שתף קטע נבחר

מדוע סין מנסה להכחיד את "פיקאצ'ו"?

סין טוענת כי חיית המחילות פיקה, ההשראה לדמות מ"פוקימון", גורמת להידרדרות אקולוגית של הרמה הטיבטית. מאז 1958 מנסים להדבירה

ממשלת סין מנסה זה שבעה עשורים להכחיד את החיה שהייתה ההשראה לדמות האהובה מסדרת הילדים המצוירת "פוקימון" - "פיקאצ'ו" למרות אזהרות שמשמיעים מדענים נגד ריסוסה הרעיל.

 

עוד חדשות בעולם :

הנסיך מסתבך: "10,000 ליש"ט עבור מין"

הספינה באוטומט - ואז נוטשים המהגרים למות

"הייתי חלק מיחידה של פושעי מלחמה". הבוסני שהניח את נשקו והפך לפעיל שלום

 

פיקה, בעל החיים הדומה במראהו לעכבר, מתגורר במחילות ברחבי צפון-מערב סין באזור הרמה הטיבטית שבמחוז צ'ינגהאי. הוא תויג זה שנים כמזיק על ידי הרשויות משום שלתפישתן הוא קשור בהרס הערבות.

הדמות האהובה מ"פוקימון", פיקאצ'ו (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
הדמות האהובה מ"פוקימון", פיקאצ'ו(צילום: רויטרס)

הרמה הטיבטית היא מקורם של עשרת הנהרות הגדולים ביותר שזורמים להודו, נפאל, תאילנד, פקיסטן וסין. הנהרות מספקים מים לכ-20 אחוזים מאוכלוסיית העולם. לכן, החליטה למנוע את הידרדרות האדמה שמסביבם על ידי הדברת מזיקים, בהם הפיקות.

 

עד 2006 רוססו שטחים בהיקף של 360 אלף קמ"ר באבץ פוספט במחוז צ'ינגהאי. מאז מימנה הממשלה שלב חדש של הריסוס הרעיל שהיה אמור להתבצע בשטחים נוספים בהיקף של 110 אלף קמ"ר בעלות של 35 מיליון דולרים עד 2014.

חיית המחילות, פיקה (צילום: ג'סטין ג'ונסון, CC BY-SA 3.0) (צילום: ג'סטין ג'ונסון, CC BY-SA 3.0)
חיית המחילות, פיקה(צילום: ג'סטין ג'ונסון, CC BY-SA 3.0)
 

לפי חוקרים מאוניברסיטת אריזונה, הרשויות המקומיות בסין מנסות להכחיד את אוכלוסיית הפיקה מאז 1958. החוקרים, מקסוול ווילסון ואנדרו סמית, טוענים דווקא ההיפך - החיה החמודה מספקת יתרונות למערכת האקולוגית.

 

במאמר שפורסם בחודש שעבר במגזין "אמביו", טענו השניים כי הפיקה "מהגר" לאדמות שחלה הידרדרות באיכותן ואינו גורם להידרדרות בעצמו. ניסויים שביצעו באוניברסיטה מצאו כי המחילות של הפיקות אף שיפרו את

 ספיגת המים באדמה וצמצמו את הסיכויים לשיטפונות בעונות מונסון.

 

לפי הדו"ח של החוקרים, לאחר שהפיקות מורעלים, אזור המחילות שבו חיים ציפורי הרמה ולטאות ממינים סוגים קורס ומיני הציפורים נעלמות או אוכלוסייתן מצטמצמת. תוכניות הריסוס הרעיל מצמצמות גם את היקף המזון שנאכל על ידי טורפים.

 

סין אינה הראשונה שניסתה להכחיד את החיה אולם ממשלת מונגוליה החליטה לאחרונה להפסיק להרעיל את הפיקות, בעצת מדענים אחרים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
ממשלת סין מנסה להכחיד את החיה פיקה פיקאצ'ו
צילום: רויטרס
מומלצים