שתף קטע נבחר

בדרכי אביו: "הברסלב של אמנויות הלחימה"

הוא מתפלל לפני כל אימון, ורואה במקצוע שלו דרך לעבודת השם: יהודה, ממשיך דרכו של אביו, אלי אביקזר - מי שהיה הגורו של קרב המגע - נכנס לתחום כבר בגיל ארבע, ולא שוכח את ההנחיה שקיבל מאבא: "ללמד קרב מגע לא כדי להתגונן, אלא כדי לדעת איך למנוע אלימות"

 

 

יהודה אביקזר נושא שם מחייב. הוא הבן של מי שפיתח את קרב המגע בישראל, אלי אביקזר – ובמידה רבה ממשיך דרכו, וכנושא מסורת פיתוח אומנות הלחימה הייחודית הזו, אף הוא הכניס את הטוויסט הפרטי שלו: האמונה. אם תשאלו את אביקזר-הבן, הרי שאת קרב המגע הוא מכנה "הברסלב של אומנויות הלחימה".

 

<<הכל על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות. היכנסו  >>

 

"בזרם של רבי נחמן הבנתי שבעבודת ה', הדברים הפשוטים ביותר והתמימים ביותר הם הדברים הגדולים ביותר", הוא מסביר. "לעומת זאת, זאת באומנויות הלחימה ראיתי שהעיקר זה תנועות מאוד אומנותיות שלא כל אחד יכל לבצע. רק בקרב מגע הדברים מאוד פשוטים, זו הסיבה שמדובר ב'ברסלב' של כל אומנויות הלחימה".

 

עוד בערוץ היהדות - קראו:

 

בהתאם לכינוי כבד המשמעות, אביקזר מתפלל לפני כל פעילות – אפילו לפני אימונים: "רבנו אמר לעשות תפילה לפני כל תורה -

גם תורת הלחימה... התפילה נקראת נשק. היא חרב".

 

אביקזר נכנס לעולם ההגנה העצמית בגיל ארבע, "מאז שבעצם אבא תפס אותי והפיל אותי על המזרון", הוא מספר ל-ynet ו"אורות - טלוויזיה יהודית". "אבא שאל אותי פעם למה אני מלמד קרב מגע. עניתי לו: כדי ללמד אנשים להתגונן. ואז הוא הפתיע אותי בתשובה שלא אשכח: לא בגלל זה צריך ללמד, אלא כדי שאדם ידע כיצד למנוע קרבות ואלימות. קרב מגע לא לומדים מתוך פחד, אלא בשביל לדעת מה לעשות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אורות
תפילה לפני הקרב. אביקזר
צילום: אורות
צילום: אורות
המייסד, האב אלי אביקזר
צילום: אורות
צילום: אורות
לוחם מגיל ארבע
צילום: אורות
מומלצים