שתף קטע נבחר

נשיאת ארגנטינה: בטוחה שהתובע לא התאבד

כריסטינה קירשנר סותרת את העמדה הרשמית של הממשלה ואת עמדתה הראשונית בנוגע למות התובע המיוחד שהאשים אותה בטיוח הפיגוע ב-1994: "אין לי הוכחות, אך יש לי ספקות. אני משוכנעת שזו לא הייתה התאבדות"

180 מעלות: נשיאת ארגנטינה כריסטינה קירשנר פרסמה היום (יום ה') מאמר בחשבון הטוויטר שלה, שבו היא סותרת את העמדה הרשמית של הממשלה ביחס למותו של התובע אלברטו ניסמן, וטוענת: "אין לי הוכחות, אך יש לי ספקות. אני משוכנעת שזו לא הייתה התאבדות".

 

עוד חדשות בעולם :

הסלמה באוקראינה: 34 בני אדם נהרגו ביממה

מגן הילדים וחובב כלי הנשק. החטופים היפנים

נער בשבדיה: ברחתי מצ' קוריאה בטרמפים

 

במאמר ארוך ומבולבל נוסף שנכתב בגוף ראשון שפורסם באתר האינטרנט של הנשיאה היא טוענת כי ניסמן "נוצל בעודו בחיים, ושכבר לא היה בו עוד צורך - מת". "זה מקרה עצוב ונורא מאוד", הוסיפה.

מהפך של 180 מעלות. קירשנר (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
מהפך של 180 מעלות. קירשנר(צילום: gettyimages)

"כריסטינה רוצחת". שלט בגנות הנשיאה (צילום: AFP) (צילום: AFP)
"כריסטינה רוצחת". שלט בגנות הנשיאה(צילום: AFP)

ניסמן נמצא מת שעות לפני שהיה צריך להעיד בשימוע שבמהלכו הוא אמור היה להסביר את כתב התביעה שהגיש נגד הנשיאה ובכירים בשלטון. ניסמן טען כי בידיו הוכחות שהנשיאה ומקורביה, בהם שר החוץ הקטור טימרמן, טייחו את מעורבותה של איראן בפיגוע בבניין הקהילה היהודית ב-1994, שגבה את חייהם של 85 בני אדם.

 

בכלי תקשורת כינו את דבריה היום "מהפך של 180 מעלות". "הסוכנים לא היו סוכנים. השאלות נותרו ללא תשובות חד משמעיות. ההתאבדות - אני משוכנעת - לא הייתה התאבדות". כתבה קירשנר במאמרה.

 

אתמול אמר בכיר בממשלה כי ניסמן הלך שולל אחר "קונספירציית טיוח הפיגוע". אניבל פרננדס, ראש הסגל של הנשיאה, אמר כי ניסמן רוּמה להאמין כי שני הגברים שבמרכז תיק החקירה נגד קירשנר היו מרגלים בשירות הממשלה. "הם 'מכרו' לו קשר שלא היה קיים", אמר. פרננדס נשאל אם ניסמן היה "עד כדי כך נאיבי?", והשיב: "הגדרת את זה יותר טוב ממני".

"היה נאיבי". ניסמן  (צילום: AFP, מיכאל קרמר) (צילום: AFP, מיכאל קרמר)
"היה נאיבי". ניסמן (צילום: AFP, מיכאל קרמר)
 

קירשנר כתבה כי "הצעד האמיתי נגד הממשלה היה רצח התובע המיוחד". היא הוסיפה כי "ההאשמות של ניסמן מתפוררות, אך הפרשה לסקנדל פוליטי ומשפטי אמיתי. התובע ניסמן לא ידע כי סוכני המודיעין שעליהם הסתמך לא היו כלל כאלה".  

 

משרד המודיעין הכחיש לאחרונה כי שני "הסוכנים" - הקטור ירימיה ורמון אלן הקטור בוגדו - שנכללו בכתב התביעה של ניסמן היו סוכנים חשאיים בשירות הממשלה. בדבריה טענה קירשנר כי חיימה אסטיוסו, ראש אגף המודיעין, היה זה שאמר לניסמן שבוגדו וירימיה היו סוכני מודיעין.

 

בתוך כך, מצאו אתמול חוקרי המשטרה בבואנוס איירס טביעת אצבע וטביעת רגל בדרך גישה נוספת לדירתו של התובע המיוחד. הדו"ח שחיבר ניסמן היה מגובה במאות שיחות טלפון שהוקלטו בין גורמי ממשל שונים, שופטים, סוכני ביון וקציני מודיעין שלכאורה היו מעורבים בניסיון לטייח את חקירת הפיגוע בבניין הקהילה היהודית לפני 20 שנים כדי שארגנטינה תוכל לייבא נפט מאיראן ולייצא לה דגן.

  

איראן דרשה מארגנטינה לפטור את כל הבכירים האיראנים שהואשמו במעורבות

 במתקפת הטרור ב-1994, וכן להוציא אותם מרשימת המבוקשים של האינטרפול. בעקבות הדרישה, טען ניסמן, הקימה ממשלתה של קירשנר ערוץ תקשורת עם טהרן שאותו ניהלו מקורביה "חובבי איראן".

 

אף שניסמן האשים את נשיאת ארגנטינה בטיוח חקירת הפיגוע בבניין הקהילה היהודית, הוא לא הצליח לשים את ידו על שום הקלטה או מסמך שמוכיחים את מעורבותה הישירה. במקום זאת הוא מצא שכמה גורמי ממשל נהגו לדבר על "הבוסית", וטען שאין כל סיכוי שדיפלומטיה מסוג זו, כמו המשא ומתן שנוהל עם איראן, התקיים ללא הוראותיה וברכותיה של הרשות המבצעת בראשות קירשנר.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים