שתף קטע נבחר

היה שווה? העו"ד המפוטר יפוצה ב-7 שקלים

שכיר שפוטר ממשרד עורכי דין תבע לקבל הפרשי שכר וטען להתעמרות של מעסיקיו. אבל בית הדין זיכה אותו בפיצוי מזערי, וגם השית עליו הוצאות

תביעת הפיצויים עלתה לעו"ד ביוקר: שכיר שפוטר ממשרד עורכי דין תבע הפרשי שכר, תשלום על שעות נוספות ופיצוי על התעמרות מצד מעסיקיו, אך בפועל התקבל רק חלק זעיר מדרישותיו. בתום ההליך קבע בית הדין האזורי לעבודה בתל אביב שהמשרד ישלם לו 7 שקלים בלבד, ובמקביל הוא חויב בהוצאות משפט 15 אלף שקל.

 

פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:

 

התובע פוטר ביולי 2010, כשנה ותשעה חודשים אחרי שהחל לעבוד. לטענתו ההתנהלות של עורכי הדין במשרד כלפיו הביאה לכך שבאוקטובר 2009 נפל למשכב בשל דלקת קרום הלב. לדבריו הנתבעים נהגו בו ברודנות והטילו עליו משימות שלא יכול היה לעמוד בהן בשעות העבודה הרגילות, ולכן נאלץ לעבוד שעות נוספות רבות.

 

בבית הדין הוא טען שהנתבעים עשו הכול כדי לגרום לו להתפטר, והציג הקלטות של שיחות עם מעסיקיו בניסיון להוכיח זאת.

 

משרד עורכי הדין הכחיש את חבותו לתובע והגיש תביעה נגדית על מחדלים שביצע ועל סכומים שהופרשו לו בטעות. בעלי המשרד טענו כי לא היו מרוצים מעבודת התובע, שלא עמד במשימות והביא לסרבולן והתמשכותן.

 

השופטת דגית ויסמן ציינה כי ממש כפי שטענו הנתבעים, גם במסגרת ההליך האריך התובע בטענותיו לשווא וגרם לסרבולו. היא קבעה שההקלטות, שאתן ביצע העובד באופן אובססיבי, דווקא תומכות בגרסת הנתבעים. כך למשל, באחת ההקלטות נשמע בעל המשרד מאיץ בתובע לסיים את המטלות בזמן ריאלי וללכת הביתה, והתובע מודה שהתקשה לעמוד בזמנים.

 

עוד הוחלט שהנתבעים לא גרמו לעורך הדין עוגמת נפש ושהוא לא הוכיח שמחלתו נבעה כתוצאה מהעבודה. השופטת הבהירה כי העובדה שהתובע נדרש לעשות עבודות טכניות כמו סידור מסמכים אינה מעידה על חוסר תום לב, שכן זוהי זכותו של המעסיק.

 

עם זאת נקבע כי אכן נפלה טעות של שקל אחד בתלושי השכר של התובע ועל כך מגיע לו החזר, אך מנגד הוכח שפיצויי הפיטורים שולמו לתובע ביתר.

 

בסופו של דבר התובע זכה בהפרשי שכר של 17 שקלים אך חויב להחזיר לנתבעים 10 שקלים. לנוכח התנהלותו הוא גם יישא בהוצאות של 15 אלף שקלים.

 

בשל אי דיוקים ושגיאות בנוגע ליישום הדין התפתחה מגמה של ריבוי תביעות עובדים נגד מעסיקים. כתוצאה מכך הפכו יחסי העבודה למתגוננים משום שכל צד מרגיש שהשני עלול לנצל אותו ולפגוע בו. לכן, ועל מנת להתרכז בעבודה ולא בתביעות משפטיות, כדאי לערוך הסכמי עבודה מסודרים.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים