שתף קטע נבחר

וינשטיין משיב לביקורת מליברמן: "דברי הבל"

היועץ המשפטי לממשלה הדף את טענות יו"ר ישראל ביתנו, שלפיהן פרשת השחיתות החדשה נקשרת לרדיפה של המשטרה והפרקליטות: "מערכת אכיפת החוק עיוורת בכל הקשור לפוליטי. טוב לנו לו הדברים לא נאמרו". בהתייחס לפרשה הנחקרת הבהיר כי היא "מעלה חשד לשחיתות מאורגנת ושיטתית, בהיקפים נרחבים"

היועץ המשפטי לממשלה נגד השר הבכיר בממשלה: יומיים לאחר ששר החוץ ויו"ר ישראל ביתנו, אביגדור ליברמן, מתח ביקורת נוקבת על המשטרה והפרקליטות בעקבות עיתוי פרסום החשדות לשחיתות במפלגתו, התייצב הערב (יום ה') היועץ המשפטי לממשלה, יהודה וינשטיין, להגנת מערכת האכיפה. "אני נותן גיבוי מלא ליחידות החוקרות, וכל מה שנעשה ברשותי – נעשה", אמר וינשטיין.

 

עוד בחדשות:

התוצאות והדרמות בליכוד: ארדן ראשון

הסערה בדרך: "בשבוע הבא - שלג בירושלים"

 

בכנס פתיחת הקמפיין של מפלגת ישראל ביתנו ביום שלישי באריאל אמר ליברמן בין היתר כי "מערכת הבחירות עוד לא החלה, אבל מבחינת המשטרה הקמפיין כבר בעיצומו. זו לא פרשת ישראל ביתנו, זו פרשת להב 433". וינשטיין לא נותר חייב ואמר בתגובה בכנס של העמותה למשפט ציבורי בישראל שהתקיים בחיפה כי "אישרתי חקירה זו וליוויתי אותה באופן צמוד. הפרשה החלה באירועים נפרדים, שהתגלה ביניהם מכנה משותף. היא התרחבה מישיבה לישיבה וגילתה תמונה מדאיגה".

 

בהתייחסו באופן נקודתי לביקורת של ליברמן אמר וינשטיין כי "שמעתי בימים האחרונים טענות נגד המשטרה והפרקליטות שהן מונעות ממניעים פוליטיים ורצון להתערב בהליך הפוליטי - לכאורה להתערב בבחירות. אין דבר רחוק מזה. מערכת אכיפת החוק היא עיוורת בכל הקשור לפוליטי. אלה דברי הבל הנסמכות על אדני שווא. טוב לנו לו לא נאמרו".

 

היועץ המשפטי לממשלה הסביר כמה נקודות שלפיהן ניתן לשלול את המעורבות הפוליטית, והסביר מדוע הפכה החקירה לגלויה במועד שבו פורסמו החשדות לשחיתות: "מועד המעבר לחקירה גלויה נקבע לפני הבחירות, עלה חשש לשיבוש החקירה, אנחנו נמצאים בתקופת אישור התקציב ובמהלכו עלולות היו להתבצע העברות כספים באמצעים שגילינו חקירה. בנוסף, זכות הציבור לדעת את הדברים".

 

בהתייחס לפרשה הנחקרת הוסיף כי היא "מעלה חשד לשחיתות מאורגנת ושיטתית, בהיקפים נרחבים. שחיתות שמקורה על פי החשד בקנוניה בין אנשי שלטון מרכזי, שלטון מקומי ועמותות ציבוריות, וכל אלה לצורך הפקת רווחים וטובות הנאה אישיות מכספי הציבור. אישרתי פתיחתה של חקירה זו. ליוויתי אותה באופן צמוד. התקיימו בפניי דיונים לצורך אישור פעולות חקירה ולצורך קבלת החלטות על אפיקי חקירה חדשים.

 

"הפרשה החלה ממספר אירועים שונים ונפרדים, אשר התגלה ביניהם מכנה משותף. החקירה שהחלה כחקירה סמויה התרחבה מישיבה לישיבה וחשפה על פני הדברים תמונה מדאיגה. חומרתם המופלגת של החשדות, והעובדות שבעטיין התעורר צורך לבצע חקירה גלויה, מוכרים לי היטב".

 

בנוגע לשמירת החוק לקראת הבחירות הדגיש היועמ"ש: "בתקופת בחירות אנו נדרשים להבהיר לרשויות השלטון את המגבלות על חירות פעולתן עד לכינונה של ממשלה חדשה. פרסמנו הנחיות יועץ עדכניות על המותר והאסור בתקופת בחירות. נדרשנו לסוגיית המינויים בתקופת הבחירות. אפשרנו מינויו של רמטכ"ל. לא אפשרנו מינוי מפכ"ל ונציב שרות בתי הסוהר".  

 

וינשטיין מצטרף בדבריו לשר לביטחון הפנים יצחק אהרונוביץ', איש

ישראל ביתנו, שמתח אתמול ביקורת מרומזת על ראש מפלגתו ליברמן. אהרונוביץ' גיבה את עבודת המשטרה, הפרקליטות והיועץ המשפטי לממשלה בפרשה.

 

אתמול דווח כי וינשטיין הרחיק את סגנית שר הפנים פאינה קירשנבאום ממשרדה, בשל היותה חשודה מרכזית בפרשת לשחיתות. במכתב ששיגר לסגנית השר כתב וינשטיין: "הגעתך למקום תפגע באמון הציבור".

 

בתוך כך, נשיא בית המשפט העליון אשר גרוניס התייחס בכנס בחיפה למתקפה על בית המשפט העליון בעקבות ביטול חוקים, וציין כי היא נובעת מחוסר הבנה על תפקיד בית המשפט. לדבריו, "השאלה שצריכה להטריד את כל מי שקרוב למשפט הציבורי היא התפישה הרווחת בציבור הישראלי כי החלטה של הרוב חסינה מפני ביקורת שיפוטית – אם זו החלטה של הכנסת או החלטות שמתקבלות על ידי הרשות המבצעת".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
היועמ"ש וינשטיין
צילום: מוטי קמחי
מומלצים