שתף קטע נבחר

ממחזרים יותר: התלמידים אספו 3.5 מיליון בקבוקים

בשנת 2014 חלה עלייה של 20% בהיקפי מיחזור הבקבוקים על-ידי תלמידי בתי הספר והגנים. היום חולקו פרסים לבתי הספר ולגנים המצטינים. יו"ר תאגיד המיחזור אל"ה: "לא רק שעברנו את ארה"ב באחוז המיחזור, אלא גם את אירופה בעמידה ביעדי מיזור הפלסטיק"

בשנת 2014 מיחזרו התלמידים בגני הילדים ובבתי הספר כ 3.5 מליון בקבוקים, מהם קיבלו כמיליון שקלים מדמי הפיקדון. בתאגיד המיחזור אל"ה אומרים כי השנה חלה עלייה של 20% בהיקפי המיחזור במוסדות החינוך וכמות מוסדות החינוך שמשתתפים בפרויקט גדלה ב 34%. היום (ג') ניתן אות המיחזור במעמד סגן השר להגנת הסביבה אופיר אקוניס, יו"ר תאגיד המיחזור אל"ה נחמה רונן ומנכ"ל התאגיד חיים זרביב.

 

פרויקט "מיחזור זה משחק ילדים!" מאפשר לילדים בגילאי הגן ובית הספר להביא בקבוקים למיחזור ובכך ללמוד על חשיבות הנושא. בתמורה, מקבלים מוסדות החינוך את דמי הפיקדון (30 אגורות למיכל פיקדון) ובנוסף גם מתנות בהתאם לכמות מיכלי המשקה שמיחזרו והחשוב מכל, חינוך הילדים ובני הנוער להרגלי מיחזור.

 

סגן השר אקוניס, יו"ר אלה נחמה רונן והתלמידים שקיבלו את הפרס (צילום: יוני רייף) (צילום: יוני רייף)
סגן השר אקוניס, יו"ר אלה נחמה רונן והתלמידים שקיבלו את הפרס(צילום: יוני רייף)

 

כמות המיחזור הגדולה ביותר נאספה מירושלים וראשון לציון, שמובילות במספר מוסדות החינוך הממחזרים. כמו כן השנה נרשמה קפיצה במספר בתי הספר שהצטרפו לפרויקט ונרשם גידול של 15% בתחום. באל"ה אמרו כי מוסדות החינוך נהנו מדמי הפיקדון וזכו ליהנות מפעילויות ומטרות שייעודו לכך מראש לדוגמא: ימי כיף, מימון מסיבות סיום, סיוע במימון טיולים שנתיים ועוד. בגני הילדים נרשמה השנה קפיצה גדולה של 80% במספר הבקבוקים שילדי הגן הביאו למיחזור.

 

במקום הראשון ונמצאים זו השנה הרביעית ברציפות ברשימת בתי הספר: בית ספר נוף צורים מצור יגאל, שתלמידיו אספו מעל 52,000 בקבוקים וקיבלו מעל 15,500 שקלים דמי פיקדון. במקום השני נמאאת חבורת ילדים מקיבוץ רביבים שמיחזרו מעל-48,000 בקבוקים וקיבלו פיקדון של מעל-14,000 שקלים. למקום שלישי הגיע בית הספר יעקב חסידי מאשדוד, שמיחזר מעל-46,000 בקבוקים וקיבל פיקדון של מעל-13,800 שקלים.

 

השנה הושקה קטגוריה ייחודית לבתי הספר במגזר הערבי, כחלק מהמאמץ להגברת מודעות למיחזור והירתמותם לפרויקט של תאגיד המיחזור אל"ה. במקום הראשון זכה בית ספר טכנולוגי עמל רהט שמיחזר מעל ל-20,000 מיכלי משקה, במקום השני בית הספר אלגדיר מסכנין שמיחזר מעל 9,500 מיכלי משקה ובמקום השלישי זכה בית ספר חט"ב א' מכפר כנא שמיחזר מעל 9,000 מיכלי משקה.

 

בקטגוריית בתי הספר מובילי המיחזור בממוצע לתלמיד הגיע למקום הראשון בית הספר הדביר החדש (חינוך מיוחד) מירושלים, שמיחזר 637 מיכלי משקה בממוצע לתלמיד. במקום השני - בית הספר אילנות מנהריה, שמיחזר כ- 382 מיכלי משקה בממוצע לתלמיד ובמקום השלישי - בית ספר נחשוני החולה מיסוד המעלה, שמיחזר מעל 184 מיכלי משקה בממוצע לתלמיד.

 

שלושת גני הילדים בקטוגריית הגנים, שהגיעו למקומות הראשונים הם: גן תאנה מראש העין, גן תאנה מהמושב מנחמיה וגן רקפת מקרית אונו .

 

סגן השר להגנת הסביבה, ח"כ אופיר אקוניס, שהשתתף בטקס הענקת הפרסים אמר: "הגנה על הסביבה היא הגנה על המדינה והארץ שלנו.

 אני שמח לראות כי ככל שעוברות השנים צעירים וילדים בישראל מבינים את החשיבות במחזור. למעשה הם מהווים דוגמה ומופת עבורנו ועבור מדינות נוספות. אין לי ספק שבזכותכם כל נושא המחזור יהפוך לחלק טבעי בהתנהלותם של אזרחי ישראל, כך נוכל כולנו ליהנות ממדינה ועולם טובים יותר עבורנו ועבור הדורות הבאים".

 

יו"ר תאגיד המיחזור אל"ה, נחמה רונן, אמרה: "ישראל עשתה השנה קפיצת דרך ענקית כאשר הצליחה לעבור באחוזי המיחזור לא רק את ארצות-הברית, אלא גם את אירופה בעמידה ביעדי מיחזור הפלסטיק. הישגי המיחזור בישראל הם בראש ובראשונה תוצאה של חינוך. בשנים האחרונות, הוכחנו מעל כל צל של ספק, כי ההשקעה בילדים כבר מגיל הגן, היא זאת שמביאה אותם בסופו של דבר להיות הגורם המחנך בבית בנושא מיחזור הבקבוקים, וגורמת להם בפעם הראשונה, להחליף תפקידים עם ההורים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אורי דוידוביץ' ובראל אפרים
מיחזור בקבוקים. ארכיון
צילום: אורי דוידוביץ' ובראל אפרים
מומלצים