שתף קטע נבחר

איראן: ערכנו ניסוי ראשון במל"ט מתאבד

מפקד חיל היבשה של צבא איראן אמר כי מדובר ב"פצצה ניידת", שנועד לפגוע במטרות באוויר, ביבשה וגם בים. מפקד בתרגיל הענק של הצבא האיראני הוסיף: "המל"טים החדשים יכולים לשאת מטען כבד יותר בהשוואה לדגמים ישנים יותר"

צבא איראן ערך לראשונה ניסוי במל"ט מתאבד, במסגרת התרגיל הגדול שעורכת המדינה האיסלאמית במיצרי הורמוז במפרץ הפרסי. כך דיווחו בצהריים (שבת) כלי תקשורת במדינה.

 

מפקד חיל היבשה של צבא איראן, אחמד רזה פורדסטן, אמר כי מדובר ב"פצצה ניידת". לדבריו, המל"ט ששמו יאסיר, נועד לפגוע במטרות באוויר, ביבשה וגם בספינות.

 

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 

"אחת ממטרות כוחות היבשה בתרגיל הייתה להפעיל את המל"טים", אמר אחד המפקדים הבכירים בתרגיל. "השתמשנו במזל"טים בשני שלבים - קודם הם שימשו כדמוי אויב, ולאחר מכן הם הוטסו אל תוך הכוחות". לדבריו, "המל"טים החדשים יכולים לשאת מטען כבד יותר בהשוואה לדגמים ישנים יותר והמצלמות שלהם מצוידות בעדשות באיכות גבוהה יותר".

 

פרשננו לענייני ביטחון רון בן ישי מציין כי המל"ט שהציגו היום האיראנים אינו מהווה פריצת דרך טכנולוגית. זה מטוס גדול-יחסית ללא טייס שנועד לשאת משקל גדול של חומרי נפץ לטווחים קצרים יחסית ולהתרסק אל תוך מטרות גדולות ולפוצץ אותן. המעניין הוא שהמטוס הזה שהוצג במכוון כמל"ט מתאבד הוצג לראשונה במסדרת תמרונים של כוחות היבשה האיראניים באזור מצרי הורמוז.

 

כוונת האיראנים בהצגתו הייתה כפולה: להפגין לעם האיראני את הישגי הטכנולוגיה הצבאית שמפתחים באיראן אך בעיקר, להבהיר לארצות הברית ולמדינות המייצאות נפט הערביות כי בכוחה של איראן לחסום את מצרי הורמוז. המל"ט הזה אינו מיועד לפגוע בסוללות טילי קרקע-אוויר כמו המל"ט הישראלי המתאבד "הארפי" אלא פשוט להתפוצץ לתוך נושאות מטוסים אמריקניות, מכליות נפט ואולי אפילו בארות נפט. המצלמה שנושא המל"ט הזה נועדה רק לזהות את המטרה ולוודא שהשולטים במל"ט מהקרקע יכולים לכוון אותו אל מטרתו בדיוק.

 

למרות היעדר התחכום, כלי הטיס הזה יכול להסב נזק רציני למכליות נפט ולמטרות אזרחיות אחרות מפני שהוא נושא כמות גדולה של חומר נפץ. עם זאת לנושאות המטוסים האמריקניות יש אמצעי התראה והשמדה שיכולים לפוצץ מל"ט כזה באוויר. ממבנהו נראה שמהירותו אינה גבוהה במיוחד וגם אינו יכול לשאת כמות גדולה של דלק שתאפשר לו להגיע לטווחים ארוכים. אם יסופק מל"ט זה לחיזבאללה או לחמאס הוא יהווה בעיה מפני שיוכל לפגוע בשדות גז בים התיכון או במטרות גדולות הסמכוות לגדר המערכת בצפון ובדרום. מגרעתו הגדולה של מל"ט זה היא שהוא איטי וגדול ולכן ניתן ליירטו בקלות יחסית גם באוויר וגם מהים.

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)
 

ביום חמישי החל תמרון ענק של הצבא האיראני. התרגיל מורכב מתמרונים שמשתרעים על שטח נרחב ממיצרי הורמוז במפרץ הפרסי ועד לאזור הדרומי של מפרץ עדן ואף חלקים מהאוקיינוס ההודי.

 

אחד ממפקדי חיל היבשה בצבא איראן, חשמה אללה מלכין, אמר כי מדובר בתמרונים הגדולים והייחודיים ביותר שנראו במזרח התיכון.

 "נראה לכולם באמצעות התמרונים האלה את היכולות של איראן בהתחשב בעובדה שהיא מהווה כוח בעל הרתעה", אמר המפקד הבכיר בהצהרה לכתבים.

 

מלכין שלח מסר ברור לעבר מדינות שייתכן כי ינסו לשבור את הריבונות האיראנית, ככל הנראה בכוונתו לישראל. "המסר החשוב של התמרונים האלה למדינות הידידות שלנו הוא מסר של שלום וחברות. הצגת יכולות ההגנה שלנו מהווה מסר לכל האויבים ולאלה שיש להם שאיפות ביחס לאדמתה של איראן".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
מל"ט איראני, השבוע
צילום: AP
מומלצים