שתף קטע נבחר

הצרפתים בנתניה: "כאן בטוח, אבל אין פרנסה"

עולים חדשים מצרפת מודאגים מהמצב במדינה שעזבו אבל מסבירים שרבים לא יגיעו לישראל משום שלא ימצאו כאן עבודה. "אולי אלה שבפנסיה יבואו בקרוב". בירושלים נערכה עצרת הזדהות: "המפגעים כאן ושם רוצים להשמידנו"

השמש החמימה אתמול הוציאה לרחובות העיר נתניה את התושבים, ובהם עולים רבים מצרפת. חלקם התענגו על קרני השמש, אחרים היו מודאגים מהנעשה בצרפת, שם נרצחו ארבעה יהודים ביום שישי בתוך מרכול סופר כשר. גם הם שומעים את הקולות שקוראים ליהודי צרפת לעלות לישראל, אבל לא בטוחים שזה הפתרון הנכון. "יש כאן ביטחון, אבל אין כאן פרנסה עבורם", אומרת סלין.

  

התמונות המדאיגות מצרפת מילאו בשבוע האחרון את המסך. אחרי הטבח במערכת עיתון "שרלי הבדו", הגיע הטבח במרכול, כשהדרמה שודרה על המסך במשך שעות. בסוף היום התבררה הטרגדיה, כשארבעה גברים יהודים נרצחו. הלוויותיהם ייערכו בישראל ביום שלישי הקרוב.

 

"אני חושבת שליהודים אין ביטחון בצרפת, אבל גם לצרפתים עצמם מסוכן, אבל להם אין לאן ללכת", אומרת סלין. "יש לי משפחה בצרפת ואני כמו כולם דואגת להם, אך הם לא מוכנים לעלות לישראל בגלל שבישראל אין להם פרנסה כמו בצרפת. אלה שכן עולים הם כאלה שכבר יצאו לפנסיה. המוסלמים רוצים להשתלט על כל אירופה, ולכן היהודים צריכים לחשוב על העתיד, לא רק בצרפת אלא בכל אירופה. יש לנו בישראל ממשלה שדואגת לנו, כאן לא מסוכן למרות שגם בישראל יש ערבים. הממשלה שלנו מאורגנת כלפי הטרור כמו בישראל".

 

בשולחן אחר באחת המסעדות יושב אנדרי סייק,שעלה לישראל לפני שבע שנים. "למה כשהיה טבח בטולוז נתניהו לא נסע לשם ועכשיו כשיש פיגוע בשרלי הוא כן נוסע?", אמר בכעס מי שעלה עם אשתו, והותיר אחריו את בנו הרופא וארבעת נכדיו. כל מה שקורא בצרפת הוא בגלל הערבים, זה לא טוב ליהודים ולא לצרפתים. אם לא היו כאן בעיות פרנסה, הרבה יהודים היו עולים לארץ".

  

אשתו וחבריו של סייק הוסיפו: "הנה אנחנו עכשיו בישראל יושבים בבית קפה סביב השולחן. ככה לא היינו יכולים לשבת בפריז היום כי שם לא בטוח. לפני עשר שנים זה היה אחרת".

 

אמש הפגינו כ-100 עולים מצרפת הזדהות בכיכר העצמאות בנתניה. הם נשאו שלטים שחורים עם כיתוב לבן שעליהם נכתב בצרפתית "אני יוהן", לזכרו של יוהן כהן שנרצח במרכול. בשלט אחר נכתב "אנחנו מחכים לכם. ישראל".

 

ברקת בעצרת בירושלים: "להילחם בטרור עד חורמה"

בירושלים התקיימה אתמול (א') עצרת תמיכת הזדהות עם צרפת, ובה השתתפו עולים חדשים מצרפת ובכירי עיריית ירושלים. המשתתפים נשאו שלטים עליהם כתוב "ישראל is שארלי". ריבוי המשתתפים גרם לכך שהמארגנים הקרינו את העצרת על מסכים כדי שכולם יוכלו לצפות בה.

 

העצרת בירושלים. הזדהות (צילום: אלי מנדלבאום) (צילום: אלי מנדלבאום)
העצרת בירושלים. הזדהות(צילום: אלי מנדלבאום)

טרור הוא טרור. שלט ההזדהות (צילום: אלי מנדלבאום) (צילום: אלי מנדלבאום)
טרור הוא טרור. שלט ההזדהות(צילום: אלי מנדלבאום)

האירוע נפתח בהקראת שמות הנרצחים באירועי הטרור ובדקה דומיה לזכרם. אחד מהמשתתפים בעצרת היה בצלאל, עולה חדש מצרפת, חברו של יוהן כהן ז"ל, אחד הנרצחים במרכול "היפר כשר". השנים למדו יחד בבית ספר "אורט" בפריז. "יש כל כך הרבה דברים להגיד על יוהן. הוא היה בחור שאוהב לעזור ורוצה לעזור", סיפר. "כל החיים שלו חיפש את הנקודות במה הוא יכול לעזור לכל אחד. כששמעתי שהוא רצה לקפוץ על המחבל כדי להציל את התינוק הבנתי שמדובר ביוהן. זו ההתנהגות שלו - בן אדם שרוצה לעזור. אני יכול לתאר אותו קופץ על המחבל ומתנהג ככה".

 

ראש העיר ירושלים, ניר ברקת, אמר כי זו הייתה מתקפה על חופש העיתונות וחופש

 הביטוי, ומתקפה על העם היהודי. הוא השווה בין האירועים בפריז לאלו שהתרחשו בירושלים. "הטרור הרצחני מונע באמצעות האסלאם הקיצוני", טען בדבריו. "הטרוריסטים שפוגעים בפריז ובירושלים המאוחדת מונעים מאותה שליחות מוות נגד דרכנו המשותפת. את מה שהבנו מזמן העולם חייב להבין היום. עלינו להילחם בטרור, במבצעיו, שולחיו וממניו עד חורמה" .

 

בקומת הכניסה לבניין עיריית ירושלים הוצב דוכן מיוחד לקליטת עולים פוטנציאליים, המאויש במתנדבים דוברי צרפתית המסייעים לעולים בכל הליכי הקליטה. העירייה תציב שלט גדול בכיכר פריז במרכז העיר עם הכיתוב "Jerusalem est Charlie - ירושלים מחבקת את שארלי", שעליו יוקצה מקום מיוחד לתושבי העיר לכתוב דברי הזדהות וניתן יהיה להניח זרים ולהדליק נרות. בנוסף, תתלה עיריית ירושלים 1,500 דגלי צרפת, ישראל וירושלים בצירים הראשיים בעיר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלי מנדלבאום
המחאה בצרפת
צילום: אלי מנדלבאום
מומלצים