שתף קטע נבחר

פוטין לא לוקח אחריות: המערב אשם במצב

נשיא רוסיה טוען כי הסנקציות המערביות אחראיות לכ-30% מהמשבר הכלכלי בארצו. "המערב מנסה לפגוע בריבונות רוסיה. הסנקציות לא הוטלו עלינו בגלל חצי האי קרים אלא משום שניסינו להגן על העצמאות ועל זכות הקיום שלנו"

נשיא רוסיה ולדימיר פוטין אמר היום (יום ה') שהסנקציות המערביות היו גורם מרכזי למשבר הכלכלי הנוכחי בארצו, אך ציין שהן אינן הגורם היחיד.

 

ציון נכשל לפוטין: הכלכלה הרוסית קורסת

 

עוד חדשות בעולם :

1 מ-5: המרגל המסתורי ששוחרר מקובה

היחידה לסילוק פצצות ברשת בעקבות קים

טבח הילדים: הטליבאן שרף מורות בחיים

 

מדי שנה עורך פוטין מסיבת עיתונאים מיוחדת במוסקבה, וגם השנה לא חרג ממנהגו. הוא אמר שהסנקציות המערביות אחראיות ל-25 עד 30 אחוזים מהמשבר הקשה שפוקד את הכלכלה הרוסית. הוא האשים את המערב בניסיון לפגוע בריבונות רוסיה, והוסיף שהמשבר באוקראינה היה רק תירוץ לפעולה מערבית. הוא אמר שסנקציות המערביות על ארצו לא הוטלו בגלל חצי האי קרים האוקראיני, שסופח על ידי רוסיה בתחילת השנה, אלא בגלל מאמצי רוסיה "להגן על העצמאות וזכות הקיום שלנו".

 

כמדי שנה, עונה לשאלות עיתונאים במוסקבה. פוטין (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
כמדי שנה, עונה לשאלות עיתונאים במוסקבה. פוטין(צילום: רויטרס)

"המצב הכלכלי נגרם על ידי גורמים חיצוניים כמובן, אבל גם משום שלא עשינו את מה שהצבנו לעצמנו כמטרה בעשרים השנים האחרונות. אבל זה היה קשה להשגה, בעיקר בגלל המנגנון שהעדיף להשקיע כספים בחוץ. היה קל לשנות את המנגנון הזה, זה השתנה עכשיו".

 

למרות המילים הקשות נגד המערב, הנשיא הרוסי הביע תקווה לנרמול היחסים עם המערב. לדבריו, רוסיה מקווה להרחיב את אספקת הגז שלה לדרום אירופה, תוך שימוש בצינור עתידי שיעבור בגבול של טורקיה עם יוון.

 

פוטין גם הביע אופטימיות לנוכח הירידות האחרונות בבורסה, הירידה בשער הרובל הרוסי וצניחת מחירי הנפט שפוגעים קשות בכלכלה הרוסית. "אם המצב ימשיך להידרדר, נצטרך לשנות תוכניות ולקצץ בתחומים מסוימים", אמר פוטין. "אבל אין ספק שניחלץ מהמצב הנוכחי. אני לא יודע כמה זמן זה ייקח, אבל הצמיחה בלתי נמנעת".

 

להלן מקבץ מהציטוטים של פוטין במסיבת העיתונאים השנתית:

"הממשלה והבנק המרכזי נוקטים את האמצעים הדרושים כדי להבטיח את יציבות הרובל, אך זה לא מספיק".

"ארה"ב יוצרת איומים על רוסיה".

"לארה"ב יש בסיסים בכל העולם ואף אחד לא מתנגד לזה ולנו יש רק שניים מעבר לים".

"רק מדינה רוסית חזקה יכולה להגן על העם הרוסי ועל אנשי העסקים".

"שינוי השלטון באוקראינה אירע משום שהנשיא לשעבר ינוקוביץ' לא היה מוכן להשתמש בכוח".

"מיכאיל חודורקובסקי (יריבו הגדול של פוטין) יכול להשתתף בפוליטיקה כמו כל אזרח רוסי אחר".

"רוסיה לא פועלת בבריונות נגד המפגינים במוסקבה שמתנגדים למדיניות באוקראינה".

"רוסיה נחושה יותר ויותר לשמור על האינטרסים שלה".

"הרוסים שנהרגו באוקראינה היו מתנדבים".

 

אזרחים רוסים צבאו אתמול על החנויות ורכשו מגוון רחב של מוצרים יקרים, על רקע החשש מעליית מחירים בעקבת צניחת ערכו של הרובל בימים האחרונים.

לפי הדיווחים מרוסיה, הסתערות נרשמה על מכונית למכירה וכלי בית, ובחלק מהמקרים שיעור הרכישה הגיע לשיא. מחירי המוצרים האלה עלולים לעלות משמעותית בקרוב.

 

גרמניה, הכלכלה החזקה ביותר באירופה, הודיעה היום כי היא עוקבת מקרוב אחר ההתפתחויות ברוסיה, אבל הודתה כי להערכתה לא הסנקציות האירופיות והאמריקניות לבדן גרמו לטלטלה הכלכלית שם. הדובר של הקנצלרית אנגלה מרקל, סטפן סייברט, אמר במסיבת עיתונאים כי להערכת ברלין יש כמה סיבות נוספות למשבר הרוסי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
אצבע מאשימה לעבר המערב. פוטין
צילום: AP
מומלצים