שתף קטע נבחר

מחפשים בהיי-טק: מתי לצרף מכתב לקו"ח?

מחפשים עבודה? הסיכויים נגדכם: המגייסים מקדישים עד 30 שניות לסינון ראשוני של קורות החיים שנשלחים אליהם. מכתב מקדים יכול להוות יתרון, אבל רק במקרים מסוימים ואם תנסחו אותו נכון. איך עושים זאת? מדריך

מחפשי עבודה רבים בתחום ההיי-טק ובכלל, נתקלים לא אחת בדילמה האם כדאי וצריך להוסיף מכתב מקדים נפרד לקורות החיים שלהם. סוגיה זו חשובה במיוחד לאור העובדה שמחקרים וסקרים רבים שנערכו בשנים האחרונות, מצאו כי המגייסים מקדישים עד 30 שניות לכל היותר לסינון ראשוני של קורות החיים שמגיעים אליהם.

 

כתבות נוספות בערוץ הקריירה

 

לאור כך עולה השאלה - האם נכון לשלב מכתב מקדים לקורות החיים? כמובן שהתשובה אינה חד משמעית, אבל ההבנה כיצד הדברים נראים מאחורי הקלעים של המגייסים יכולה לסייע בהחלטה.

 

תנו למגייסים להבין שאתם מתאימים לתפקיד

אם חיפשתם עבודה לאחרונה, התרחיש הבא כנראה מוכר לכם מאוד: זיהיתם משרה שמוצאת חן בעיניכם, אתם מרגישים שהיא מתאימה לניסיון ולכישורים שלכם, היא משתלבת היטב בתוכנית הקריירה העתידית שלכם ואתם עושים הכל בכדי להתקבל אליה.

 

קורות החיים שתשלחו, הם שלב הסינון העיקרי הראשון בדרך למשרה הנכספת. במחלקת הגיוס זהו למעשה הרמז הראשון בתהליך שאוסף לאורכו עוד ועוד רמזים כדי להחליט על מידת התאמתכם לתפקיד. פעמים רבות, קורות החיים שלכם יהיו אחד מתוך עשרות או מאות קורות חיים שיתקבלו עבור אותו תפקיד, לכן יש מקום לחזק את הרמזים שמעידים על התאמתכם לתפקיד.

חשוב לשלב רמזים לגבי מידת ההתאמה באופן מושכל ונוח למגייסים (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
חשוב לשלב רמזים לגבי מידת ההתאמה באופן מושכל ונוח למגייסים(צילום: shutterstock)

הדרך לבדל את עצמכם אינה נכונה בהכרח באמצעות שימוש במכתב מקדים בקובץ נפרד. הפרדה זו עלולה לפגוע במיקוד המגייסים בקורות החיים שלכם כך שידלגו למועמד הבא. הכמויות הרבות של קורות החיים והצורך להיות ממוקדים ויעילים בתהליך, לא באמת מאפשרים קריאה של מכתבים מקדימים על ידי צוותי הגיוס של החברות. לכן באשר לשאלה אם לצרף מכתב מקדים או לא, התשובה היא כנראה לא.

 

יחד עם זאת, לשאלה זו יש תשובה חיובית כאשר משלבים את אותם רמזים לגבי מידת ההתאמה באופן מושכל ונוח למגייסים. איך? באמצעות שילוב פסקת תקציר מקצועי או תמצית ידע וניסיון בגוף ובראש מסמך קורות החיים שלכם.

 

היו תמציתיים והדגישו מה שחשוב

בפסקה זו חשוב לסכם את הניסיון העיקרי שלכם והידע שצברתם שנדרש לתפקיד, תוך שאתם מבליטים את המיומנויות והכישורים הרלוונטיים למשרה הספציפית. לא פחות חשוב לציין ולהדגיש איך המשרה משתלבת עם השאיפות שלכם.

 

הבלטת היכולות והניסיון בתחום מסוים מקבלת חשיבות יתרה כאשר הניסיון שלכם מגוון. אם למשל יש לכם ניסיון בניתוח מערכות מידע וניהול פרויקטים ואתם פונים למשרת מנתח מערכות בלבד, כדי למנוע תהיות מצד המגייסים, חשוב להעביר את המוטיבציה שבפנייה לתפקיד ניתוח מערכות בלבד. הדבר נכון גם כאשר אתם חסרי ניסיון תעסוקתי נדרש, במקצועות פיתוח התוכנה למשל. במקרה זה יהיה נכון לציין ולפרט ניסיון שצברתם בתקופת הלימודים או בפרויקט עצמאי שביצעתם בזמנכם החופשי.

 

הפסקה צריכה להיות בהתאמה מלאה ככל הניתן לדרישות התפקיד כפי שפורסמו. אם אתם פונים למשרה של מפתחי תוכנה, אין צורך לציין את הניסיון שלכם במכירות או במתן שירות בפסקה. שמרו על מיקוד והדגישו את מה שיסייע למגייסים להבין למה אתם מתאימים לתפקיד הספציפי.

 

כתמצית או תקציר של קורות החיים שלכם, השתדלו להיות עניינים, תמציתיים ואף מסקרנים כך שהמגייסים העוברים על קורות החיים שלכם ירצו להתקשר אליכם כדי לשמוע פרטים נוספים.

 

שלוש עד חמש שורות, המנוסחות היטב בראש מסמך קורות החיים שלכם ומעבירות את המסר הנדרש יכולות לסייע למגייסים להתמקד בדברים שיגרמו להם לרצות להעביר אתכם לשלב הבא. הקדישו מחשבה לכך וזכרו שפיסקה זו יכולה להיות הזרקור שמאיר ומדגיש למגייסים את הרמז הראשון שבהתאמתכם לתפקיד (או שלא).

 

הכותבת היא מנהלת משאבי אנוש בחברת ה-IT מטריקס ואחראית על תחום הגיוס בחברה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים