שתף קטע נבחר

אביב בגליל: 3 מתכונים של ארז

לפני שייגמר: ארז קומרובסקי מכין עם כל ירקות העונה שלישיית מנות לסוף השבוע - גונדי עם קייל, פסטה ירוקה עם שום טרי וגם מנדלברויט פרמזן וצנוברים

1. פסטה עם שום ירוק ואגוזי קשיו קלויים

את האמת להגיד - בדרך כלל אני לא משתמש באגוזי קשיו במטבח שלי, אבל משום מה הם התגלגלו לתוך הפסטה הזאת עם השום ויצאו נהדר. אז הפעם אני חורג ממנהגי.

 

 

המרכיבים:

1 חבילה פסטה מסוג טליאטלה

1/2 כוס שמן זית

1 כוס גבעולי שום ירוק, קצוצים גס

1 כוס אגוזי קאשיו קלויים היטב, שבורים גס

1 כוס זיתי קלמאטה, מגולענים וקצוצים דק

3/4 כוס גבינת כוס גבינת פקורינו עדינה, מגורדת דק

מלח ים

 

אופן ההכנה:

  1. מרתיחים מים עם מלח ומבשלים את הפסטה על פי הוראות הבישול שעל החבילה.
  2. בינתיים מחממים מחבת עם שמן הזית ומטגנים את עלי השום כדקה. מוסיפים מיד את הזיתים, מערבבים עם הגבינה ואגוזי הקאשיו. מגישים מיד.

 

 (צילום: רפי אהרונוביץ') (צילום: רפי אהרונוביץ')
(צילום: רפי אהרונוביץ')

 

2. מרק עם גונדי אסלי מחומוס מושרה וטחון, עם או בלי קייל

לצורך הכנת הכדורים, טחנתי חומוס מושרה במטחנת הבשר הידנית הישנה של אמא שלי, הסתבכתי טיפ טיפונת, אז המשכתי לטחון במולינקס, מה שיצא לא פחות טוב.

 

המרכיבים:

 

לגונדי:

1 כוס חומוס מושרה במים ל-12 שעות לפחות

1 כוס בצל טחון

400 גרם פרגית טחונה

2 כפות שמן

1 שורש כורכום, מגורד דק

מלח

פלפל לבן גרוס טרי

4 תרמילי הל כתושים

 

למרק:

2 ליטר ציר עוף, עמוק ומסונן

כורכום טרי מגורד

מלח ופלפל לבן גרוס טרי

4 כוסות קייל טרי, קצוץ דק (אם אין קייל - תשכחו ממנו)

 

אופן הכנה:

  1. טוחנים את החומוס במטחנת בשר, מערבבים עם הבצל הטחון ושאר מרכיבי הקציצות ומניחים לחצי שעה במקרר.
  2. יוצרים מתערובת הבשר קציצות בגודל פינג פונג בידיים רטובות.
  3. מתבלים את מרק העוף במלח, פלפל וכורכום. מכניסים פנימה את הקציצות ומבשלים כחצי שעה
  4. מוסיפים את הקייל ומבשלים 10-15 דקות נוספות. מגישים לצד אורז לבן.

 

 (צילום: ארז קומרובסקי)
(צילום: ארז קומרובסקי)

 

3. מנדלברויט צנובר וגבינת פרמיג'אנו (פרמזן)

 

המרכיבים:

3 כוסות קמח רב תכליתי

1 כף שטוחה אבקת אפייה

1 כוס צנוברים

1/2 כף שטוחה מלח גס

8 עלי מרווה, קצוצים דק

1 כפית פלפל לבן, גרוס גס

100 גרם גבינת פרמזן, מגוררת דק

3 ביצים

1/2 כוס שמן זית עדין

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את הקמח עם אבקת אפייה, מלח ופלפל. מוסיפים את הפרמיג'אנו, עלי המרווה והצנוברים ומערבבים. מוסיפים את הביצים והשמן, ולשים רק עד קבלת בצק אחיד. אם הבצק יבש מדי – אתם יכולים להוסיף עוד חלמון ביצה.
  2. יוצרים 2 נקניקים ארוכים, ומניחים על נייר אפייה. אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך כ-20 דקות. מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר מעט.
  3. פורסים את הנקניקים לפרוסות אלכסוניות בעובי של כ-1 ס"מ, ומניחים את הצד החתוך על נייר האפייה.
  4. מחזירים לתנור ואופים בטמפרטורה של 150 מעלות על טורבו במשך כ-15 דקות נוספות, או עד שהעוגיות יבשות.

 

 (צילום: ארז קומרובסקי) (צילום: ארז קומרובסקי)

 (צילום: ארז קומרובסקי) (צילום: ארז קומרובסקי)
(צילום: ארז קומרובסקי)

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ארז קומרובסקי
גונדי
צילום: ארז קומרובסקי
מומלצים