שתף קטע נבחר

מחשב מסנן את הקו"ח שלכם: כך תכתבו נכון

בעידן שבו חברות רבות משתמשות בסורק ממוחשב כדי לסנן את קורות החיים שלכם , חשוב לדעת כיצד זה משפר את סיכוייכם למצוא עבודה, אך גם מה עלול למנוע מהמידע שלכם להקלט או להיות משובש. מדריך

ארגונים רבים בשוק מסננים את קורות החיים של המועמדים לא באמצעות עין אנושית, אלא פעמים רבות באמצעות סורק. כדי להגדיל את הסיכוי שיצפו בקורות החיים שלכם - יש להזהר מנפילה בכשלים שונים, שבגינם המידע שלכם לא ייקלט או שהתוכן יהיה משובש. 

 

 

מדובר בנוהג חדש הקיים בחברות מכל המגזרים - הייטק, תעשייה, תקשורת, ביו-טק, אקדמיה, בנקאות, קמעונאות, חברות השמה ועוד, לכל סוגי התפקידים הנדרשים. השימוש בסורקים הגיע מתוך צורך של המגייסים - קרוב למיליון איש מחפשים היום עבודה ועל כל משרה מתמודדים מועמדים רבים מאוד. כתוצאה, ארגונים רבים קורסים תחת הנטל וקורות חיים רבים לא זוכים בכלל לצפיה.

 

הסורקים, המשמשים כקוראי קורות חיים - מסייעים בסינון המועמדים הרבים. הם עוברים על קורות החיים ושולפים את המועמדים שעונים לדרישות הספציפיות שהוגדרו למשרה הנדרשת. יתרון נוסף הוא יצירת מאגר עם כמות אינסופית של קורות חיים, המאפשר לשלוף מועמדים עם נתונים ייחודים גם אם הגישו מועמדות לפני זמן רב. 

 

הכרת השחקן החדש על חסרונותיו ויתרונותיו תאפשר להתבלט נכון יותר ולהגדיל את הסיכויים לעבור את הסינון הראשוני. אמנם זו רק תחילת הדרך למציאת עבודה, אך כדי להגיע לשלבים המתקדמים בתהליך המיון נדרש לעבור ראשית את סורק קורות חיים. אז כיצד תוכלו להגדיל את הסיכוי שיצפו בקורות החיים שלכם בחברה שמסתייעת בכלי זה?

 

כשלים טכניים

חשוב להקפיד שקורות החיים שלכם יערכו בהתאם לנתונים הבאים:

 

• קובץ WORD בלבד (יש סורקים שקוראים רק קובץ WORD).

 

• תמונה - אין להוסיף תמונה, היא עלולה לשבש את המידע.

 

• טבלה או מסגור מקטע - אין לכתוב את קורות החיים בטבלא או למסגר חלקים בקורות החיים, זה עלול לשבש את המידע.

 

• כותרת עליונה- קיימים סורקים שלא קוראים את הכותרות החוזרות על עצמן בכל הדפים במסמך. לפיכך - אל תכתבו את שמכם ואת פרטי ההתקשרות שלכם בכותרת עליונה.

 

כשלים אנושיים

השתמשו בעולם מונחים רחב ככל האפשר, שיכיל בוודאות מילות חיפוש פוטנציאליות שבהן יתתמש המעסיק לסינון מועמדים. אםהמעסיק שהגדיר את מילות המפתח השתמש בעולם מושגים צר, הנתונים שלכם עלולים לא לעלות בכלל בחיפוש או לזכות בניקוד נמוך, תלוי במערכת הסורקת. דוגמאות:

 

תארים - לעיתים יוגדר הסינון באמצעות התואר הנדרש. מתפעל מיומן יציין תואר ראשון ו/או BA, אך יש מקרים בהם יירשם רק אחד מהשניים, כאשר דווקא זה שיושמט יהיה זה שמצוין בקורות החיים שלכם.

 

תפקידים - כדאי לציין את כל השמות בווריאציות שונות על מנת שקורות חייכם יעלו תמיד בחיפוש, למשל מנהלת אדמיניסטרטיבית / מזכירה / פקידה. לעיתים השם ייכתב באנגלית או בעברית בלבד, ולפיכך מומלץ לכתוב מרקום / MARCOM / תקשורת שיווקית. לעיתים החיפוש יעשה בעזרת קיצור, אז מוטב לכתוב את שתי האפשרויות - עו"ד / עורך דין. אם התפרסמה משרה, כדאי להשתמש בדיוק באותו מונח שבו ובאותו האופן בו השתמשה החברה.

 

תחום אחריות - יש להתאים את הביטויים המשמשים אתכם בקורות החיים לאותם הביטויים שנדרשו בפרטי המשרה, גם אם זה בדיוק אותו הדבר. למשל - בקורות חייכם רשמתם "שיפור מתמיד של התהליכים ושיפור הרווחיות", ובדרישות התפקיד נדרש "ניסיון בתהליכי ייעול". במקרה שכזה, מומלץ לשנות את הניסוח ולכתוב את זה בטרמינולוגיה שנבחרה על ידי החברה.

 

שיפור סיכוייך

לפניכם טיפים שיעזרו לקורות חייכם להיות אטרקטיביים יותר בעיני המעסיק הפוטנציאלי:

 

סדר - רצוי לסדר את המידע בסדר שהוגדר במודעה. למשל: אם הדבר הראשון שצוין בתחומי האחריות בדרישות המשרה מופיע אחרון בקורות חייכם בניסיונכם המקצועי, כדאי לכם להעלות אותו למעלה.

 

מילות מפתח - חשוב לזהות את מילות המפתח של המשרה ולדאוג שיופיעו בקורות החיים אף כמה פעמים, למשל בתמצית, בניסיון התעסוקתי ובתפקידים. יש קוראי קורות חיים שמחשבים את שנות ניסיונכם בתחום העיסוק או בטכנולוגיה מסוימים ולכן אם יש מילת מפתח המופיעה בדרישות המשרה, כדאי לציין אותה בכל התפקידים בהם מילה זו רלוונטית, שכן אז יחשב הסורק את ניסיונך באותו תחום או טכנולוגיה.

 

תאריך שליחת קורות חיים - מעסיקים רבים מגדירים בחיפוש את תאריך שליחת קורות החיים על מנת להגיע למועמדים שעכשיו מחפשים עבודה. אם שלחת קודם לכן וציינתם זאת - קורות חייכם לא יסרקו. לפיכך, אם תהליך החיפוש שלך מתמשך וכבר שלחתם בעבר, כדאי לשלוח שוב.

 

נירית גלר ג'מילי (MA)- יעוץ במציאת עבודה ובניית קריירה


פורסם לראשונה 07/01/2015 20:44

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים