ירידות בנעילה בת"א; קנון קפצה ב-6.5%
המדדים ת"א 25 ות"א 100 ירדו ב-0.3%, מדד הבנקים איבד 0.2%; קנון שפוצלה מהחברה לישראל ריכזה את מחזור המסחר ה-6 בגובהו בבורסה
המסחר בבורסה לניירות ערך בתל-אביב נסגר הערב (א') בירידות שערים.
מדדי המניות
מדד תל אביב 25 ירד ב-0.26% ל-1,465.79 נקודות. מדד תל אביב 100 ירד ב-0.29% ל-1,286.74 נקודות. מדד הנדל"ן ירד ב-0.09% ל-384.58 נקודות. מדד הבנקים ירד ב-0.19% ל-1,244.97 נקודות.
ברקע המסחר
המסחר בבורסות ניו יורק ננעל בשישי בערב בירידות שערים; מדד דאו ג'ונס נחלש ב-0.9%, נאסד"ק איבד 0.7% ו-S&P 500 ירד ב-0.8%.
בשוק הסחורות, הנפט המשיך בצניחה - איבד בשבוע שעבר 8% ומחירו נקבע על 48.36 דולר לחבית. מחיר הזהב עלה היום בשיעור של 0.6% לרמה של 1,216.1 דולר לאונקיה - בסיכום שבועי התחזקה המתכת ב-2.5%.
במרכז המסחר בשישי עמדו נתוני התעסוקה מהם עולה כי לכלכלה האמריקאית נוספו בדצמבר 252 אלף משרות חדשות ושיעור האבטלה ירד ל-5.6% מ-5.8%. התוצאות היו טובות מתחזיות האנליסטים, שציפו לתוספת מותאמת עונתית של 230 אלף משרות חדשות. עם זאת, נרשמה ירידה בשכר הממוצע לשעה וגדל מספר האמריקאים שעזבו את כוח העבודה.
מניות מרכזיות
את מרכז העניין ריכזה היום מניית קנון שפוצלה מהחברה לישראל ונסחרה לראשונה. המחזור בקנון הסתכם ב-15.9 מיליון שקל ושווי השוק שלה נקבע על 4.11 מיליארד שקל.
שוקי בורשטיין, מנהל ההשקעות הראשי של כלל ביטוח מסיים את תפקידו, כך נודע ל"כלכליסט". ענת לוין שכיהנה בתפקידה האחרון כיו"ר מגדל - מועמדת להחליפו. בורשטיין מונה לפני שנתיים לתפקיד מנכ"ל כנף, זרוע ההשקעות של כלל ביטוח. בתפקידו הקודם שימש בורשטיין מנכ"ל לאומי משכנתאות ולכן מינויו עורר הרמת גבות בתעשייה בשל חוסר ניסיון בהשקעות. מניית החברה איבדה 1.88%.
אחרי קוסט 365 וניו-פארם, יאיר פיליפ מסמן את היעד הבא: איש העסקים מהקריות מנסה לרכוש את סונול מקבוצת עזריאלי, ששווייה מוערך בין 400 ל-500 מיליון שקל. פיליפ מצוי זה מספר חודשים במגעים עם הקבוצה לרכישת סונול מידי גרנית הכרמל, המחזיקה גם בחברת סופר גז ובחברת טיפול שפכים, זאת לצד מתמודדים נוספים על העסקה. לטענת מקורבים לעסקה, הוא כבר השיג את המימון הנדרש.