שתף קטע נבחר

המדינה נגד שחרור אתי אלון: "מניפולטיבית"

אף שוועדת השחרורים המליצה על שחרור מוקדם של אלון, שמעלה ב-250 מיליון שקל, לנוכח התנהגות טובה, המדינה מתנגדת: "התנהלותה מהווה דוגמה ליכולתה לנהוג באופן מניפולטיבי וליצור מצג שווא כאילו בכוונתה לשלם מלוא הקנס"

המדינה מתנגדת לשחרורה של אתי אלון מהכלא: פרקליטות מחוז מרכז הגישה היום (ה') עתירה נגד החלטתה של ועדת השחרורים מהשבוע החולף, לשחרר על תנאי את אלון ממאסר לנוכח התנהגותה הטובה. אלון הייתה אמורה להשתחרר כבר ביום ראשון הקרוב.   

 

העתירה הוגשה לבית המשפט המחוזי מרכז בשבתו כבית משפט לעניינים מנהליים באמצעות עורכות הדין גנית גדות כרמי ועינת לב ארי. הן נימקו את המהלך בכך ש"כספי הבנק למסחר מימנו, הניעו והעצימו ארגוני פשיעה ואף שימשו לביצוע עבירות רבות נוספות על ידי ארגוני פשיעה. למרות חלוף השנים, כספי הבנק למסחר עדיין ממשיכים להניע ארגוני פשיעה וסכסוכים, ועד היום לא נחשפה התמונה המלאה של נתיבי הכספים", לשון העתירה.  

 

אלון הורשעה בגניבה של יותר מ-250 מיליון שקל מהבנק למסחר, ונידונה ב-2003 ל-17 שנות מאסר בפועל ולשלוש שנים על תנאי. בית המשפט גזר עליה גם קנס של חמישה מיליון שקלים.

אביה של אלון, אביגדור מקסימוב, שהורשע במעורבות בפרשה, נידון לשש שנות מאסר בפועל ולשלוש שנים על תנאי. הוטל עליו קנס בסך מיליון שקלים.  

 

בפרקליטות הסבירו כי המסקנות בדבר כספי הבנק למסחר שעדיין מניעים ארגוני פשיעה, עולות בין היתר מההליך הפלילי שניהלו נגד ארגונו של יצחק אברג'יל בעניין הלבנת כספי המעילה של הבנק למסחר. בנוסף, האישום נגד ארגון הפשיעה של אברג'יל שהוגש ביולי 2008 לבית המשפט המחוזי בארה"ב, מפרט כיצד מיזם הפשיעה שלו ושל "החבורה הירושלמית" ניסה להלבין את התשואות מהמעילה בבנק למסחר בישראל. 

 

כמו כן מתנגדת המדינה לשחרור המוקדם של אלון כיוון שבהליך הפלילי נקבע שעליה לשלם קנס בגובה של חמישה מיליון שקל. היא ביקשה כבר ב-2007 להכריז עליה כפושטת רגל ואף ניתן צו המכריז עליה ככזו. "נתון זה לא הוזכר בטיעוני האסירה בפני ועדת השחרורים ולא בכדי. האסירה הייתה חייבת ליידע את הוועדה על צו הכינוס שנפתח שנים קודם, וחשיפת נתון זה הייתה מחייבת את הוועדה לתת משקל גבוה יותר לאי תשלום מלוא הקנס בעתיד", טענו העותרות.

 

"אי תשלום מלוא הקנס בפועל מהווה למעשה אי ריצוי העונש ואי החזרת החוב לחברה. מעבר לכך התנהלות זו של האסירה מהווה דוגמה נוספת ליכולתה לנהוג באופן מניפולטיבי וליצור מצג שווא כאילו בכוונתה לשלם את מלוא תשלום הקנס".

 

מאז החלטת ועדת השחרורים הייתה אלון נתונה במתח רב בהמתנה לקראת החלטת הפרקליטות. ההמתנה אמורה הייתה להימשך עד יום ראשון, המועד האחרון לעיכוב ביצוע השחרור. אם עד יום זה לא היה מוגש ערעור, היא הייתה משתחררת כבר באותו יום. 

 

אסיר לשעבר העיד: "זו המתנה מורטת עצבים. מריחים את הבית ואת החופש אבל אתה לא בטוח שאתה משתחרר. אתה תלוי בהחלטה שתתקבל בפרקליטות. אני לא מקנא בה על מה שעבר עליה בימים האחרונים. כמו כל אסיר אחר היא בטח התאכזבה קשות שהשחרור שלה מתעכב", סיפר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עטא עוויסאת
אתי אלון
צילום: עטא עוויסאת
מומלצים