שתף קטע נבחר

תורידי את הרעלה: גל התקפות נגד מוסלמים

שבוע אחרי הטבח במערכת "שארלי הבדו", מצעדי השלום והאחווה לא מספיקים. מוסלמים באירופה מדווחים על גל של התקפות, העלבות ואיומים. בצרפת נרשמו 60 כאלה תוך 6 ימים, בהולנד הוצת מסגד ובבריטניה - מבול איומים ברשת. "יש אווירה של איסלאמופוביה"

בקבוקי תבערה וראשי חזיר המושלכים אל מסגדים. נשים ברעלות הסופגות עלבונות ברחוב. ים של איומים על מוסלמים באינטרנט. המוסלמים באירופה מרגישים בימים אלה את עוצמת הזעם בעקבות מתקפת הטרור בצרפת בשבוע שעבר. גורם רשמי העוקב אחרי התקפות איסלאמופוביות בצרפת אמר כי מאז הטבח במערכת המגזין "שארלי הבדו" נרשמו בצרפת כבר לא פחות מ-60 התקפות ואיומים נגד מוסלמים. פרק הזמן שבו כל זה קרה - שישה ימים, כלומר עשר התקפות ביום.

 

עוד חדשות בעולם :

 

אווירת פחד הולכת ומשתרשת באירופה, והיא מוזנת על ידי הצהרות ימניות הקושרות את מיליוני המוסלמים השקטים, אלה שאינם נותנים ידם לאלימות, אל מעט הקיצונים שזוממים מעשי רצח, מתקפות טרור וזריעת תוהו ובוהו. עבדאללה זכרי, ראש המועצה הלאומית נגד איסלאמופוביה בצרפת, אומר כי מאז הטבח ב"שארלי הבדו" ביום רביעי שעבר הותקפו 26 בתי תפילה ברחבי צרפת בבקבוקי תבערה, יריות או ראשי חזיר. מסגד בלה מאן הותקף בארבעה רימונים. בנוסף נרשמו 34 מקרים של קללות ואיומים.

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)
מתקפת הטרור בפריז שנמשכה שלושה ימים וגבתה את חייהם של 17 קורבנות, הכתה בטראומה את יבשת אירופה, שהתמודדה גם כך עם רגשות גוברים נגד הגירה. באווירה הזו, השלטונות בצרפת מזהירים את העם שלא לקשור את מוסלמי צרפת לטרור: "דתם של הטרוריסטים אינה האיסלאם, שבו הם בוגדים, אלא ברבריות", אמר בשבוע שעבר שר החוץ של צרפת לורן פביוס. כדי להדגיש זאת הוא אמר כי הוא אינו רוצה שייעשה שימוש במילה "איסלאמיסטים" לתיאור הרוצחים: "אני קורא לזה טרוריסטים", אמר, והסביר כי הוא אינו רוצה לקשור את הטרוריסטים לאלו המקדישים עצמם לדת של שלום, קרי האיסלאם.

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)
 

הדאגות ממעשי נקם נגד מוסלמים עלו לדיון במהלך ישיבה של משרד הפנים הצרפתי שעסקה במלחמה בטרור ביום שני השבוע. "אמרנו מעל הכול, די פה אחד, שבצרפת יש חמישה או שישה מיליון מוסלמים. ענייני הטרור נוגעים ל-1,000 איש בלבד", אמר המחוקק הסוציאליסט פטריק מנוסי, "אנחנו צריכים להיזהר שלא להדביק סטיגמה לאיש". גם אמו של המחבל קוליבלי ובנותיו, שביקשו למסור תנחומים למשפחות הקורבנות, פרסמו הצהרה שלפיה אסור לקשור בין מעשיו הנפשעים לבין האיסלאם.

 (צילום: חיים צח, לע"מ) (צילום: חיים צח, לע
(צילום: חיים צח, לע"מ)

ובכל זאת, מוסלמים ומומחים שונים אומרים כי גם לאחר צעדת המיליון ביום ראשון השבוע, שנועדה לסמל אחדות, מצב שבו המוסלמים ימצאו עצמם נבחנים ביתר שאת ובחשד הוא בלתי נמנע. מעבר לאיום הפוליטי הנשקף למוסלמים מצד מפלגת הימין הקיצוני של מרין לה פן, המוסלמים בצרפת מתמודדים כבר כעת עם קשיים בעקבות מסע ההרג ב-2012 שבמהלכו רצח המחבל הג'יהאדיסט מוחמד מראח שלושה חיילים, רב ושלושה ילדים יהודים בטולוז וסביבתה. הרגשות האנטי-איסלאמיים גברו עוד יותר בעקבות רצח ארבעה על ידי מוסלמי צרפתי במוזיאון היהודי בבריסל בחודש מאי אשתקד.

 

"עבור מוסלמים, ההלם הוא גדול באווירת האיסלאמופוביה הזו, בימים של התקפות נגד בתי תפילה", נכתב בהצהרה מטעם דאליל בובקר, ראש המועצה הצרפתית לאמונה המוסלמית והאישיות המוסלמית המוכרת ביותר בצרפת. הכוננות הגבוהה שהכריזה צרפת בעקבות הטבח ב"שארלי הבדו" (כ-10,000 חיילים נפרסו ברחובות) עשויה להעמיק עוד יותר את תחושת המצור של האוכלוסייה המוסלמית.

 (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
(צילום: gettyimages)

התחושות הקשות של מוסלמים קיימות לא רק בצרפת. בהולנד נועדו ביום שישי ארגונים מוסלמיים עם הממשלה והם מסרו כי הם מתכוונים לנהל רישום של התקיפות האנטי-איסלאמיות. חפץ בוער כבר הושלך למסגד בפרברי רוטרדם. "לכולם יש התחושה הלא נוחה הזו, תחושה של

איום, מוסלמים פוחדים שידביקו להם סטיגמה ושהם יותקפו גם הם", אמר אימדה אנורי, מחוקק באזור פלנדריה בבלגיה ומומחה לענייני אינטגרציה.

 

TellMAMA, ארגון בריטי העוקב אחרי התקפות נגד מוסלמים, מסר כי נרשמו 50-60 מקרים של איומים ספציפיים ברשת נגד מוסלמים במהלך סוף השבוע. מנהל הארגון, פיאז מורל, חושש כי ההתנכלויות באינטרנט עלולות להפוך לאלימות פיזית ברחובות, כפי שקרא לדבריו אחרי ששני מוסלמים רצחו את החייל הבריטי לי ריגבי בלונדון ב-2013.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: MCT
הגברת הכוננות עלולה להגביר את תחושת הרדיפה של מוסלמים מהשורה
צילום: MCT
מומלצים