שתף קטע נבחר

700 גרם בשבוע: הישראלים ממחזרים יותר

בתאגיד המחזור תמיר צופים שבעוד חמש שנים יזנק מיחזור האריזות מ-5,000 ל-40 אלף טון. המטרה: מחצית מהישראלים ימחזרו בעוד שלוש שנים

ממחזרים יותר משנה לשנה: למעלה מ-5,000 טון אריזות נאספו בשנת 2014 בפחים הכתומים. בתאגיד המיחזור תמיר מעריכים כי בשנה הנוכחית יגיע הנתון 12 אלף טון ובעוד חמש שנים ל-40 אלף טון אריזות למיחזור - כשהתחום המוביל הוא פלסטיק. מנכ"ל תאגיד המחזור תמיר, קובי דר, אמר בראיון ל-ynet כי בשנה שעברה 1.4 מיליון ישראלים היו חשופים לפחים הכתומים והכוונה היא שבשנה הנוכחית יזנק המספר ל-2.5 מיליון ויגיע ל-4.5 מיליון בשנת 2018.

 

עוד כתבות על מיחזור אריזות:

3 שנים לחוק האריזות: כמאה מיליון שקל הושקעו במיחזור

חפשו אותם: 42 אלף פחים כתומים בארץ

 

אל 45 אלף הפחים הכתומים המוצבים ברחבי הארץ מתבקשים הצרכנים תושבים להשליך אריזות של מוצרים שונים: אריזות מזון, שקיות פלסטיק, קופסאות שימורים, קרטוני משקאות וחלב, אריזות קרטון קטנות, אריזות של מוצרי טיפוח וניקיון, שקיות פלסטיק ועוד.

 

פלסטיק, מתכת וקרטונים. הפח הכתום (באדיבות תאגיד המחזור תמיר) (באדיבות תאגיד המחזור תמיר)
פלסטיק, מתכת וקרטונים. הפח הכתום(באדיבות תאגיד המחזור תמיר)

 

על העלייה באיסוף האריזות למיחזור ובכמות הישראלים הממחזרים, אמר דר: "עם מאמצי הסברה אנחנו רואים ששיתוף הפעולה עם הציבור הולך ועולה. בהתחלה כל משפחה מחזרה 250 גרם בשבוע בממוצע ועכשיו עלינו ל-700 גרם בממוצע לשבוע ואפילו יותר". לגבי הזינוק בכמות האריזות למחזור, שזינק בשנה החולפת ב-320%, הוא אמר: "מה שמגדילך את הכמויות אלו המצטרפים החדשים וגם כאלו שמפרידים יותר".

 

בתאגיד המחזור תמיר אמרו כי עד כה השקיעו היצרנים והיבואנים ביישום חוק האריזות, למעלה מ- 100 מיליון שקלים, שהופנו להצבת מתקנים ייעודים, מיון ומחזור פסולת האריזות, מימון הסברה וחינוך ברשויות המקומיות וכן קמפיינים ארציים להטמעת ערכי הפרדת הפסולת בקרב הציבור.

 

תהליך מחזור פסולת האריזות מתחיל בבתי התושבים, בהם האריזות השונות מופרדות משאר הפסולת הביתית ולאחר מכן מושלכת לפח הכתום. בתחילת 2015 תושלם הקמת שני מתקנים ייעודיים למיון פסולת האריזות: מתקן אחד מוקם בראשון לציון והשני בעפולה. עם השלמת תהליך הקמת שני המתקנים, תתקרב ישראל לרמת מיון הפסולת הגבוהה הנהוגה במתקנים באירופה, המאפשרת חילוץ מקסימלי של אריזות הנשלחות למחזור באמצעות טכנולוגיות חדישות דוגמת זיהוי אופטי של חומרים, הפרדה בליסטית ועוד.

 

מאז החל תאגיד המחזור תמיר בפעילות ליישום הוראות 'חוק האריזות' נפרסו למעלה מ- 45,000 פחים כתומים ברחבי הארץ. בנוסף הוצבו גם 3,000 פחים סגולים לאיסוף בקבוקי זכוכית שאין עליהם פיקדון.

 

לאחרונה החל תאגיד המחזור לחלק שקיות בד שבהן ניתן לשים אריזות למחזור, שאותן נעביר לפח הכתום. "צריך לייצר תשתית חינוכית של הפרדת פסולת בבית", אמר דר. "אנחנו עושים את זה בכמה מסלולים מקבילים. כל זה כולל חומרי הסברה וקמפיינים – כדי להטמיע ערך של הפרדת פסולת. יחד עם כל המרכיבים תבוא גם התשתית החינוכית שתשלים את התמונה ותאפשר לנו לשפר אותה".

 

ומה הישראלים זורקים הכי הרבה לפחים הכתומים? דר מגלה כי במקום הראשון נמצאות אריזות הפלסטיק ואחריהן אריזות מתכת וקרטוני משקה.

 אגב, באותם פחים ניתן גם לשים שקיות ניילון, שגם הן יכולות לעבור תהליך מחזור. דר: "זה הכול חומרי אריזה שנאספים ובמקום להיות מושלכים לאתרי הטמנה – הם חוזרים כחומרי גלם".

 

תאגיד המחזור תמיר, הוקם בשנת 2011 על מנת ליישם את חוק האריזות, שלפיו יצרנים ויבואנים יממנו את הטיפול באריזות אותן הם מייצרים. לצורך כך, אלו שוכרים את שירותיו של התאגיד שמבצע עבורם את העבודה. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
באדיבות תאגיד המחזור תמיר
פח כתום למחזור
באדיבות תאגיד המחזור תמיר
קובי דר
מומלצים