052-4284359

 (צילום: ניקי דוידוב) (צילום: ניקי דוידוב)
(צילום: ניקי דוידוב)
 

בית בן-גוריון בתל-אביב: דמותו של דוד בן גוריון

בית בן-גוריון בתל אביב שימש בעבר כביתם של פולה ודוד בן-גוריון, ראש הממשלה ושר הביטחון של מדינת ישראל. הבית נבנה בשנים 1930-1929 בשכונת הפועלים הראשונה של תל אביב, והוא שימש כביתם הקבוע של בני הזוג עד להתיישבותם בשדה בוקר. בבית זה לוטשה מגילת העצמאות ונכתב נוסחה הסופי. מכאן יצא בן גוריון לבית דיזנגוף להכרזה על הקמת המדינה בה' באייר תש"ח (14 במאי 1948). הביקור בבית בן גוריון מאפשר "נגיעה" אמיתית, מוחשית ואישית באירועים המכוננים בתולדות מדינת ישראל, כמו גם מפגש בלתי אמצעי עם דמותו ואורח חייו של דוד בן גוריון.

 

במהלך חג החנוכה יהיה הבית פתוח למבקרים: במקום יפעלו פינות משחק ויצירה, ייערכו סיורים ויוקרנו סרטים. כמו כן, יתקיימו סיורים מודרכים בשדרות בן-גוריון. 

 

  • גילאים: לכל המשפחה
  • היכן: בית בן-גוריון, שדרות בן-גוריון 17, תל אביב
  • מתי: שישי-שלישי, 23-19 בדצמבר: שישי (19.12) בשעות 13:00-8:00; ראשון ושלישי (21.12, 23.12), בשעות 15:00-8:00; שני (22.12), בשעות 17:00-8:00. סיור מודרך בשדרות בן-גוריון ייצא בכל יום בשעה 10:00 (למעט שבת, 20.12).
  • מחיר: ללא תשלום.
  • לפרטים נוספים: 03-5221010, info@bg-house.org

 (צילום: חן ליאופולד) (צילום: חן ליאופולד)
(צילום: חן ליאופולד)
 

אום אל עומדאן: דמותו של מתיתיהו החשמונאי

מתתיהו הכהן ממשפחת חשמונאי - המכונה גם "מתתיהו החשמונאי" - היה מנהיג, לוחם ואבי שושלת מנהיגי ממלכת החשמונאים ביהודה. בזקנתו עזב עם משפחתו את ירושלים לאזור מודיעין הקדומה הממוקמת לא רחוק מהעיר החדשה. כשהגיעו היוונים למודיעין ובקשו ממתיתיהו לזבוח לאלילים, התמרדו מתיתיהו ובניו וכך לימים החל שלטון בית חשמונאי. כיום, לא הרחק מהעיר מודיעין, גילו ארכיאולוגים מקום מיוחד שנקרא אום אל-עומדן - שהיה כפר יהודי מימי הבית השני - והוא המקום שבו משערים שהחל מרד החשמונאים.

 

רשות העתיקות בשיתוף עם עיריית מודיעין תקיים סדנה מיוחדת לילדים הכוללת הכנת נרות חרס בדגמים חשמונאים ועיטורם, מעות חנוכה- הכנת מטבעות ושקית למטבעות ושעת סיפור.

 

  • גילאים: לכל המשפחה
  • היכן: אום אל עומדאן, חנייה ברחוב ראובן מודיעין
  • מתי: יום שישי, 19.12.2014 בין השעות 13:00-10:00
  • מחיר: ללא תשלום
  • לפרטים נוספים: מירבשי, 052-4284408

 

חורבת בורג'ין ודמותו של בר כוכבא

רשות העתיקות תקיים חפירה ארכיאולוגית חווייתית למשפחות במהלך החנוכה, לרבות זחילה במערות מסתור מימי מרד בר כוכבא וסיור קצר באתר. דמותו של בר כוכבא, הידוע גם בשמו רבי עקיבא, הוא מנהיג רוחני גדול סביבו התלכדו היהודים בשנת 132 לספירה לצאת למרד כנגד הרומאים שאסרו על ברית מילה ומנהגים נוספים. לפני היציאה למרד ובמהלכו חיים אנשי בר כוכבא במערות מסתור, שנחפרו באיזור שפלת יהודה. חלקן נמצאו בחפירות ארכיאולוגיות שונות, וחלקן מוסתרות עד ימינו. בחורבת בורג'ן התגלה מערכת מנהרות השייכת לתקופתו של בר כוכבא, אותה ניתן לראות תוך זחילה במקום. יש להצטייד לפני היציאה לסיור במים, נעליים סגורות, פנסים וכובע.

 

  • גילאים: 5 ומעלה (בליווי מבוגר),
  • היכן: חורבת בורג'ין, פארק עדולם צרפת (על כביש 38 סמוך לצומת האלה)
  • מתי: יום שני, ה-22 בדצמבר, בין השעות: 12:30-9:30 15:30-13:00
  • מחיר: ללא תשלום
  • לפרטים נוספים ולהרשמה: Adulam@israntique.org.il, 02-99211362

 (צילום: יחסי ציבור) (צילום: יחסי ציבור)
(צילום: יחסי ציבור)
 

רחובות: אתר הפרדסנות

בשנת 1909 מגיעה לבקר בישראל רחל בלובשטיין סלע (לימים רחל המשוררת), עם אחותה. עוצמת הביקור גורמת להן להתיישב בארץ, בעיר רחובות. עם הזמן מצטרפת גם האחות השלישית,והבית בו התגוררו, בית ברוידא, מכונה עד היום על שמן - "מגדל שלוש האחיות".

 

באתר הפרדסנות מינקוב ניטע הפרדס הראשון ברחובות, שלימים איפשר את החיים בה ואת התפתחותה. לכבוד חג החנוכה, לצד הפעילות והאזנה לשיריה של רחל המשוררת - נצייר במעדר וננגן במגרפה, נצא לסיור בפרדס ונכיר את סיפור הפרדסנות בישראל ואת מגוון פירות ההדר הגדלים בו, נפגוש את הפועלים בבית האריזה, נצפה במשאבת המים ונאזין לשאונה. עוד באתר: סחיטת מיץ, אפיית פיתות, נסיעה בטרזינות (קרונות של רכבת החוצה את הפרדס) וטקס חגיגי של הדלקת חנוכייה שיתקיים ביום ראשון, (12/12) בשעה 17:00.

 

  • גילאים: לכל המשפחה
  • היכן: אתר הפרדסנות ע"ש מינקוב ברחובות
  • מתי: ימים ראשון-שלישי, 23.12.14-21.12.1423-21 בדצמבר, בשעות: 15:00-10:00
  • מחיר: 30 שקלים לילד, 10 שקלים למבוגר
  • לפרטים נוספים: בתיאום מראש - 08-9469197, pardes@shimur.org.il

 (צילום: חן ליאופולד) (צילום: חן ליאופולד)
(צילום: חן ליאופולד)
  

גן לאומי הרודיון המלך הורדוס גאון או משוגע?

בהרודיון קרא המלך הורדוס תיגר על איתני הטבע. במאה הראשונה לפנ"הס יצר הבונה הגדול את אחד המבנים הנועזים ביותר בעולם הקדום. כאן, בפסגת ההר בגבול מדבר יהודה, באתר שבו ביקש לימים להיקבר, הוא בנה ארמון קיץ ולמרגלותיו – פלא אדריכלי שמעורר השתאות גם בימינו. לכבוד חנוכה, אל מול הנוף הקסום של מדבר יהודה ובאחד הארמונות המרשימים של העת העתיקה - נספר את סיפורו המרתק של הורדוס. "המלך הבנאי" ב"חיים שכאלה" - תאטרון "מקום" - יפגיש אתכם עם המלך ודמויות מעברו במסע ססגוני ומצחיק אל העבר.

 

עוד בגן הלאומי: הרודיון תחתית ובו שרידי ארמון, ברכת נוי גדולה, בית מרחץ ומבנים מימיו של הורדוס, הר הורדוס מלאכותי (בחלקו) ועליו שרידי הארמון המפואר, בית מרחץ ומערך ביצורים ובו חומה כפולה ומגדלים חזקים, שרידי קבר הורדוס שנבנה במדרון החיצוני של ההר הפונה לירושלים, תאטרון קטן ובו כ-400 מושבים, מחילות מסתור, בורות מים ומערות שחצבו מורדי מרד בר כוכבא. כמו גם, השביל העולה לראש ההר ומשקיף אל שרידי הרודיון תחתית ותצפית מרהיבה מראשו. עוד באתר: פעילות "פקחים צעירים" – מסע משפחתי,לעומדים במשימות טקסי השבעה, תגים וסופגניות. 

 

  • גילאים: לכל המשפחה
  • היכן: גן לאומי הרודיון נמצא מדרום לירושלים, כעשר דקות נסיעה מהעיר, וממזרח לגוש עציון, סמוך לישוב תקוע. הגישה לאתר מכביש 398, דרך שכונת הר חומה בירושלים.
  • מתי: שני 22.12 הצגהבשעות 11:00 ו- 13:00 סיורים מודרכים בשעות 10:00, 12:00 ו-14:00. טקס הדלקת חנוכייה בהר ברוב עם והדר יערך בשעה 17:00
  • מחיר: דמי הכניסה לאתר, חינם למנויים

 

 (צילום: יחסי ציבור) (צילום: יחסי ציבור)
(צילום: יחסי ציבור)
 

גן לאומי מצדה: ההר שנהפך לסמל

על צוק מבודד בלב מדבר, המשקיף ממרומים על ים המלח ועל נופי הפרא של מדבר יהודה, שכן בעבר ארמון מפואר. בימי המרד הגדול התבצרו בו אחרוני המורדים ברומאים, והפכו את מלחמתם הנואשת סמל למאבק לחירות. אירועי העבר המרתקים שהתרחשו על ההר והממצאים הארכיאולוגיים שבו גרמו להכרזת מצדה כאתר מורשת עולמית של אונסקו. בעשורים האחרונים נערכו בו פעולות פיתוח רבות לשימור הממצאים הארכיאולוגיים ולשחזורם, ולהנגשת האתר לרווחת המטיילים, עם הפנים למאה ה-21, לרבות: רכבל חדש המאפשר גישה גם לאנשים בעלי מוגבלויות; בשער "שביל הנחש" בוצעו שחזור ושימור של הטיח המכויר (סטוקו) ושל הספסלים המקוריים ששימשו את השומרים ואת הממתינים בכניסה למצדה ועוד.

 

מי היו האנשים שהתגוררו על פסגת ההר ונלחמו בצבא הרומאי שצר עליהם?

המרד הגדול היה המרד הראשון של העם היהודי ברומאים. אחרי המצור הממושך שהטילו הרומאים על מצדה, כאשר הבין מנהיג מורדי מצדה אלעזר בן יאיר שהפסיד בקרב - כינס את אנשיו, ובקול רם וברור נשא נאום. בחנוכה יסופר סיפורו של אלעזר בן יאיר בהצגה מקורית ומפתיעה, אמת היסטורית עם וירטואוזיות קרקסית, בביצוע שחקני תאטרון "אספלט" המלווה בהדרכה ייחודית בתום ההצגה.

 

עוד באתר: ביום שני 22.12 בשעה 16:30, תתקיים הדלקת נרות חגיגית בארמון המערבי על במת מצדה.

 

  • היכן: גן לאומי מצדה, אתר מורשת עולמית.
  • מתי: בימים שבת - שלישי 23-20 בדצמבר,בשעות 10:30, 13:30
  • מחיר: דמי הכניסה לאתר. חינם למנויים. (העלייה ברכבל בתשלום,הנחה למנויים).
  • לפרטים נוספים: 08-6584207/8  

 (צילום: קסטלנובו) (צילום: קסטלנובו)
(צילום: קסטלנובו)
 

צריף בן-גוריון: אהבתו האמיתית של דוד בן-גוריון

בשנת 1953 התפטר דוד בן-גוריון מראשות הממשלה ופרש לחיות בקיבוץ שדה בוקר שבנגב. שם, בצריף שנבנה עבורו, שימש דוגמא אישית ליישוב והפרחת הנגב. הצריף נשמר ונשאר כפי שהיה בעת מגוריהם של פולה ודוד בן-גוריון, ובצריף הסמוך נבנתה תצוגה המתארת את הקשר המיוחד של בן גוריון לנגב ומאירה את דמותו של מנהיג שמימש את הפסוק "נאה דורש נאה מקיים". כמו גם, מתאר הבית את מסלול חייו של בן-גוריון, את זיקתו לנגב והכרתו בפוטנציאל הכלכלי וההתיישבותי שטמון בו ואת מה שנעשה שם לאור חזונו של בן-גוריון.

 

בחג החנוכה ייפתחו לקהל הרחב לראשונה שלושה חדרי תצוגה חדישים הכוללים סרטונים, משחקי מחשב, מייצגים מיוחדים ועוד. בפעילות חוויתית של חוברת "מגלי העבר" הייחודית לאתר, נגלה את נעלי הבית, את מתכון הקוּץ' מוּץ' התלוי על הקיר במטבח ואת המשקפיים של בן גוריון. במהלך החג ייפתחו באתר פינות יצירה מיוחדות הכוללות הכנת מבנים לשימור וחנוכיות ברוח חזונו של בן-גוריון.

 

  • גילאים: לכל המשפחה
  • היכן: צריף בן-גוריון בשדה בוקר
  • מתי: שישי, 19.12.14, בשעות 14:00-8:30, ראשון-שלישי, 21-23 בדצמבר, בשעות 16:00-8:30
  • מחיר: 12 שקלים לילד, 18 שקלים למבוגר
  • לפרטים נוספים: 08-6560469, zrif.bg@gmail.com

 (צילום: חן ליאופולד) (צילום: חן ליאופולד)

 (צילום: חן ליאופולד) (צילום: חן ליאופולד)
(צילום: חן ליאופולד)


 

  • הפעילויות יתקיימו על ידי התכנית להעצמת תשתיות מורשת לאומית - ציוני דרך במשרד ראש הממשלה; המשרד להגנת הסביבה ומשרד התרבות והספורט בשיתוף עם רשות העתיקות; המועצה לשימור אתרי מורשת בישראל ורשות הטבע והגנים.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: חן ליאופולד
שם הוא עמד על הראש. הצריף של בן גוריון בשדה בוקר
צילום: חן ליאופולד
מומלצים