שתף קטע נבחר

נעילה אדומה בת"א: מניות הבנקים גררו המדדים מטה

מדד ת"א 100 נחלש ב-0.3% ומדד הבנקים איבד 1.8%; כלכלית ירושלים קפצה ב-8%; מחזור המסחר - 707 מיליון שקל

המסחר בבורסה לניירות ערך בתל-אביב נסגר הערב (א') בירידות שערים. מחזור המסחר עמד על 707 מיליון שקל בנעילת המסחר.

 

מדדי המניות

מדד תל-אביב 25 ירד ב-0.13% ל-1,462.67 נקודות. מדד תל-אביב 100 ירד ב-0.29% ל-1,289.12 נקודות. מדד הנדל"ן איבד 0.16% וננעל ברמה של387.79 נקודות. מדד הבנקים ירד ב-1.81% ל-1,213.5 נקודות.

 

ברקע המסחר

שבוע המסחר שנפתח היום חותם את שנת 2014, בתקווה לסיומת חיובית שתסמן אופטימיות לקראת השנה הבאה. ברקע למסחר היום עמד שבוע חיובי נוסף בניו יורק, השני ברצף. דאו ג'ונס עלה בשישי ב-0.1% לשיא מספר 38 השנה. S&P 500 עלה ב-0.3% לשיא מספר 52 השנה. הנאסד"ק עלה ב-0.7% לרמה הגבוה ביותר מאז מרץ 2000. יום לאחר חג המולד ולפני חופשת סוף השבוע - שלושת המדדים רשמו את המחזור הנמוך ביותר השנה. מדד דאו ג'ונס סגר רצף של 7 ימי עליות, נאסד"ק עלה ב-8 מ-10 ימי המסחר האחרונים, ו-S&P 500 עלה ב-9 מ-10 הימים האחרונים.

 

מניות מרכזיות

מניית אדן אנרגיה איבדה 20% לאחר שהחברה דיווחה מוקדם יותר היום על רכישת מניות ג'נסיס אנרגיה (Genesis Energy Group). ג'נסיס מחזיקה (בעקיפין) בזכויות ברישיונות המכונים רישיונות פלאג'יק וברישיון 394/עוז. החברה, שהחזיקה לפני הרכישה האמורה ב-8.7% מג'נסיס, רוכשת מחברת נורישה (Norisha Holdings) בסך הכול 100 מיליון מניות ג'נסיס שבבעלותה, יחד עם המחאת מלוא הלוואות הבעלים של Norisha כלפי ג'נסיס, תמורת 50 אלף דולר. לאחר הרכישה תחזיק אדן ב-94.6% מג'נסיס.

 

מניית שמן הוסיפה 1.2% לאחר שהחברה עדכנה הבוקר, כי לאחר שהממונה על ענייני הנפט במשרד התשתיות האנרגיה והמים דחה את בקשתה לפטור מהעמדת ערבות בנקאית, היא פנתה לשר התשתיות האנרגיה והמים בבקשה להתערב באופן מיידי ולהורות כי ההנחיות לא יוחלו על החברה, או לכל הפחות להתערב בהחלטה ולפטור את החברה באופן מלא מהצורך בהעמדת ערבויות ועריכת ביטוח בשלב זה של תוכנית העבודה.

פורסם לראשונה 28.12.14, 11:39

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עידו ארז
מומלצים