שתף קטע נבחר

כפייה ואיומים: ההוצאה לפועל נגד קשיש בן 70

גובים הגיעו לבית הוריהם של חייבים ואיימו לעקל רכוש אם לא ישלמו את החובות של ילדיהם. בית המשפט העמיד את אנשי ההוצאה לפועל במקומם

פסק דין של בית משפט השלום בראשל"צ שוב חושף התנהלות מדאיגה של ההוצאה לפועל: גובי הוצל"פ איימו על קשיש כי יעקלו את כל רכושו אם לא ישלם את החובות של בניו. בלית ברירה הוא נכנע להם, מסר להם צ'קים בסך של כ-68 אלף שקל וביטל אותם לאחר מכן. השופטת ד"ר איריס סורוקר קבעה שהגבייה בוצעה באמצעות כפייה ואיומים, והצדיקה את מעשיו של האב.

 

פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:

 

באחד הבקרים ביוני 2006 דפקו נציגי הוצאה לפועל על דלתם של בני זוג כבני 70, שלשני ילדיהם חוב של כ-68 אלף שקל לחברת "ח. עלמה יזמות עסקית", במסגרת צו עיקול. על מנת שלא יבוצע העיקול, האב מסר לנציגי ההוצאה לפועל 5,000 שקל במזומן ושני צ'קים נוספים לכיסוי החוב - ולאחר מכן ביטל אותם.

 

עורכת דין המייצגת את החברה, שעוסקת בניכיון צ'קים, הגישה לבית המשפט תביעה נגד האב ודרשה לחייב אותו לפרוע את הצ'קים, שנועדו לכסות את החובות של בניו.

 

האב טען כי הגובים, שסירבו להזדהות בתחילה, התנהגו בבריונות ואיימו לרוקן את ביתו. הוא הוסיף כי הוא הסביר להם שהדירה שייכת לו ולאשתו ולא לבניו, ושקיים צו שבית משפט המורה על עיכוב הליכי ההוצאה לפועל, אך הם המשיכו בשלהם והודיעו לו כי לא מעניין אותם אם יש צו שכזה, והם מתכוונים לבצע את העיקול בכל מקרה.

 

עוד טען האב, כי המהומה שיצרו הגובים הבהילה מאוד אותו ואת אשתו הסובלת מנכות נפשית, וגרמה להתקהלות של שכנים רבים, וכי הגובים ניצלו את הלחץ הנפשי שהוא חש, והציעו לו לשלם להם את החוב בצ'ק על מנת להימנע מהעיקול.

 

משכך, טען, הוא רשם את הצ'קים בלית ברירה בשביל למנוע את העיקול, מתוך הנחה שעד למועד הפירעון הוא יוכיח כי קיים צו עיכוב הליכים המונע את העיקול.

 

לא ניתנו מרצון

השופטת סורוקר ציינה כי העובדה ששני החייבים התגוררו בבית הוריהם לא אומרת שהרכוש בדירה שייך להם. לדבריה, היו בידי התובעת והגובים סימני אזהרה ברורים נוספים לכך שהרכוש שביקשו לעקל אינו של החייבים.

 

השופטת האמינה לגרסת האב שהצ'קים הוצאו ממנו בכפיה ואיומים, וכי הוא האמין שהם נמסרים בנאמנות בלבד, עד שיציג את צו עיכוב הליכי העיקול. בנסיבות אלה, קבעה, האב היה זכאי לבטל את הצ'קים.

 

לפיכך דחתה השופטת סורוקר את התביעה וחייבה את ההוצאה לפועל לשאת בהוצאות של 19,100 שקל.

 

על בעל תפקיד מטעם ההוצאה לפועל להזדהות אם הוא מתבקש לעשות זאת, וכמובן שאסור לו לאיים. במקרה שנודע לו על קיום צו עיכוב הליכים או שמתעורר ספק כי הרכוש אכן שייך לחייב, עליו להפסיק מיד את ההליכים ולהודיע על קיום הצו ללשכת ההוצל"פ.

 

  • לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
  • הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
  • ב"כ התובעת: עו"ד רינת נגאר
  • ב"כ התובע: עו"ד סלמה יוסי
  • עו"ד ומגשר יואב סברוב עוסק בהוצאה לפועל
  • הכותב לא ייצג בתיק

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים