שתף קטע נבחר

226 עולים חדשים מאוקראינה נחתו בישראל

בטקס קבלת הפנים שהתקיים בטרמינל 1 נכחו בין היתר שרת הקליטה והעלייה סופה לנדבר, יו"ר הקרן לידידות הרב יחיאל אקשטיין ויו"ר הסוכנות היהודית נתן שרנסקי. השלושה הדליקו עם ילדי העולים נר שביעי של חנוכה

ברוכים הבאים לישראל: 226 עולים חדשים - מתוכם 76 ילדים, מתוכם 11 תינוקות - הגיעו היום אחר-הצהריים (יום ב') בטיסה מיוחדת מאוקראינה. בטקס שנערך בשדה התעופה בנוכחות שרת הקליטה והעלייה סופה לנדבר, סגנית שר הפנים פאינה קירשנבאום, יו"ר הסוכנות היהודית נתן שרנסקי, ח"כ אלכס מילר והרב יחיאל אקשטיין יו"ר הקרן לידידות, התקבלו העולים החדשים במחיאות כפיים ובשירה.

 

 

הטקס בנתב"ג ()
הטקס בנתב"ג

בסוף השבוע האחרון יצאה לאוקראינה משלחת גדולה של אנשי הקרן לידידות יחד עם נציגי משרד הקליטה והעלייה, בראשות השרה סופה לנדבר, על מנת ללוות 230 עולים חדשים שהגיעו ארצה כחלק מפרויקט "עולים בידידות" של הקרן לידידות. בין העולים עשרות משפחות של פליטים ממזרח אוקראינה שנאלצו לעזוב את בתיהם ונותרו חסרי כול.

 

מצבן של הקהילות היהודיות באוקראינה הוא דוגמה למצבן של הקהילות ברחבי חבר המדינות לשעבר. באזור חבר המדינות (חמ"ע) מתגוררת הקהילה היהודית מהגדולות בעולם ובוודאי שהעניות בעולם. לאחר נפילת המשטר הסובייטי נותרה במדינות השונות מערכת רווחה רעועה ביותר הכוללת פנסיות זעומות לקשישים, היעדר סיוע לנזקקים ומוסדות לילדים בסיכון.

 

"עד לפני כשנה הייתה הקהילה היהודית בדונייצק, שבמזרח אוקראינה, גדולה ומשגשגת, ומנתה יותר מ-15 אלף יהודים", סיפר הרב פנחס וישיקצקי, שליח בית חב"ד בדונייצק. "כל זה השתנה עם פרוץ הקרבות בחצי האי קרים. השינוי הגדול אירע ביולי 2014, עם תחילת הלחימה. מקרב הקהילה היהודית כמעט ולא היו נפגעים בנפש, אך המצב הכלכלי החל להידרדר. אז החלטנו להתחיל ולפנות משפחות מהאזור".

 

 

במהלך הביקור הגיעו נציגי המשלחת הישראלית למרכז סמינר שאליו פונו משפחות רבות בטרם עלייתן ארצה. מטרתו של הסמינר היא לאפשר לעולים נחיתה רכה בישראל. במהלכו זוכים העולים לקבל תדרוך על החיים בישראל ועל התרבות ומידע חיוני, ואפילו מתחילים ללמוד קצת עברית. 

 

חברי המשלחת ביקרו גם בבית הספר היהודי של רשת "אור אבנר" בקייב, המהווה אחד מעשרות בתי ספר יהודיים של הרשת הפרושים ברחבי מדינות חמ"ע. מעבר למוסד חינוכי החשוב לשמירת הזהות היהודית של בני הקהילות, בית הספר משמש בעבור עשרות ילדים ממשפחות מצוקה כמקום היחיד שבו הם מקבלים ארוחה חמה, ביגוד חם ועוד.

 

כמו כן ביקרה המשלחת בכפר הילדים היהודי בז'יטומיר, המספק בית לעשרות ילדים יהודים שנפלטו מבתיהם וילדים יתומים. הבית מספק את צורכיהם הפיזיים והחינוכיים של הילדים עד לגיל בגרות. בעת פרוץ הקרבות במזרח אוקראינה שימש הכפר למחנה זמני עבור פליטים יהודיים שנמלטו חסרי כול מבתיהם. הפליטים הגיעו לתקופה זמנית ושוכנו במקום עד אשר נמצא בעבורם פתרון חלופי ארוך טווח. 

 

 

 

בחמ"ע פועלים ארגונים יהודיים כמו איגוד הקהילות היהודיות בראשות לב לבייב, הג'וינט, רשת אורט ואחרים. הקרן לידידות היא מהתורמות הגדולות לסיוע ליהודי חמ"ע ומעבירה מדי שנה 25 מיליון דולר לסיוע ליהודים במצוקה.

 

"ברוכים הבאים לישראל", אמר אקשטיין לעולים. "מרגש מאוד להיות פה היום. לפני שנה הייתי באוקראינה כשיהודים ברחו מהבתים שלהם. ראיתי בעיניים שלהם פחד, ייאוש, הם לא ידעו אם הם יחזרו לבית שלהם. מאז מלחמת העולם השנייה זו הייתה הפעם הראשונה שיהודים הפכו לפליטים. אנחנו פתחנו עבורם מרכזים, ושם האכלנו אותם ודאגנו להם. בכל זמן שיש

מדינת ישראל ויש את חיילי צה"ל שמגנים עלינו, לא יהיו פליטים יהודיים. הייאוש הפך היום לתקווה".

 

לנדבר: "ברוכים הבאים הביתה. אני ממש נרגשת היום. אני יודעת עד כמה היה קשה לאסוף את האנשים האלה ולהגיד להם תחזרו הביתה, יש לכם בית. ברוכים הבאים למדינת ישראל, ברוכים הבאים הביתה".

 

שרנסקי: "גדלתי בדיוק באותם מקומות של קרבות. כשאני גדלתי שם מי שהיה יהודי נחשב למישהו עם מחלה. אנחנו שמחים מאוד שאתם פה. אתם מצטרפים היום ל-5,200 יהודים מאוקראינה שעלו השנה ארצה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים