שתף קטע נבחר

האוצר תוקף חזרה: משקי הבית במאזן חיובי

אגף הכלכלן הראשי במשרד חולק על טענות דו"ח טאוב שפורסמו היום לפיהן משק הבית הממוצע בישראל מוציא יותר מהכנסותיו. "הנתונים עומדים בסתירה לממצאי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה". מרכז טאוב: "אין סתירה"

דו"ח מרכז טאוב שפורסם היום (ד') עורר סערה ציבורית, כשנטען בו כי משק הבית הממוצע בישראל מוציא יותר משהוא מכניס. בתגובה, פרסם משרד האוצר תגובה רשמית של אגף הכלכלן הראשי שבה חולקים כלכלני משרד האוצר על הטענות שבדו"ח.

 

כתבות נוספות בנושא:

 

"נתון זה עומד בסתירה לממצאי הלמ"ס שטוען בעקביות מזה שנים שעל פי סקר ההוצאות וההכנסות של משקי הבית, רוב משקי הבית מסיימים את החודש במאזן חיובי", נמסר ממשרד האוצר.


באוצר מציינים כי הגורם לסתירה הוא החלטת חוקרי מרכז טאוב לחשב השקעה בנכסים פיננסיים, ובכלל זה השקעה ברכישת דירה, כהוצאה שוטפת. זאת, כאשר בלמ"ס מתייחסים להכנסות והוצאות שוטפות בלבד.

 

"הגישה הנכונה מבחינה כלכלית היא גישת הלמ"ס", טוענים באוצר. "כך, לדוגמא, משק בית שהכנסותיו החודשיות מסתכמות ב-10,000 ש"ח והוצאותיו השוטפות הן 9,000 ש"ח יכול בחודש נתון להשקיע בנכס פיננסי בהיקף של 2,000 ש"ח. לפי גישת מרכז טאוב, משק בית זה סיים את החודש במאזן שלילי בעוד שלמעשה היה לאותו משק בית חיסכון חיובי בחודש הנתון. ההחלטה של אותו משק בית להשקיע יותר מהחיסכון השוטף שלו הינה החלטה אוטונומית ואינה משקפת חוסר יכולת 'לסגור את החודש'".

 

באוצר טוענים כי "משק הבית הממוצע בישראל מצוי במאזן חיובי כאשר ב-2013 סך ההכנסות ברוטו עמדו על 20,586 ש"ח בהשוואה לצריכה של 18,060 ש"ח (כולל תשלומי חובה למסים)".

 

ממרכז טאוב נמסר בתגובה: אין סתירה בין ממצאי מרכז טאוב לבין טענות משרד האוצר. משרד האוצר מדבר על "הגישה הנכונה מבחינה כלכלית" ואילו המחקר שואל שאלה פשוטה - כמה כסף נשאר למשק בית ממוצע בחשבון הבנק בסוף החודש? התשובה לכך היא שנשאר מינוס.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים