שתף קטע נבחר

1,250 קופי חוות מזור יישארו בישראל

בעקבות הסכם שנחתם בין חוות BFC (חוות מזור) לחברה לתועלת הציבור "שמורת הקופים", תועבר החווה וכל הקופים המתגוררים בה לידי הנהלת החברה תמורת סכום של פחות משני מליון דולר. בשנתיים הקרובות יפעלו למציאת והקמת מקלט מתאים לקופים הרבים. גיוס הסכום התאפשר בזכות תרומה של איש העסקים עדי גיל מארה"ב. בארגונים למען בעלי חיים שנאבקו לסגירת החווה מזה שנים רבות בירכו על ההסכם

בשבוע שעבר קבע היועץ המשפטי לממשלה כי אין מניעה משפטית לאשר היתרי ייצוא של 560 קופים מחוות מזור למטרות ניסויים רפואים בארצות הברית. אתמול (ב') נחתם הסכם בין חוות BFC בע"מ (חוות מזור) לבין החברה לתועלת הציבור "שמורת הקופים", שיביא לכך כי כל הקופים בחווה יישארו בישראל ולא ישמשו לניסויים.

 

על פי ההסכם בין הנהלת החווה לאנשי החברה, נקבע כי 1,250 קופי מקוק שהיו אמורים להימכר ולהישלח לגופי מחקר רפואי למטרות ניסויים רפואיים, יועברו לבעלות "שמורת הקופים" - חברה שנוסדה על ידי קבוצת אנשי עסקים מישראל ומחו"ל. על פי הערכות, עלות רכישת הקופים הינה כ-1.87 מיליון דולר ועלות כל קוף הינה כ-1,500 דולר.

 

 (צילום: ד"ר משה בושמיץ, חוות מזור) (צילום: ד
(צילום: ד"ר משה בושמיץ, חוות מזור)

בחודשים האחרונים נעשו מאמצים בארץ וברחבי העולם לגייס משאבים רבים כדי לממן את רכישת הקופים מחוות מזור והקמת שמורה או מקלט מתאים עבורם בו יוכלו לבלות את חייהם.

 

עדי גיל, איש עסקים המתגורר בארה"ב, שהקים את הארגון "Adi Gil World Conservation" למען בעלי חיים וסביבה, תרם בעבר ספינת מירוץ לארגון שנאבק נגד ציד לוויתנים וסייע לשיקום כלובי הנשרים לאחר השריפה בכרמל, גייס חלק ניכר מהסכום שנתרם לרכישת הקופים.

 

על פי ההסכם, מתחייבים הבעלים החדשים של החווה לבצע סירוסים של עשרות זכרים במטרה למנוע התרבות של הקופים. יש לציין כי מרבית מהקופים בחווה הינם נקבות. 

 

לבעלי החווה החדשים, ישנה אפשרות להמשיך ולהשתמש בשטח החווה ובאזור התפעולי כדי לטפל בקופים והם התחייבו לשלם עבור הוצאות שכירות המקום וכל ההוצאות הנלוות הדרושות לתפעול המקום ולטיפול בקופים. על פי ההסכם, אנשי חברת "שמורת הקופים" ימשיכו לטפל בקופים המוחזקים בחווה, לספק להם מזון, טיפולים וטרינריים ולשמור על רווחת החיות כמחוייב בחוק צער בעלי חיים.

 

לחברה ניתן פרק זמן של כשנתיים להשתמש בשטח ובמתקני החווה, ובכוונתם לפעול להקים שמורה מיוחדת לקופי המקוק בארץ. עד כה הועברו מחוות מזור בשנה האחרונה מאות קופים בסיוע המשרד להגנת הסביבה אל פארק הקופים בבן שמן.

 

 (צילום: אירמה צידון) (צילום: אירמה צידון)
(צילום: אירמה צידון)

 

בינואר הקרוב אמור להיכנס לתוקף האיסור לייצוא חיות בר מישראל. במהלך התקופה בה ניתנה לחוות המזור להיערך לסגירתה, הותר לה לשלוח קופים לניסויים רפואיים בחו"ל.

 

בארגוני בעלי חיים שלקחו חלק במאבק לסגירת החווה במשך שני עשורים, ביניהם "תנו לחיות לחיות", "האגודה נגד ניסויים בבעלי חיים", "אנונימוס - זכויות בעלי חיים" פרסמו תגובות קצרות בעמודי הפייסבוק שלהם ובירכו על חתימת ההסכם. ענת רפואה, מנהלת עמותת "מאחורי דלתות המעבדה", בירכה את הפעילים למען זכויות בעלי חיים וכתבה כי "כל הקופים ניצלו! בזכותכם הצלחנו לסגור את חוות מזור ולהציל את כל הקופים שנותרו בה!". בימים האחרונים נערכו הפגנות מחאה בעקבות החלטת היועץ המשפטי לממשלה מול חוות מזור במושב מזור ובמרכז תל-אביב. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ד"ר משה בושמיץ, חוות מזור
צילום: ד"ר משה בושמיץ, חוות מזור
מומלצים