שתף קטע נבחר

הנגידה: השיח הפוליטי בתחום הכלכלי שטחי, מוקצן ואלים

לדברי פלוג המפלגות נדרשות לבצע בחינה מעמיקה ועניינית הנשענת על ניתוח אמיתי במקום פתרונות 'אינסטנט'. כן טענה כי המשק יציב ועמיד לזעזועים גם בתקופה זו: "האתגרים שיש לנו דורשים רפורמות שרק ממשלה יציבה ומאריכת ימים יכולה לקדם", אמרה בכנס ירושלים לכלכלה וחברה

"השיח הפוליטי בתחום הכלכלי נהיה שטחי מוקצן ואפילו אלים", כך אמרה היום (א') נגידת בנק ישראל ד"ר קרנית פלוג.

 

פלוג שדיברה ב"כנס ירושלים לכלכלה וחברה" של לשכת רואי החשבון, ציינה כי בתקופה הזו עולה השאלה של השלכות מערכות בחירות תכופות מדי על הכלכלה ואיך משפיעה התקופה הנוכחית עד כינונה של ממשלה חדשה.

 

לדבריה, פוליטיקאים ומפלגות מציעים פתרונות "פלא" מהירים בתחומים כלכליים, מבלי שבחנו את הנושאים בצורה עניינית ומקצועית. "חשוב להדגיש שצריך לעשות בחינה מעמיקה ועניינית שנשענת על ניתוח אמיתי של תהליכים. צריך לעשות זאת בלי התלהמות ובלי להציג כאילו יש פתרון אינסטנט".

 

נגידת בנק ישראל הדגישה כי "האתגרים שיש לנו דורשים רפורמות שרק ממשלה יציבה מאריכה ימים יכולה לקדם". וציינה כי גם בתקופה זו המשק איתן ויציב. "המשק יציב וגם עמיד לזעזועים. יש לנו גם כללי פעולה לתקופות כאלה (תקציב של 1 חלקי 12) וזה עובד לא רע". לדבריה המשק צפוי להתאושש גם מאירועי צוק איתן כבר ברבעון הקרוב.

 

לדבריה האתגרים העיקריים עמם תצטרך הממשלה הבאה להתמודד הם "עידוד צמיחה מכלילה ובת קיימה שמשלבת את כלל האוכלוסיות שהיום הן בעלי השתתפות נמוכה. צריך לגבש אסטרטגיה שתכלול שילוב של האוכלוסיות שממעטות להשתתף בשוק העובדה - חרדים, ערבים ומבוגרים".

 

אמיר לוי , ראש אגף תקציבים באוצר שדיבר גם הוא בכנס, אותו הנחה נשיא לשכת רואי החשבון, דודי גולדברג, הוסיף כי הממשלה החדשה שתקום תצטרך להחליט אם היא ממשיכה במתכונת הנוכחית שמתווה האוצר.

 

"אנחנו רואים הזדמנות גדולה בתחילת דרכה של ממשלה. זו צומת דרכים. המטרה שלנו היא להוריד את החוב של מדינת ישראל. המשמעות של מה שעשינו היא פחות תשלום של 40 מיליארד שקל. במקום 80 מיליארד שקל תשלומי ריבית, אנחנו משלמים 40 מיליארד שקל. קוראים לזה גזירות. זה לא גזירות. אנחנו מורידים את החובות של מדינת ישראל".

 

לוי התייחס גם לתפקיד אגף התקציבים בעת זו של תקציב המחולק ל- 12 חודשים, במקום תקציב שנתי וציין כי התפקיד של האוצר הוא שהמשק ימשיך לעבוד בצורה סדירה עד כינונה של ממשלה חדשה, עם זאת לדבריו יש נושאים שבהם אי אפשר להמתין לממשלה חדשה. "יש נושא כמו הדיור שאי אפשר להמתין איתו. היום עברה תוכנית מחיר מטרה בממשלה. בנוסף אנו מקדמים תוכנית לפינוי של בסיסי צבא שתביא לבניה של 66 אלף יחידות דיור. זה התפקיד שלנו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל יוחנן
קרנית פלוג
צילום: גיל יוחנן
מומלצים